ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:167/1378)

Ciasto Bananowe 163

ostatnim, pysznym cieście marchewkowym, idąc za ciosem zrobiłam kolejne. Tym razem ciasto bananowe, z puszystym kremem, tym samym, którego użyłam w cieście marchewkowym. Całość oceniam na szóstkę z plusem Blaty bananowe są wilgotno-puszyste, delikatny krem podrasowany szczyptą cynamonu idealnie je spaja, tworząc przepyszny bananowy torcik. Polecam bardzo.   Składniki na ciasto: 2 banany dojrzałe, rozgniecione 2 łyżeczki soku(...)dodajemy cukier. Dodajemy ekstrakt z wanilii, śmietanę i cynamon. Ucieramy do puszystości. Dodajemy serek. Ucieramy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji, podobnej do ubitej śmietany. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu wykładamy na wierzch. Posypujemy dodatkowo cynamonem i dekorujemy bananami. The post Ciasto Bananowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Placek Niebo (jabłkowo-orzechowy) 189

Poradnika Domowego, jednak dość mocno go zmodyfikowałam. Gościło u mnie na Wielkanocnym stole i bardzo wszytskim smakowało :) Warstwa jabłkowa świetnie przełamuje słodycz polewy i kremu, nadając mu nieco orzeźwiający charakter :) Porcja na dużą blachę Składniki: Ciasto: 450 g mąki 300 g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 2 llitrowe(...)wierzchu ciasta. Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder, a następnie kakao. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Polewę delikatnie rozprowadzamy na kremie. Ciasto odstawiamy najlepiej na całą noc. Można udekorować wierzch kawałkami orzechów

My simple kitchen
Mazurek a’la Twix 182

ciasto na zimno na bazie tego batonu. Ja jednak dziś postanowiłam wam zaprezentować przepis na mazurka/tartę a’la Twix. Mazurek a’la Twix jest to połączenie kruchego ciasta z pysznym kremem waniliowym z masą kajmakową. Całość oblana jest gorzką czekoladą. Przepis na mazurka a’la Twix okazał się niebywałym sukcesem w mojej rodzinie. Myślę, że i u was też(...)rozpuszczamy w zimnej wodzie. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i żółto. Ucieramy do połączenia składników. Żelatynę krótko podgrzewamy. Chwilę studzimy. Następnie powoli wlewamy ją do masy. Na wystudzone ciasto nakładamy krem serowo-śmietanowy. Następnie rozsmarowujemy na kremie masę kajmakową. Wkładamy całość wkładamy do lodówki na 15 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję masło. Całość łączę ze sobą. Ciasto wyjmuję

Ciasta z tradycjami
Tort oreo z czekoladą i chrupiącą praliną orzechową. 479

Ozdobiony polewą lustrzaną i tym co dzieci lubią najbardziej. Tort marzenie moich najmłodszych.  Chciały bardzo szybko się do niego dobrać. Nie jest trudny.  Łatwe ciasto czekoladowe upieczecie bez użycia miksera. Krem oreo jest ze śmietany, mascarpone i zmiksowanych ciasteczek oreo. Jeśli nie chcecie robić praliny to pokruszcie grubiej ciastka, albo pomińcie to,choć  przyznam się, że fantastycznie(...)czekoladowego ciasta umieśćcie na podstawce. Posmarujcie kremem oreo(1/3 ilości jaki i zrobiliście) Przykryjcie kolejnym ciastem czekoladowym. Połóżcie pralinę orzechową i posmarujcie kremem czekoladowym. Przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta i posmarujcie kremem oreo (zostawcie połowę kremu na posmarowanie wierzchu tortu) Schłodzicie tort co najmniej 30 minut. Schłodzony tort posmarujcie pozostałą częścią kremu oreo.  Glazurą o temperaturze

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dotyk jeśieni ciasto marchewkowe z jabłkami i kremem 254

zaczynam sobie w myślach powtarzać "oby do wiosny", ale zanim ona nadejdzie trzeba sobie te niepogody jakoś umilić. Dlatego też dziś zapraszam na ciasto z darami jesieni, jabłkami, orzechami, marchewką i do tego z pysznym lekkim kremem na bazie serka almette. Musicie koniecznie spróbować, gwarantuję, że zrobi Wam się lepiej po takim ciasteczku. Dodam jeszcze, że dzięki użyciu mąki orkiszowej

Cynamonowe szczęście
Mazurek orzechowy z kremem z kaszy manny 342

Bardzo jestem zadowolona z efektu. Ciasto kruche jak pokruszone ciasteczka, krem pyszny a beza mój faworyt Wszystko razem pasuje świetnie. Wykonanie ciasta kruchego – do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka. Masło pokroić na małe kawałki. Zagnieść szybko ciasto na gładką masę. Możecie użyć miksera i nastawić na pulsacyjne wyrabianie ciasta. Thermomix wyrabianie ciasta do naczynia miksującego(...)czas 30 sek nałożyć motylek, ucierać obroty 3 i co jakiś czas dodawać pozostałą masę z kaski. Formowanie ciasta do tej samej blaszki co było pieczone ciasto włożyć upieczone ciasto krem z kaszki manny rozłożyć na cieście teraz delikatnie położyć bezę orzechową, lekko przydusić przykryć ciasto folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin Ciasto jest pyszne polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto cytrynowo-jagodowe 185

inspiracji na fajne ciasto. Na coś, co na pewno mu zasmakuje. Pamiętałem jak zajadał się babeczkami cytrynowymi, które kiedyś robiłem. Dlatego więc, to właśnie ciasto cytrynowe postanowiłem wziąć na bazę „tortu”. A krem… powstał z tego, co było pod ręką. Przypominam, iż po ponad 12 godzinach pracy w kuchni nie zrobiłem absolutnie żadnych zakupów. W zamrażarce znalazłem(...)mieszając. Gotową sztywną masę zdjąć z ognia i wystudzić. 100g masła zmiksować, aż będzie puszyste. Dodawać po łyżce masy jagodowej i ubijać na jednolitą masę. Gotowym kremem przełożyć wystudzone, przecięte na pół ciasto cytrynowe. Udekorować lukrem (można zabarwić go odrobiną soku z jagód), kilkoma jagodami, płatkami migdałów. Aby ciasto było bardziej wilgotne, można nasączyć je przed przełożeniem kremem ponczem zrobionym

Jacob Tastes
Ciasto biedronka 241

Pomysł na efektowne ciasto - biszkopt przełożony dżemem truskawkowym, kremem maślano-budyniowym i udekorowany galaretką oraz wiórkami kokosowymi. Biszkopt z poniższego przepisu pięknie wyrasta, a sam krem - niebo w gębie. Szczerze polecam :) Pomysł na ciasto zaczerpnęłam ze strony Moje Wypieki .  Składniki*: biszkopt 6 dużych jaj 220 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka zwykłego cukru(...)wyciąć otworki (ja użyłam dużego kieliszka do wódki).  Każdy płat ciasta delikatnie nasączyć sokiem (zwłaszcza brzegi!) . Ciasto po złożeniu przechowywać w lodówce.  Składanie ciasta: spód ciasta dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego środkowy spód ciasta  dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego wierzch ciasta z otworkami 1/3 kremu maślano-budyniowego wiórki kokosowe lekko tężejąca galaretka * na tortownicę

Ugotować
Cytrynowy mazurek i kruche ciasteczka z cytrynowym kremem - idealne na wielkanocny stół 86

namówić na dwie propozycje, do których wykorzystałam najpyszniejszy na świecie krem cytrynowy. Pierwszą z nich jest mazurek z miodowego kruchego ciasta, a drugą kruche ciasteczka. Oba ciasta są słodkie, a krem intensywnie cytrynowy. Te dwa smaki - słodki i orzeźwiająco cytrynowy - doskonale się łączą. Na pewno są to smaki, które cudownie pasują do tych wiosennych świąt. Składniki kruchego ciasta na mazurek(...)śmietany czy piany z białek. Świetnie sprawdza się przy pieczeniu ciast i biszkoptów, kiedy zależy nam na jak najszybszym rozpuszczeniu cukru. Cukier puder jest nieodzowny podczas pieczenia delikatnych ciast, przygotowywaniu kremów i robieniu lukru czy polew. Cukier Gruba Rafinada Diamant to śnieżnobiałe, duże kryształy. Nie rozpuszcza się i nie zmienia koloru podczas pieczenia. To sprawia, że kruche ciasteczka obsypane

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wuzetka - ciasto WZ 136

ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier puder i sok z cytryny. Polewa: śmietankę i posiekaną czekoladę umieścić w rondelku, podgrzewać do rozpuszczenia czekolady. Jeden blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć krem (kilka łyżek zostawić do dekoracji), przykryć drugim blatem. Z wierzchu ciasto polać ciepłą polewą, wstawić do lodówki na kilka godzin. Resztę kremu przełożyć do rękawa z końcówką-gwiazdką(...)Ciasto podzielić na 8 kwadratowych kawałków, każdy udekorować różyczką kremu i czekoladowym groszkiem. Smacznego

Obiad gotowy
Ciasto Cycki mulatki 347

lśniąca dodać mak, wiórki kokosowe, proszek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C 20 - 25 minut. Ciasto wystudzić. Krem: Żółtka zmiksować z 100 ml mleka i obiema mąkami, a pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać masę z jajek i gotować ciągle(...)Zachować między nimi niewielkie odstępy, aby ciasto łatwiej było pokroić. Na biszkoptach ułożyć wcześniej namoczone rodzynki i polać polewą. Ciasto wstawić najlepiej na noc do lodówki. Zobacz również: ciasto z kremem krówkowym

Kuchcik gotuje
Przepis na Ciasto Red Velvet 291

wbić wykałaczkę i gdy po wyjęciu jest sucha to znaczy że ciasto jest upieczone. Po upieczeniu ciasto wyjmuję z foremki i odkładam do wystudzenia i piekę kolejny krążek ciasta. Przygotowanie kremu: Do miski przekładam krem mascarpone, dodaję około połowy cukru pudru, cukier waniliowy i przez chwilę miksuję. W drugiej misce ubijam przez chwilę dobrze schłodzoną śmietanę, do lekko ubitej śmietany(...)jest gotowy. Końcowe przygotowanie ciasta red velvet: Zimne krążki ciasta od góry wyrównuję nożem, odcinam tak żeby ciasto było płaskie. Okrawki ciasta użyję do dekoracji. Na pierwszy krążek ciasta nakładam 1/3 kremu i równo rozsmarowuję, na górę kremu kładę drugi krążek i nakładam kolejną porcję kremu i równo rozsmarowuję. Kładę ostatni krążek ciasta, spodem do góry tak żeby góra była

Uwaga Babcia Gotuje
Czekoladowo-miętowa chmurka 438

ponownie odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bezowe wykończenie: Jeśli ciasto chcemy podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki i ułożyć je na kremie śmietankowym. Jednak jeśli ciasto przewidziane jest na następny dzień, ostrożnie odklejamy bezę od papieru, na którym się piekła i całą układamy na białej, piankowej warstwie. Chowamy na noc do lodówki(...)czasie spód bezy lekko nasiąknie od kremu, wierzch pozostanie chrupiący, a całość będzie się ładnie kroić. Gdybyśmy chcieli pokroić tak przygotowane ciasto od razu, beza mogłaby stawiać opór i kawałki nie wyszłyby zbyt ładne. Ciasto przechowujemy w lodówce maksymalnie 2-3 dni. Smacznego! PS Czekolada, której użyłam do tego przepisu przyjechała do mnie prosto z Terravity na testy. Wersji

Ratunku obiad