ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:169/1378)

Makaron naleśnikowy 137

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej (u mnie tortowa) – ok. 150g 2 średnie jajka 1 szklanka mleka – 250 ml 1/5 szklanki wody – 50 ml 1/5 szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% – 50ml szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego opcjonalnie niewielka ilość oleju rzepakowego do smażenia o ile nie posiadamy nieprzywierającej patelni do naleśników – w innym przypadku

Kulinarne Przeboje
Arroz doce - ryż na mleku 93

pudding polecam podać po dobrej kolacji. Będzie idealnym zwieńczeniem uczty! ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje 1 szklanka okrągłego ryżu, jak do risotto 2,5 szklanki pełnotłustego mleka 1 szklanka śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru 1 skórka z niewoskowanej cytryny 1 laska cynamonu 1 laska wanilii mielony cynamon do podania * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej mleko, dodaj obraną skórkę z cytryny, laskę

Food Square
Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 848

suszonych pomidorów w oleju (odsączonych z oleju, ale 2-3 łyżki można wykorzystać do podsmażenia ryby, czosnku i cebuli) 250g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 36% garść świeżo startego parmezanu (ok. 40g) 2 łyżki soku z cytryny ewentualnie sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami – Wykonanie: Łososia umyć

Kulinarne Przeboje
Sernik cytrynowy z pieczonym rabarbarem oraz kompot z rabarbaru 161

podgrzewamy na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia. Jedną łyżkę masy serowo-jogurtowej mieszamy energicznie z żelatyną, a gdy ładnie się połączą dodajemy ją do pozostałej masy i miksujemy. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z masą serową. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rabarbar kroimy na 10 cm kawałki i umieszczamy

Smaki Na Talerzu
Kokosowa kasza manna z karmelizowanym rabarbarem 152

słodko-kwaśny rabarbar dopełniał smakowo całość :) Na pewno do powtórzenia w wersji z truskawkami:) Składniki na 2 porcje:  Kasza manna: 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki kremówki 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka cukru 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Karmelizowany rabarbar: 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki wody 2 duże łodygi rabarbaru szczypta cynamonu Kasza manna

My simple kitchen
Gęsta, kremowa zupa z resztek kurczaka, ryżu, brokułów i zielonego groszku 156

posiekane na cienkie plasterki, różyczki podzielone na mniejsze części 1/2 szklanki zielonego groszku, mrożonego 1/2 szklanki ryżu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 szklanka śmietanki kremówki kilka gałązek świeżego tymianku, oderwane listki lub 1/2 łyżeczki suszonego sól, pieprz do smaku W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać marchewkę, łodygi brokułów i seler

olalacooking
Kajmakowy miodownik z orzechami 234

rozsmarować na wierzchu miodownika. Posypać prażonymi orzechami. Odstawić na parę dni, aby blaty ciasta zmiękły. Udanych wypieków i smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , kajmak , miód , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Banoffee 222

Składniki: 250 g herbatników 120 g masła 1 puszka masy krówkowej 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie 1 śmietan fix) sok z cytryny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w … Czytaj dalej Banoffee

czarrna od kuchni
Orientalna Panna cotta na biszkoptach z limonką i matcha 150

przeżyć... ale wszystko po kolei. Dzisiaj mam dla was nowy przepis na orientalną panna cottę, która na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smaków rodem z dalekiego wschodu. Śmietankę kremówkę połączyłam z mlekiem kokosowym, a wszystko aromatyzowałam odrobiną luksusu w postaci szafranu, który również nadał pięknej blado żółtej barwy oraz niewielką ilością świeżej trawy cytrynowej. Słodyczy nadał jasny #cukiertrzcinowy , który

vaniliowoczekoladowa
Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonozla 159

lekko przestygnie rozdrabniamy na mniejsze części przy pomocy widelca. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelnię po smażeniu łososia wlewamy śmietanę (ewentualny nadmiar oleju odlewamy). Do podgrzanej kremówki dodajemy połamaną na kawałki gorgonzolę. Sos mieszamy do czasu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli. Do powstałego sosu dokładamy kawałeczki łososia. Wrzucamy również liście szpinaku oraz

Smaki Na Talerzu
Mus czekoladowy 305

czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem alkoholu oraz wody. Mieszamy całość

CookMag
Makaron z sosem kurkowym 151

Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy danie idealne. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować

Fitsweet.me
Truskawki pod chmurkami 149

wszystkie truskawki znikną z talerza zanim podacie kawę ;). Składniki: ok 20 truskawek 30 g mlecznej czekolady, połamanej 30 g gorzkiej czekolady, połamanej ok 150 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej 1 łyżka Więcej... Artykuł Truskawki pod chmurkami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Serniczek kawowy a’la Tiramisu – bez pieczenia 161

wody i odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia) w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W czasie, gdy żelatyna nam pęcznieje ubijamy na sztywno kremówkę. Pod koniec dodajemy resztę cukru pudru. Do masy maślano-żółtkowej dodajemy twaróg, likier amaretto oraz ubitą śmietankę. Powstałą masę (około 1-2 łyżki) łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie mieszamy

Smaki Na Talerzu
Uniwersalne ciasto naleśnikowe i Naleśniki po królewsku 162

truskawkowy :  2 łyżki jasnego cukru trzcinowego  150 g świeżych truskawek  1 łyżka soku z cytryny  Ponadto do podania :  masa kajmakowa 200 ml śmietanki kremówki 36% Świeże poziomki oraz truskawki  listki mięty, melisy lub innego zielska u mnie akurat czarnuszka siewna  Wykonanie :  1. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać do miski wbić jajko

vaniliowoczekoladowa