ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:181/1378)

Ciasto Łabędzi Puch 397

pomyślelibyście, że w słodkim kremie do ciasta jednym z głównych składników są bułki kajzerki?! Łabędzi Puch to dość popularne ciasto, które swą popularność osiągnęło m.in. właśnie przez ten nietypowy składnik. Również byłam ciekawa, jak to jest z tymi bułkami: czuć czy nie czuć?!  Powiem Wam, że w ogóle są niewyczuwalne. Leciutki biszkopt, słodka biała masa, podprażone na masełku(...)Wysmarować go dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać powierzchnię i przykryć II blatem biszkoptu. Również go nasączyć, wysmarować resztą kremu i posypać podprażonymi na masełku z cukrem wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc. Smacznego!   Przepis zmodyfikowany z wielu dostępnych w sieci

Nastoletnie Wypiekanie
Proste ciasto marchewkowe, marchewkowiec bez miksera 124

zwykłej tarce jarzynowej W przepisie jest spora ilość cukru, następnym razem użyję połowę i dorzucę trochę daktyli lub żurawiny. Marchewkowiec przełożony dżemem lub solo, może robić nam za ciasto piernikowate. Przełożone kremem, trąci już torcikiem Wybierzcie wasz wariant. Magda do kremu poleca serek Philadelphia, ja za to Wieluń a użyłam i tak innego, bo Apetina. To co, pieczecie? {"@context":"http(...)misce. Przekładamy do nasmarowanej tłuszczem blaszki (u mnie keksówka) Pieczemy ok. 40 min w 180 stopniach. Krem Składniki na krem połączyć w miseczce - wystarczy wymieszać za pomocą rózgi lub widelca 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/proste-ciasto-marchewkowe-marchewkowiec-bez-miksera/ MieszamWGarnku Artykuł Proste ciasto marchewkowe, marchewkowiec bez miksera pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto “Wiśnia z makiem” 343

wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. --> Krem śmietankowy: --> Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy serki mascarpone i cukier puder. Ubijamy na sztywny krem. --> Masa czekoladowa: --> Mascarpone należy wyjąć(...)wcześniej, aby uzyskało temp. pokojową, ponieważ zimne może się zwarzyć po wymieszaniu z nutellą. Mascarpone i Nutellę mieszamy w misce do powstania jednolitej, gładkiej masy. --> Wykonanie: --> Ciasto makowe nasączamy ponczem. Na nie wykładamy krem śmietankowy i równomiernie rozprowadzamy. Wiśnie odsączamy dobrze z kompotu i wciskamy w masę. Wierzch masy ponownie wygładzamy. Biszkopty krótko moczymy w kawie z dodatkiem Amaretto

Marta Gotuje
Carmel Tower Brownie II 204

próba odtworzenia przepysznego brownie z Coffee Heaven. Tym razem bardziej przyjrzałam się składowi i postanowiłam pokombinować z   białą czekoladą, która   zgodnie z opisem jest składnikiem kremu. Tym razem uważam, że ciasto wyszło zdecydowanie bardziej bliskie oryginałowi. Jeśli o mnie chodzi uwielbiam je, jest to moja ukochana wersja Brownie. Idealne ciasto na poprawę humoru, kiedy mamy ochotę na coś(...)corn flakes lub chrupkami zbożowymi) Polewa : 1/2 puszki masy krówkowej 6 łyżek mleka 4 łyżki masła orzechowego 50 g solonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu) wsypujemy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 10 minut, uważając żeby się nie spaliły. Przygotowujemy Brownie. Roztapiamy czekoladę

Mania Gotowania
CIASTO CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ I BEZAMI 157

pokruszoną chałwę i dobrze miksujemy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w metalowej miseczce w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie(...)obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy lekko kruszymy i wsypujemy na krem. 2 część ciasta smarujemy masą chałwową, odwracamy i przykrywamy masą na bezy. POLEWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą tak żeby ją przykryć. Do garnka przekładamy masło, kakao, cukier i śmietanę. Rozpuszczamy

Pani na deser
Ciasto Krysi 582

wsypujemy galaretki. Dokładnie mieszamy aby się rozpuściły i odstawiamy aby masa się wystudziła. Gdy zacznie robić się coraz gęstsza, wykładamy ją na biszkopt i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki. Krem: Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania(...)długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy aż do uzyskania gęstej polewy. Na końcu dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewę rozprowadzamy równomiernie na kremie. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin

My simple kitchen
Tort Księga Komunijna 137

delikatnie szpatułką i wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. UWAGA! Upiec dwa takie biszkopty!! Krem śmietanowy:    1 litr śmietanki 36%,  500g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  200g mlecznej czekolady,  300g dżemu(...)siebie i posmarować warstwą dżemu, rozsmarować grubą warstwę kremu. Przykryć kawałkami ciasta, które mają tworzyć zgrubienie księgi. Posmarować je dżemem i resztą kremu. Przykryć ostatnimi dwoma nasączonymi blatami ciasta. Schłodzić. Krem maślany:  200g masła,  80g budyniu waniliowego (użyłam Master Cook),   czubata szklanka cukru,  3 szklanki mleka. 2 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W reszcie

Z miłości do słodkości
Ciasto marchewkowe w formie marchewki 145

łyżką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180*C przez 50 minut. Po upieczeniu studzimy. Ścinamy górę ciasta, wycinamy kształt marchewki i kroimy ciasto na trzy płaty. Przekładamy kremem budyniowym i obkładamy ciasto przygotowaną masą cukrową. Krem budyniowy: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek(...)energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu. Pod koniec dodajemy kakao. Miksujemy tak długo aż powstanie puszysty krem. Ważne! Margaryna musi mieć temperaturę pokojową dlatego dobrze jest wcześniej wyjąć je z lodówki. Lukier plastyczny do obłożenia: W garnku rozpuszczamy margarynę z wodą. Następnie dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Musi

VioletoweKucharzenie
Portugalskie ciastko z wiśniami 176

pokroić na drobne kawałki. Rozrobić z mąką na okruchy. Dodać wodę i zagnieść ciasto.  Podzielić ciasto na 4 części. Rozwałkować placki. Kokilki wysmarować tłuszczem. Wyłożyć nimi ciasto. Umieścić w lodówce. Krem: Żółtka wymieszać z cukrem pudrem, a następnie mąką. Do rondelka wlać śmietanę i cukier waniliowy wraz z cukrem. Zagrzać(...)doprowadzać do wrzenia). Śmietanę przelać do żółtek, dobrze wymieszać. Przelać z powrotem do rondelka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje.  Następnie w kokilkach rozłożyć na ciasto krem. Na nie wyłożyć wydrylowane wiśnie skórką skierowaną w stronę kremu.  Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 20 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub cynamonem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Ciasta na Komunię Świętą 675

Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem śmietankowym Kultowe ciasto wielu imprez rodzinnych. Pojawia się prawie na każdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto(...)pieczenia! 3 bit to ciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in. kajmakiem - nikt się nie zorientuje, że to tylko herbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik - a tak naprawdę sernik na zimno z mascarpone i owocami. Fajna alternatywa dla tradycyjnych tortów z ciężkimi, tłustymi masami. Rurki z kremem mascarpone Hit ostatnich świąt Bożego Narodzenia. Kultowe rurki z kremem

Moje Qulinaria
Cappucino Agnieszki 171

ciastka biszkoptowe nasączone ponczem. Na ciastka należy wyłożyć resztę masy (troszkę należy zostawić na posmarowanie wierzchu ciasta). Masę przykrywamy biszkoptem, ponczujemy resztą kawy z rumem.Wierzch ciasta smarujemy pozostawionym kremem. Gotowe ciasto posypujemy kawą cappucino lub startą czekoladą. Uwagi: 1. Ciasto trzeba przekładać kremem dosyć szybko, gdyż masa tężeje. 2. Czasami krem może być zbyt rzadki, wówczas trzeba włożyć

In my kitchen
Murzynek z kremem budyniowym 246

dodać do masy, wymieszać delikatnie. Pieczenie – blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 przez 40 minut. Sprawdzić stan upieczenia ciasta za pomocą drewnianego patyczka. Krem budyniowy – do garnka wlać mleko. Zostawić trochę do rozmieszania mąki ( 1/2 szklanki). Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz jajko wymieszać w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować(...)pieczenia, żółtka, przyprawę do pieczenia, zmiksować 1 minuta, interwał wyjąć ciasto i umyć naczynie i dokładnie wysuszyć następnie u bić białka założyć motylek, ubijać 3 minuty, obroty 3,5, można białka ubić za pomocą blendera. dodać do masy kakaowej ubite białka i delikatnie wymieszać pieczenie jak wyżej krem zrobić jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
tort orzechowy z chałwą 177

tort zrobiłam z okazji urodzin mojego męża. Śmiało mogę powiedzieć, że lepszego tortu nie jadłam. Lekki i delikatny krem na bazie mascarpone, z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami chałwy; wilgotne ciasto orzechowe i chrupiące prażone orzechy. Całość doskonała- tak pyszna, że można by jeść i jeść. Niestety też bardzo kaloryczna ale przecież tortów nie jada się codziennie.  p.s. recepturę na biszkopt(...)ciasta ułożyć na paterze i zapiąć obręczą od tortownicy. Nasączyć kawą. Wyłożyć 1/3 kremu i przykryć kolejnym blatem ciasta, naponczować. Wyłożyć kolejną część kremu i przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Pozostałym kremem obsmarować boki tortu, resztę przełożyć do szprycy. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać wierzch tortu. Udekorować połówkami orzechów, pozostałym kremem i kwiatkami cukrowymi. Przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffin gruszka.. i pietruszka. 249

Muffin z pietruszką,  z kremem z masła migdałowego i daktyli*, gruszka  *masło migdałowe rozgniecione ze świeżymi daktylami + odrobina wody  tak, masło migdałowe też zdecydowanie trafiło w moje smaki miałam nie pić kawy w weekend, ale ta muffina, aż się sama o nią prosiła :D Przepis: ok.100g ugotowanej pietruszki 55-60g mąki pełnoziarnistej jajko(...)przesianą mąkę, jajko i resztę składników. Zmiksować. W oddzielnej miseczce rozgnieść świeże daktyle i masło migdałowe(lub wcześniej namoczone suszone daktyle). Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć 1/3 ciasta, nałożyć krem, położyć kolejne 1/3 ciasta, nałożyć krem, a na to resztę ciasta(mi jeszcze trochę zostało, ale potem idealny do posmarowania już upieczonej ). Posypać płatkami/wiórkami itp. Piec

More food, love and dreams
Czekoladowe ciasto z masą z pianek marshmallow 148

okrągłą formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. następnie wlać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 C przez 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić ciasto. Zanim położycie krem, ciasto musi całkowicie ostygnąć. Wykonanie pianki – do garnuszka wlać mleko i dodać koreczki marshmallow. Podgrzewać na małym ogniu i mieszać tak długo aż pianki się całkowicie rozpuszczą.Ostudzić masę

Kuchnia Pokoleń