ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:151/1378)

Wesoły przekładaniec z morelami, Nutellą i kremem budyniowym 351

Dzisiaj zapraszam na pyszny, wyjątkowy przekładaniec. Z morelami, lekko brzoskwiniowy. Przełożony kremem zrobionym z Nutelli i wafelków. Na wierzchu jest gruba warstwa budyniowego kremu, pycha. Ciasto podbiło nie jedno podniebienie:) i w towarzystwie od razu poprawiły się humory. Stąd nazwa wesoły przekładaniec. Bardzo polecam… (inspiracja z gazetki „Najlepsze ciasta”, sporo zmodyfikowana).   Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno(...)Owoce pokroić i również dodać je do rozpuszczonych galaretek. Gdy masa zacznie tężeć (na co trochę trzeba będzie poczekać), rozprowadzić ją na biszkopcie w blaszce i przykryć drugim blatem ciasta. Krem czekoladowy: 8. Wafelki pokruszyć. Nutellę trochę podgrzać i dodać do niej wafelki, wymieszać. Krem rozprowadzić na biszkopcie w blaszce. 9. Do masy budyniowej dodać masło i przez chwilę ucierać

Mała Cukierenka
Ciasto makowo - budyniowe 1086

roku na Święta zamiast tradycyjnego makowca upiekłam ciasto makowe przełożone kremem budyniowym. Co prawda makowca nie da się zastąpić, jednak ciasto okazało się delikatne i bardzo smaczne. Niektóre kawałki udekorowałam cząstkami filetu z pomarańczy i grejpfruta, co nadało ciastu ciekawego smaku.  foremka 23 x 33 cm Ciasto: 5 jajek,  szklanka mielonego maku (użyłam Back Mit),  3/4 szklanki(...)mleko wlać rozrobione budynie, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. 2/3 kremu przełożyć blaty ciasta. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu. Wierzch: 50g płatków migdałowych,  cząstki pomarańczy i grejpfruta do dekoracji. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, przestudzić i rozsypać na wierzchu ciasta. Można również udekorować

Z miłości do słodkości
Szybkie kremówki na biszkopcie 444

Jakiś czas temu naszło mnie na kremówki:) Nie miałam jednak zbyt wiele czasu, dlatego zrobiłam szybkie kremówki na lekkim biszkopcie. W między czasie, gdy ciasto się piekło przygotowałam budyń na krem. Potem pozostało mi tylko utrzeć masę z masłem i przełożyć nią blaty ciasta. Kremówki w tej wersji są naprawdę szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne;) Jednak już niebawem zdradzę(...)Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej. Na koniec dodać kilka kropel aromatu śmietankowego. Ciasto nasączyć sokiem z jednej cytryny zmieszanym z 1/3 szklanki wody. Przełożyć krememCiasto wstawić do lodówki.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 309

poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta. 7. Jeden krążek ciasta włożyć z powrotem do tortownicy i zamknąć obręcz. Składniki do nasączenia wymieszać razem i 1/3 gotowego płynu nasączyć ciasto w tortownicy. Nadzienie: 8. Białą czekoladę drobno połamać i roztopić na parze lub w mikrofalówce. Następnie odstawić do przestygnięcia na około 20 minut. 9. Truskawki pokroić na kawałeczki. Żelatynę zalać(...)tortownicy. Przykryć drugim krążkiem ciasta. 14. Drugi krążek ciasta nasączyć i wyłożyć resztę kremu. Ostatni krążek ciasta nasączyć musem truskawkowym z sokiem pomarańczowym i nasączoną stroną położyć na krem. Ciasto wstawić na parę godzin do lodówki, aż stężeje (najlepiej zostawić na całą noc i wykończyć na drugi dzień). Wierzch i boki: 15. Żelatynę zalać około 1/4 szklanki zimnej wody

Mała Cukierenka
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 627

poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta. 7. Jeden krążek ciasta włożyć z powrotem do tortownicy i zamknąć obręcz. Składniki do nasączenia wymieszać razem i 1/3 gotowego płynu nasączyć ciasto w tortownicy. Nadzienie: 8. Białą czekoladę drobno połamać i roztopić na parze lub w mikrofalówce. Następnie odstawić do przestygnięcia na około 20 minut. 9. Truskawki pokroić na kawałeczki. Żelatynę zalać(...)tortownicy. Przykryć drugim krążkiem ciasta. 14. Drugi krążek ciasta nasączyć i wyłożyć resztę kremu. Ostatni krążek ciasta nasączyć musem truskawkowym z sokiem pomarańczowym i nasączoną stroną położyć na krem. Ciasto wstawić na parę godzin do lodówki, aż stężeje (najlepiej zostawić na całą noc i wykończyć na drugi dzień). Wierzch i boki: 15. Żelatynę zalać około 1/4 szklanki zimnej wody

Mała Cukierenka
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 272

wszystkie składniki ze sobą. Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm), później przekładamy na ciasto 1/4 kremu czekoladowego. Następnie układamy kolejną część ciasta i również ja nasączamy ponczem i przekładamy cały krem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne ciasto, które nasączamy ponczem i nakładamy cały krem malinowy(...)krem malinowy dajemy czwarty kawałek ciasta, również nasączamy go ponczem. Przekładamy na tort połowę kremu czekoladowego (który został). Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki. Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy kremem czekoladowym. Tort znowu dajemy do lodówki na pół godzinki. Po tym czasie możemy udekorować tort

Serce zamknięte w formie pyszności
Miodownik 449

wielu cienkich warstw ciasta, tylko dwie ale grubsze, nie oblałam całej powierzchni czekoladą, tylko smugi czekoladowe na powierzchni miodownika, przygotowałam też miodową masę orzechową, która zapiekała się podczas pieczenia ciasta. Krem do miodownika zrobiłam tzw. grysikowy na bazie kaszki manny, z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Ten miodownik najsmaczniejszy jest na 2-3 dzień. Więc do jego świątecznego pieczenia należy się zabrać(...)waniliowym i dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny, oraz sok z cytryny, cały czas miksując masę. Spodni blat smarujemy powidłami śliwkowymi, na nie wykładamy masę grysikową. Układamy na krem warstwę ciasta z orzechami, dociskamy lekko. Ciasto odkładamy na minimum 24 godziny, aby zmiękło. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę, rozpuszczoną polewamy wierzch ciasta robiąc kratkę czekoladową, na płynną czekoladę sypiemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką 648

Witajcie Kochani! Zapraszam na pyszne ciasto „wiśniowiec” z kremem cytrynowym i galaretką. Takie ciasto idealne na rodzinne spotkania imprezowe. Kojarzy mi się z imieninami u cioci. Ciasto ma dwa biszkopty, dość grubą warstwę wiśni i wspaniały, kwaskowaty krem cytrynowy bez żelatyny. Pięknie się prezentuje i jest smaczne, nie jest za słodkie. Do przygotowania deseru możemy użyć swoich ulubionych w smaku(...)galaretek, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką Składniki: Biszkopty: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 200g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao

Mała Cukierenka
Prosty piegusek z galaretką 196

właściwości, które pomagają nam przede wszystkim na dostarczenie do organizmu dużej ilości błonnika. Błonnik ma za zadanie wymieść z nas wszystko co zalega w naszych jelitach. Takie ciasto z kremem budyniowym będzie zatem idealne na wszelakie okazje, przy których mamy wiele innych pokus jedzeniowych, niekoniecznie zdrowych. Ciasto z nasionami chia: 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 szklanka cukru(...)szklanka cukru 200 g masła Galaretka: 2 galaretki truskawkowe Emix 800 ml wrzątku Poncz: 100 ml wody sok z połowy cytryny Krem budyniowy: Kilka godzin przed składaniem ciasta przygotowujemy bazę do kremu. Krem budyniowy, jak sama nazwa wskazuje, rozpoczynamy od ugotowania budyniu. 3/4 l mleka wlewamy do rondelka i zagotowujemy z cukrem. W pozostałej ilości mleka rozrabiamy proszek budyniowy

MamaOskarka
Karmelowa Princessa 780

Karmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów.     Składniki: Ciasto: 6 białek szczypta soli 200g wiórków kokosowych 100g cukru 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa (po 37g) Krem: 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany 30% 60g cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)mączny. Stale mieszając gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu *** *** Na cieście rozsmarowujemy 2/3 masy budyniowej. Na kremie układamy biszkopty, pozostawiając małe odstępy między nimi *** *** W szparach pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Na to wykładamy resztę kremu budyniowego *** *** Wierzch ciasta obsypujemy

Blog z Apetytem
Ciasto Tiramisu 396

Bardzo lubimy tiramisu, jednak przyrządzony w tradycyjny sposób zdecydowanie za szybko znika. Dlatego postanowiłam wypróbować przepis Oli i upiec kruche ciasto przełożone kremem a'la Tiramisu i podłużnymi biszkoptami. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne. Troszkę jednak przypiekła mi się górna warstwa ciasta, bo nie wyłączyłam piekarnika o czasie:) I przez to niestety nie zmiękła tak jak trzeba(...)połączenia się składników. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu. Biszkopty maczać w kawie, dosłownie na 1-2 sekundy i układać jeden obok drugiego na kremie. Pokryć resztą kremu i drugim blatem ciasta. Polewa:   150g czekolady,  4 łyżki mleka,  łyżka likieru Amaretto,  łyżka kakao. Wszystko stopić na parze, Tężejącą polewą polać ciasto. Wstawić na całą

Z miłości do słodkości
Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl 208

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rurki z kremem budyniowym Przepis na wyśmienite rurki z ciasta francuskiego z aksamitnym kremem budyniowym doskonałe na każdą imprezę. Rurki z kremem budyniowym Składniki na około 30 – 35szt: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kostka masła 2 budynie wanilinowe ½ L mleka Cukier trzcinowy Dodatkowo będą potrzebne foremki do rurek z kremem w kształcie stożka i rękaw cukierniczy(...)masła co najmniej godzinę wcześniej wyciągamy z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pokojową i ucieramy mikserem na gładka masę. Do utartego masła dodajemy schłodzony budyń i miksujemy, aż uzyskamy krem budyniowy. Ciasto francuskie kroimy na dwucentymetrowe paski, które następnie zawijamy na specjalne foremki poczynając od węższej w kierunku szerszej strony foremki. Zawinięte rurki delikatnie smarujemy wodą i obtaczamy w cukrze trzcinowym

Księga-Smaku