szklanki, aronia dżem 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ocet jabłkowy 1/4 szklanki KREM: budyń śmietankowy 1 opakowanie, mleko 450 ml, cukier 3 łyżki, masło lub margaryna 15 dag, żółtka 2 sztuki DODATKI: gruszki 6 sztuk/ w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba do tego ciasta najlepiej sprawdza się forma silikonowa, nie trzeba jej natłuszczać i obsypywać i ciasto się(...)plastry gruszek zalać wodą z 2 łyżkami cukru i łyżeczką soku z cytryny, gotować z 5 minut, na sitku odcedzić ciasto lekko nasączyć wodą z gruszek, rozsmarować cały krem na cieście, ułożyć gruszki lekko je wciskając w krem, posypać posypką kolorową, schować do lodówki - ciasto jest pyszne i w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny włoski tort z nutką kawy, dużą ilością czekolady, śmietany i malin... Dla podkreślenia włoskiego smaku jeszcze odrobina mascarpone. Ciasto jest lekkie, puszyste, i mocno czekoladowe, wspaniale współgra z malinami i kremem śmietankowym... I ma jeszcze jeden plus - wbrew pozorom dość szybko się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g(...)puder. Dodać serek mascarpone, chwilę ucierać, do połączenia się składników. Dodać 50g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady- startych na drobnych oczkach. Dokładnie wymieszać. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć 1/3 kremu, rozłożyć 3/4 malin, posmarować znowu 1/3 kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu, ułożyć resztę malin i posypać pozostałą czekoladą
Z miłości do słodkościlodówki. Masa czekoladowa do profiterolków: 100 g czekolady gorzkiej 70 % 8 łyżek mleka 30 g masła Powyższe składniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej .Masą dekorujemy profiterolki. Krem kawowy do ciasta czekoladowego(...)serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 mocne espresso ,przestudzone Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno ,dodajemy serek i kawę i ubijamy do powstania Gęstego kremu .Ciasto przecinamy na dwa blaty i przekładamy kremem kawowym . Odrobinę kremu zostawiamy na wierzch ciasta.Na górę dodajemy profiterolki dociskając Je delikatnie do ciasta.Oprószamy cukrem pudrem i gotowe.Ciasto przechowujemy
Ladylaura.Przed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera cukru. Każda z części ciasta jest z dodatkiem nasion chia – dzięki temu spód lepiej wyrósł, krem stał się bardziej zwarty, a nasiona chia ze śliwkami stworzyły pyszny dżem. Wszystkie główne składniki pochodzą ze sklepu Soul-Farm , czyli(...)poniżej. Serdecznie Was zapraszam do wzięcia udziału w konkursie, bo jest o co walczyć! Link do sklepu Soul – Farm: https://www.soul-farm.pl/ Link do konkursu: https://bit.ly/2vze61R Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia i śliwkami Via Gusto Przed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera
Via GustoCiasto Kopiec Kreta – Pyszne, kakaowe ciasto z kremem śmietanowym i bananami. Prosty w przygotowaniu i w miarę szybki tort, który cieszy się dużą popularnością. Gościom bardzo smakował i prosili o dokładkę. Moje ciasto kreta jest delikatnie śmietankowe i waniliowe. Biszkopt jest wilgotny, dlatego ciasta już nie nasączałam. Jeśli nie lubimy bananów możemy zastąpić je ulubionym dżemem lub innymi miękkimi owocami(...)soku z cytryny, wymieszać szpatułką. 9. Około 2/3 kremu śmietanowego wyłożyć na banany (troszkę dociskając go łyżką, aby wypełnić odstępy miedzy bananami), formując kopczyk. Wyłożyć pozostały krem i uformować kopiec. Wierzch obłożyć pokruszonym ciastem. Ciasto wstawić na około 3-4 godziny do lodówki, najlepiej na całą noc. Dodatkowo: 10. Kawałek marcepanu zagnieść z odrobiną czarnego barwnika spożywczego i uformować
Mała Cukierenkawodą i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i małym strumieniem wlewamy żelatynę . Dokładnie mieszamy. Krem śmietankowy dzielimy na trzy części *** *** Blaty ciasta nasączamy sokiem z wiśni wymieszanym z alkoholom (opcjonalnie). Pierwszy blat pokrywamy jedną częścią kremu(...)Całość przykrywamy drugim blatem, na którym wykładamy frużelinę wiśniową ( 2-3 łyżki frużeliny odkładamy do dekoracji ciasta) *** *** Na wiśnie wykładamy drugą część kremu *** *** Na kremie układamy trzeci blat ciasta. Całość pokrywamy kremem śmietankowym, wygładzamy *** *** Ciasto przyozdabiamy (boki i górę) startą czekoladą oraz kremem śmietankowym *** *** Na szczycie tortu wykładamy frużelinę wiśniową *** *** Całość możemy jeszcze przyozdobić listkiem mięty *** *** Ciasto wkładamy do lodówki
Blog z Apetytemopakowanie cynamonu; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 250 ml mleka; 200 g mąki pszennej; Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem. Następnie cały czas ucierając dodawać po jednym całym jajku oraz resztę składników. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temperaturze 180 o C przez 35 minut. Składniki na wkładkę: 8 białek; 8 łyżek cukru(...)płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę kremu. Na krem nakładamy wkładkę i znowu krem, a następnie ciasto cynamonowe, powidło i reszta andruta. Boki ciasta można posmarować odłożonym kremem
In my kitchenwykorzystałam dwie tortownice o średnicy 20 i 16 cm, lalkę Elsę (nada się też Barbie blondynka jeśli ją odpowiednio uczeszemy), podwójną porcję ciasta czekoladowego i podwójną porcję kremu budyniowego. Składniki na ciasto czekoladowe (potrzebne będą x2) Składniki na krem budyniowy (potrzebne będą x2) + niebieski barwnik spożywczy w żelu lub proszku, domowy dżem jako nadzienie Ciasto upiekłam dzień wcześniej w dwóch(...)wycięte krążki ciasta, które idealnie pasują na piątą warstwę. Nie trzeba przejmować się, że po nałożeniu i wyrównaniu brzegów nie wyglądają idealnie – wszystko wyrówna się pod kremem. Na całe ciast nakładamy cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapać wszystkie okruszki i nieco wyrównać sukienkę – nie jest to jeszcze warstwa finalna, więc w dalszym ciągu nie musimy spędzać
Ciastkozercyforemki wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy przez ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu brzegi ciasta delikatnie okrawamy ciasto od blaszki, wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 2 i 1/2 łyżki maki(...)wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Dzielimy na 3 równe części. dodatkowo : polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na jednym cieście kruchym rozsmarowujemy 1/3 kemu, układamy ciasto kokosowe, rozsmarowujemy krem, układamy ciasto orzechowe, rozsmarowujemy krem i układamy ciasto kruche. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Następnie ciasto polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto
Domowy Smak Jedzeniaobrotach do połączenia składników. Następnie w 3 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą ( patrz FILM ), proszę za długo nie ucierać mikserem. 9. Gotowy krem wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Nakryć drugim kawałkiem biszkoptu, lekko docisnąć. Biszkopt nasączyć i posmarować konfiturą. Wierzch: 10. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem(...)bardzo sztywno tak na 3/4. Dodać ekstrakt waniliowy, serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 11. Śmietanowy krem wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkaprzygotowaną blachę wyłożyć każdą część ciasta. Ja posiadam jedną taką blachę, ale formuje sobie ciasto wg niej i piekę na oddzielnej blaszce. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 0 C przez 20 minut. Składniki na krem: ½ litra słodkiej śmietany 36% bez 4 łyżek 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno(...)spód wyłożyć krem z mleczną czekoladą (zostawić parę łyżek do ozdobienia mazurka), przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posmarować marmoladą malinową i wyłożyć tężejącą 1 galaretkę. Przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Wyłożyć na nie połowę kremu z białą czekoladą. Wyłożyć drugą tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki. Po stężeniu galaretki udekorować tak jak na zdjęciu lub według uznania. Smacznego
Przepisy BabciPropozycja dla tych, którzy lubią dobre ciasta i nie mogą się zdecydować na jedno ;) Dwa ciasta w jednym ..smak piernika i krem budyniowy..hmmmm...coś przepysznego :) Ciasto jest dość pracochłonne , ale warto zrobić . Przyjemność jedzenia jest taka , że zapomina się o trudach przygotowywania ;) Przepis na ten smakołyk znalazłam w swoich zbiorach przepisowych ;) Wymiary blaszki : 40x25cm Temp. pieczenia 180C, 190C Czas(...)Wylać ciasto na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i piec ok. 45 minut w temp. 180 C. Na sam koniec na dno foremki kładziemy 1 blat piernikowy, połowę kremu budyniowego, ciasto ptysiowe, krem budyniowy, 2 blat piernikowy, polewa <3 Smacznego
Różne smaki w kuchniPropozycja dla tych, którzy lubią dobre ciasta i nie mogą się zdecydować na jedno ;) Dwa ciasta w jednym ..smak piernika i krem budyniowy..hmmmm...coś przepysznego :) Ciasto jest dość pracochłonne , ale warto zrobić . Przyjemność jedzenia jest taka , że zapomina się o trudach przygotowywania ;) Przepis na ten smakołyk znalazłam w swoich zbiorach przepisowych ;) Wymiary blaszki : 40x25cm Temp. pieczenia 180C, 190C Czas(...)Wylać ciasto na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i piec ok. 45 minut w temp. 180 C. Na sam koniec na dno foremki kładziemy 1 blat piernikowy, połowę kremu budyniowego, ciasto ptysiowe, krem budyniowy, 2 blat piernikowy, polewa <3 Smacznego
Różne smaki w kuchnidokładnie mieszamy i przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm. Pieczemy przez 60-65 minut. Na końcu sprawdzamy patyczkiem czy ciasto go nie obkleja. Po upieczeniu studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem śmietankowy: Śmietanę przelewamy do misy miksera i miksujemy z dodatkiem cukru pudru(...)sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Złożenie ciasta: W tortownicy zostawiamy jeden blat brownie. Smarujemy go pastą kawową. Na nim wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Górę smarujemy resztą kremu. Wokół układamy cukierki galaretki z owocowym musem. Galaretka jabłkowo miętowa: Do garnka wlewamy sok jabłkowo miętowy. Zagotowujemy go, wsypujemy galaretki. Mieszamy i odstawiamy do delikatnego
VioletoweKucharzenie