ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:155/1378)

Orkiszowe ciasto marchewkowe z nadzieniem z serka ricotta 534

kakao ok. 1 szkl. orzechów (orzechy laskowe, brazylisjkie, włoskie) 2 jaja (dałam 3) 3 łyżki oleju kukurydzianego (użyłam z pestek winogron) sok z 1 pomarańczy Krem 300 g sera ricotta (jeśli nie będziemy ciasta przekrajać na pół to ok. 220-250g) 4-5 łyżek cukru pudru (ilość wedle uznania) ok. 5 plasterków ananasów z puszki, pokrojonych w kostkę(...)formy i piec ok 1h-1j 15 minut w temperaturze 180 C do suchego patyczka. Krem. Serek Ricotta wymieszać z cukrem pudrem. Dodać ananasy i sok. Zamieszać. Wystudzone ciasto przełożyć kremem. Jeśli ciasto jest za suche można nasączyć je mieszaniną soku z ananasów, soku z cytryny i odrobiny wódki. Wierzch ciasta posmarować kremem i ozdobić posiekanymi orzechami i wiórkami czekolady

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cynamonowiec przekładany kremem z białej czekolady 170

Bazą ciasta oczywiście jest ciasto cynamonowe na jogurcie, dlaczego akurat krem ? W domu panuje przewaga osób które uwielbiają ciasta z krem. Zrobiłam mały eksperyment ciasto cynamonowe jest bardzo intensywne. Potrzebowałam czegoś delikatnego i pasującego. Spróbowałam z białą czekoladą . Rezultat jest taki, że ciasto rozpływa się w ustach  i smaki idealnie ze sobą współgrają .   Ciasto: 100 g zmielonych orzechów(...)fixy z cukrem pudrem, miksować do momentu ubicia przy końcu dodać cukier z fixem. Ubijanie może potrwać troszkę dłużej niż zwykle przy ubijaniu śmietanki.       Ciasto przekroić na pół , nałożyć kremem pozostawiając niewielką ilość na górę ciasta. Na górę nałożyć resztę kremu, można również obsypać kawałkami czekolady lub zetrzeć czekoladę na tarce

Wypieki Uli
Marchewkowy torcik z serowym kremem 121

Upieczone ciasto ostudzić, owinąć folią i pozostawić do całkowitego wystudzenia na kilka godzin. Czasem ciasto wyrasta z górką, wtedy ją odcinam i za pomocą foremek wykrawam z ciasta dekoracje na tort.  krem: 300g serka śmietankowego 100g masła 100ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru sok z połowy cytryny polewa: 50g czekolady (gorzkiej lub deserowej 2 łyżki śmietanki 30% do nasączenia(...)orzechy włoskie, wiórki czekolady, wykrojone z ciasta figurki itp. Masło utrzeć na puch z cukrem, dalej ucierając dodawać po łyżce serka oraz sok cytrynowy. Śmietankę ubić, delikatnie połączyć z kremem. Ciasto przekroić na 2-3 blaty (jeśli pieczemy w tortownicy 22c - to na 2 blaty, 20cm - na 3). Każdy blat przełożyć kremem. Czekoladę posiekać, zalać śmietanką, podgrzewać w kąpieli wodnej

Obiad gotowy
Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem 119

porcji: forma 25cm Drukuj Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem By Piotr 27 listopada 2018 Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem - doskonałe na każdą okazję! Składniki: Ciasto: mąka pszenna - 250g masło - 125g jajka - 2 sztuki cukier - 100g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki cukier z wanilią - 1 łyżka sól - szczypta Sok owocowy do budyniu: jabłka(...)pokusić się o nazwanie go torcikiem, bo zdecydowanie składa się z wielu warstw. Doskonały deser, który pokochają wszyscy! [foodiepress] [hide] Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem - doskonałe na każdą okazję! Składniki: Ciasto: mąka pszenna - 250g masło - 125g jajka - 2 sztuki cukier - 100g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki cukier

Pogotujmy.pl
Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 144

łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g stopionej margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 pęczka świeżej mięty kilka kropel zielonego barwnika do ciast KREM: 1/2 litra śmietany kremówki 500 g sera ricotty 5 łyżeczek żelatyny spożywczej 100 g cukru pudru 1/2 kg truskawek sok z 1 cytryny 150 ml likieru miętowego DEKORACJA: 3 łyżki(...)proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną wlać zimną margarynę dodać do ubitej piany oraz dobrze posiekaną drobniutko miętą -same listki bez łodyżek, dodać kilka kropel zielonego barwnika i wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 26 cm piec 20 minut w temp 160*c.  Po upieczeniu wystudzić. MASA: Truskawki umyć osuszyć część zostawić do dekoracji a część

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 226

szczęścia. Bezglutenowy tort potrójnie czekoladowy W związku z tym, że czekolada dzisiaj obchodzi swoje święto postanowiłam uczcić ją potrójnie. Przepis na bezglutenowy tort zawiera czekoladę zarówno w masie na ciasto, kremie jak i w polewie. W torcie nie znajdziecie natomiast ani grama mąki, cukru oraz nabiału. Do jego przygotowania użyłam aż 3 tabliczki czekolady więc nie jest to deser, który(...)łyżki wybranego tłuszczu na polewę. 19 Pierwszy blat ciasta smaruję konfiturą. 20 Układam równo drugą warstwę ciasta i smaruję ją kremem czekoladowym. 21 Kładę trzeci blat na cieście i smaruję kremem czekoladowym wierzch oraz boki. 22 Polewam wszystko rozpuszczoną czekoladą i odstawiam aż czekolada lekko się zetnie. 23 Na lekko ściętej polewie układam dekorację według uznania - mogą to być świeże

Book of spells
Tort czekoladowy i maliny 238

broszurka o ciastach i deserach czekoladowych. Wsrod 10 przepisow wypatrzylam kilka godnych sprobowania i zupelnie nie wiem dlaczego przypomnialam sobie o tej ksiazeczce wlasnie teraz. Na warsztat poszlo ciasto czekoladowe z kremem pomaranczowym. Od poczatku mialam zamiar wykorzystac tylko podstawe tego ciasta, a wiec czekoladowy biszkopt. Krem i dekoracja to juz moja ulanska fantazja. Upieklam ciasto, ktore pachnialo oblednie(...)mikserem, w polowie ubijania dodajemy miekkie maslo i ubijamy jeszcze przez chwile. Na koncu dodajemy amaretto. Mieszamy. Jeden blat biszkoptu ukladamy na platerze i spinamy obrecza tortownicy. Na ciasto wykladamy czesc kremu. Ja powrzucalam tez kilka malin. Przykrywamy drugim biszkoptem i calosc pokrywamy reszta kremu. Sciagamy obrecz tortownicy i reszta kremu dekorujemy boki ciasta. Na czekolade wykladamy maliny. Tort chlodzimy

Przysmaki Karolki
Leśna polana - tort ze szpinakiem i owocami 140

żadnych sztucznych barwników, a soczystą zieleń zawdzięcza dodatkowi szpinaku. I tu po raz kolejny zaskoczenie, bo szpinak w cieście jest absolutnie niewyczuwalny. Tym razem upiekłam ciasto w kształcie tortu, przekładając go delikatnym kremem serowo-śmietankowym z dodatkiem frużeliny. Cóż, wywołało efekt WOW zarówno wizualny, jak i smakowy:) Składniki: ciasto: 200g świeżego szpinaku 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego(...)zmiksować blenderem na gładki serek. Do serka dodać sok z cytryny, cukier puder, utrzeć mikserem na najwyższych obrotach.  Serek i ubitą śmietankę delikatnie wymieszać. 2 łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Blat ciasta nasączyć wodą z sokiem z cytryny, wyłożyć połowę kremu, na śmietanę wyłożyć kleksami połowę frużeliny, przykryć drugim blatem. Blat również nasączyć, wyłożyć resztę kremu i resztę frużeliny

Obiad gotowy
Tort czekoladowo-bananowy 266

łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru trzcinowego ( lub ksylitolu) szczypta soli 6 bananów kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu około 1 szklanka mleka krem czekoladowy do przełożenia ciasta: 2 awokado 1/3 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki miodu 200 g czekolady gorzkiej krem czekoladowo-kokosowy do posmarowania wierzchu ciasta: 1 awokado 1 puszka mleka kokosowego ( schłodzonego przynajmniej(...)będzie zarumienione. Po tym czasie można wsadzić patyczek, aby sprawdzić czy ciasto zostało dobrze upieczone. Wyjąć z piekarnika i dobrze ostudzić. Powinien być całkiem zimny. krem do przełożenia ciasta: Awokado obrać i zmiksować na gładko. Czekoladę rozpuścić i dodać do awokado. Wlać olej i miód. Wszystko dokładnie jeszcze raz wymieszać i wstawić do lodówki na czas przygotowania kolejnego kremu

Jaglusia
Tort z cukierkami i kremem czekoladowo-truskawkowym otoczony wafelkami w czekoladzie 331

jednym żółtku. Następnie dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piec około 35-40minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części. Krem truskawkowy:   250g masła,  500g truskawek (świeże lub mrożone),  1/2 szklanki cukru. Truskawki obrać, przepołowić(...)200g kremu czekoladowego np. Nutella,  słodka herbata do nasączenia.  Serek mascarpone utrzeć z Nutellą. Blaty ciasta nasączyć herbatą, po czym przełożyć kremem truskawkowym. Wierzch oraz boki ciasta posmarować kremem czekoladowym. Dekoracja:  wafelki w czekoladzie, np. WW, Pryncypałki około 45 sztuk,  150g kolorowych drażetek lentilek. Boki tortu obłożyć wafelkami, układając je ciasno, jeden przy drugim. Do środka

Z miłości do słodkości