ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:169/1378)

Kokosowa kasza manna z karmelizowanym rabarbarem 157

słodko-kwaśny rabarbar dopełniał smakowo całość :) Na pewno do powtórzenia w wersji z truskawkami:) Składniki na 2 porcje:  Kasza manna: 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki kremówki 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka cukru 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Karmelizowany rabarbar: 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki wody 2 duże łodygi rabarbaru szczypta cynamonu Kasza manna

My simple kitchen
Gęsta, kremowa zupa z resztek kurczaka, ryżu, brokułów i zielonego groszku 161

posiekane na cienkie plasterki, różyczki podzielone na mniejsze części 1/2 szklanki zielonego groszku, mrożonego 1/2 szklanki ryżu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 szklanka śmietanki kremówki kilka gałązek świeżego tymianku, oderwane listki lub 1/2 łyżeczki suszonego sól, pieprz do smaku W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać marchewkę, łodygi brokułów i seler

olalacooking
Kajmakowy miodownik z orzechami 245

rozsmarować na wierzchu miodownika. Posypać prażonymi orzechami. Odstawić na parę dni, aby blaty ciasta zmiękły. Udanych wypieków i smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , kajmak , miód , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Banoffee 230

Składniki: 250 g herbatników 120 g masła 1 puszka masy krówkowej 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie 1 śmietan fix) sok z cytryny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w … Czytaj dalej Banoffee

czarrna od kuchni
Orientalna Panna cotta na biszkoptach z limonką i matcha 154

przeżyć... ale wszystko po kolei. Dzisiaj mam dla was nowy przepis na orientalną panna cottę, która na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smaków rodem z dalekiego wschodu. Śmietankę kremówkę połączyłam z mlekiem kokosowym, a wszystko aromatyzowałam odrobiną luksusu w postaci szafranu, który również nadał pięknej blado żółtej barwy oraz niewielką ilością świeżej trawy cytrynowej. Słodyczy nadał jasny #cukiertrzcinowy , który

vaniliowoczekoladowa
Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonozla 166

lekko przestygnie rozdrabniamy na mniejsze części przy pomocy widelca. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelnię po smażeniu łososia wlewamy śmietanę (ewentualny nadmiar oleju odlewamy). Do podgrzanej kremówki dodajemy połamaną na kawałki gorgonzolę. Sos mieszamy do czasu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli. Do powstałego sosu dokładamy kawałeczki łososia. Wrzucamy również liście szpinaku oraz

Smaki Na Talerzu
Mus czekoladowy 312

czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem alkoholu oraz wody. Mieszamy całość

CookMag
Makaron z sosem kurkowym 158

Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy danie idealne. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować

Fitsweet.me
Truskawki pod chmurkami 155

wszystkie truskawki znikną z talerza zanim podacie kawę ;). Składniki: ok 20 truskawek 30 g mlecznej czekolady, połamanej 30 g gorzkiej czekolady, połamanej ok 150 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej 1 łyżka Więcej... Artykuł Truskawki pod chmurkami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Serniczek kawowy a’la Tiramisu – bez pieczenia 164

wody i odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia) w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W czasie, gdy żelatyna nam pęcznieje ubijamy na sztywno kremówkę. Pod koniec dodajemy resztę cukru pudru. Do masy maślano-żółtkowej dodajemy twaróg, likier amaretto oraz ubitą śmietankę. Powstałą masę (około 1-2 łyżki) łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie mieszamy

Smaki Na Talerzu
Uniwersalne ciasto naleśnikowe i Naleśniki po królewsku 167

truskawkowy :  2 łyżki jasnego cukru trzcinowego  150 g świeżych truskawek  1 łyżka soku z cytryny  Ponadto do podania :  masa kajmakowa 200 ml śmietanki kremówki 36% Świeże poziomki oraz truskawki  listki mięty, melisy lub innego zielska u mnie akurat czarnuszka siewna  Wykonanie :  1. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać do miski wbić jajko

vaniliowoczekoladowa
Niby nie brownie a jednak... 154

ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś nowym.  Ciasto a la brownie składniki: 250 g gorzkiej czekolady 70% 165 ml mleczka kokosowego (mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców np. malin, truskawek itp kawałki białej czekolady wykonanie: W kąpieli wodnej podgrzewamy mleczko

Przysmaki Karolki
Rabarbarowy przekładaniec 246

opakowania galaretki o smaku wiśniowym  20 g mąki pszennej  20 g skrobi ziemniaczanej  175 ml zimnej wody  Na masę śmietanową ;  330 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru  2 łyżki żelatyny na 100 ml gorącej wody Proszek typu nesquik o smaku waniliowym ( u mnie Kaba) ***można pominąć  Dodatkowo

vaniliowoczekoladowa
Drożdżówki z owocami na kremówce 132

Ostatnio przypomniało mi się, że robiłam kiedyś (sto lat temu) chałkę na kremówce ( klik ), a  że potrzebowałam sprawdzonego przepisu na pyszne drożdżówki, wykorzystałam już to, co na blogu było. Nie robiłam jednak jednej dużej bułki, tylko małe - każdą nadziałam owocami. Wybrałam 5 rodzajów, możecie oczywiście zrobić tylko z jednym, choć przyznam szczerze, że polecam wersję przedstawioną poniżej - bułki

Słodkie inspiracje
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 143

masła marchewkowa wkładka: 200 g marchewki 50 g cukru sok z 1 pomarańczy 100 ml wody masa serowa: 400 g serka kremowego 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki ekstraltu z wanilii 125 g cukru 4 jajka lukier: 40 g serka mascarpone 40 g cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy dodatkowo: 70 g marcepanu plastycznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze