ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:174/1378)

452. Zaciekła walka. 125

naleśniki na kremówce ze smażoną w "sosie karmelowym" i cynamonie gruszką; twarożkiem i sosem karmelowym Taak, w tej chwili w mojej głowie trwa zaciekła walka o to które naleśniki są lepsze, drożdżowe czy te dzisiejsze.. i chyba nigdy nie uda mi się zdecydować. Kolejny sprawdzian. Tym razem z matmy. Pozwólcie, że go nie skomentuje. A podobno byłam taka

More food, love and dreams
453. Kremowo. 113

Kremowa kasza manna* ze smażonym w cynamonie kaki * z dodatkiem kremówkiPo dodaniu śmietanki kasza zyskała świetną konsystencję i smak. 5 z kartkówki z fizyki

More food, love and dreams
524. Kremowe gofry. 129

kremowe gofry cynamonowe z dżemem pomarańczowym* i pomarańczą(mandarynką?) smażoną w cukrze*z kawałkami ananasa i limonki Moja gofrownica jednak nie lubi biszkoptowych gofrów i nie

More food, love and dreams
614. Na szybko.. kasza. 154

kasza manna z bananem, cukrem trzcinowym i kremówkąJak zwykle wzięłam za małą miseczkę >.<Tak żółto na tym zdjęciu xdProsto, pysznie

More food, love and dreams
683. Wyjazdowo. 105

Kremowa kasza manna* z malinami*z kremówką

More food, love and dreams
771. Gruszkowy ryż na mleku. 179

Gruszkowy pudding ryżowy*z kremówką i cukrem trzcinowym *ryż na mleku z pure z gruszki i kawałkami Już prawie weekend

More food, love and dreams
782. Naleśniki z pure dyniowym. 114

Kremowe naleśniki* z pure dyniowym, ricottą i miodem * z kremówką

More food, love and dreams
Łosoś, pomidor, fasolka. 199

duży pomidor 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 2 cm imbiru sok z cytryny sól, pieprz 0,5 łyżeczki chilli 250 ml kremówki wykonanie: Fasolkę gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odsączamy. Z pomidora ściągamy skórkę i kroimy go w kostkę.  Łososia kroimy w dużą kostkę. Doprawiamy solą i obsmażamy na patelni

Przysmaki Karolki
Tarta z panna cottą i truskawkami 163

mąki 150g masła/margaryny 50g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 1 jajko 1 łyżka wody Szczypta soli Panna cotta: Półtora szklanki mleka Pół szklanki śmietanki kremówki 30% 2 czubate łyżeczki żelatyny ¼ szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: około 0,5 kg truskawek, cukier puder do posypania tarty Na blat wysypujemy mąkę, kakao, sól oraz cukier

Kolizje Smaków
Tort Raffaello 434

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepyszny tort o smaku kokosowych pralinek Raffaello, rozpływający się wręcz w ustach Masa zrobiona z śmietany kremówki, mascarpone, mleczka kokosowego oraz wiórek kokosowych. Tort wykonałam na tzw. biszkopcie genueńskim , który znajdziecie tutaj . Post Tort Raffaello pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Stracciatella z malinami 318

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto z malinami z masą z śmietany kremówki, mascarpone i startej czekolady. Proste w wykonaniu, wystarczy upiec czekoladowy biszkopt i przełożyć śmietanową masą, w środku układając maliny. Bardzo smaczne połączenie smakowe. Post Stracciatella z malinami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ciasto z wiśniami i nutellą 1101

wiśnie z czekoladą. I właśnie dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepyszne ciasto na spodzie z sucharków wymieszanych z nutellą. Masa zrobiona jest z śmietany kremówki z dodatkiem serków waniliowych homogenizowanych dzięki czemu masa staję się bardzo smaczna i puszysta. Na górze wiśnie zalane galaretką o tym samym smaku. Ciasto można również

Marta Gotuje
Lody malinowe 195

wykonania, bez użycia maszyny do lodów. Dzień wcześniej należy przygotować malinowy curd i schłodzić go w lodówce. Następnego dnia wymieszać z ubitą śmietaną kremówką, wstawić do zamrażalki i gotowe. Po kilku godzinach są gotowe do spożycia. Przepis na lody znalazłam tutaj . Post Lody malinowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tarta migdałowa z owocami (bez mąki i cukru) 160

agawy Nadzienie: 2-3 łyżki ulubionego dżemu lub musu owocowego bez cukru (można po prostu rozpuścić w garnku owoce takie jak maliny, truskawki, czereśnie, wiśnie, jeżyny itp.) 250 ml kremówki 36% 1 łyżeczka ksylitolu lub syropu z agawy (można pominąć) Dekoracja: ok 300-400 g owoców sezonowych (u mnie wiśnie i maliny) Przygotowanie: BISZKOPT: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Białka

Ze smakiem i z pasją
Rzecz o wiśniach 247

tart (28 cm) składniki na masę: 450 g wydrążonych wiśni 80 g brązowego cukru 2 jajka 100 g mielonych orzechów laskowych 60 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany kremówki Wszystkie składniki masy poza owocami miksujemy ze sobą. Owoce dodajemy do gotowej masy, mieszamy i wylewamy wszystko na ciasto. składniki na kruszonkę: 100 g masła 100 g semoliny 30 g mielonych

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania