ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:186/1378)

Ciasto Wuzetka 174

Ciasto Wuzetka, lub jeszcze inaczej zwane Ciasto W-Z, jest jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce i wcale się temu nie dziwię! Jest to pyszne ciasto składające się z puszystego, czekoladowego biszkoptu, przełożonego kremem na bazie bitej śmietany i z wierzchu polanego polewą czekoladową. Nawet trudno uwierzyć, że połączenie tak prostych rzeczy, czyni tak zachwycające w smaku ciacho(...)której piekliśmy ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Potem biszkopt kroimy na 2 równe blaty. Pierwszy biszkopt układamy na dno formy i na wierzch go wykładamy 4/5 kremu, przykrywamy drugim blatem. Ciasto polewamy ostudzoną polewą czekoladową i studzimy w lodówce przez ok. 4-5 godz.  Przed serwowaniem ciasto kroimy na kwadraty i wierzch każdego kawałku dekorujemy pozostałym kremem, robiąc kleks

Kuchnia Łukasza
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 140

połącz z serkiem mascarpone, ubijając. Zdejmij folię spożywczą z ciasta, rozsmaruj równo krem z mascarpone i bitej śmietany na wierzchu ciasta, wygładź, a następnie przeciągnij grzebieniem do dekoracji ciasta po kremie, udekoruj srebrnymi perełkami i kilkoma lukrowanymi kasztanami (opcjonalnie). Wstaw na godzinę do lodówki. *Przed ubijaniem wstaw śmietanę na około 15 minut do zamrażarki. **Wyjmij mascarpone z lodówki co najmniej(...)pół godziny przed użyciem. ***Możesz przygotować krem przed upieczeniem ciasta. **** Do dekoracji użyj gotowe lukrowane kasztany kandyzowane ( marrons glacés ), ponieważ ich przygotowanie jest dość czasochłonne. Ale ich użycie absolutnie nie jest niezbędne, możesz udekorować bûche według własnej inspiracji. #beko #ciastojakzobrazka Zobacz również, jak sprytnie pokroić ciasto, ten trik przyda Ci się podczas Świąt i nie tylko

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto przekładane kremem. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie 83

Ciasto przekładane kremem Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia pół szklanki oleju  4 łyżki agawy 1,5 szklanki mleka ryżowego 2 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę(...)przykryciem przez 10 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą, kakaową część ciasta, wyłożyłam cienką warstwę dżemu, na dżem wyłożyłam schłodzony krem,  następnie drugą część ciasta i na końcu czekoladę. Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu na 3-4 godziny do lodówki

nietadieta
pyszna rolada z kremem truskawkowym i kawałkami owoców 186

papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C. przez ok 15 min. Po upieczeniu ściągamy papier do pieczenia i przekładamy ciasto na ściereczkę oprószoną cukrem pudrem. Zwijamy w roladę razem ze ściereczka i odstawiamy do wystudzenia. składniki na krem truskawkowy: 500 g truskawek 250 ml śmietanki kremówki 2 galaretki truskawkowe 45 g cukru pudru 3/4 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretki(...)dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się składników. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy mus, mieszamy i odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia kremu. Ciasto rozwijamy, nakładamy krem truskawkowy, układamy pozostałe pokrojone na kawałki truskawki i zwijamy z powrotem. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Przed podaniem wierzch rolady

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kakaowe z budyniowym kremem rumowym i bananami 221

całkiem efektownie, co sugeruje, że spędziło się w kuchni nieco więcej czasu niż w rzeczywistości (teraz intensywna praca usiłuje się bronić, kamuflując niedoskonałości). Dobra, dość tego gadania. CIASTO KAKAOWE Z BUDYNIOWYM KREMEM RUMOWYM I BANANAMI Składniki na ciasto: - 5 jajek - 125 gram cukru - 125 mililitrów masła/oleju - 125 mililitrów ciepłej wody - 200 gram mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła Przygotowanie polewy: Kakao, cukier i mleko mieszamy i zagotowujemy razem. Zestawiamy z ognia. Dodajemy masło i całość intensywnie mieszamy, aż do połączenia się składników. Składniki do warstw: - ciasto - rum - krem - 7-8 bananów - polewa Przygotowanie warstw: Przestudzone ciasto nasączamy niewielką ilością rumu i wykładamy na nie obrane ze skóry, ale niepokrojone banany. Następnie pokrywamy całość kremem. Powierzchnię wygładzamy

Życie zamknięte w smaku
Ciasto Kopiec kreta z bananami 283

Delikatne ciemne ciasto, banany i lekki krem śmietanowy. Takie jest właśnie słodki kopiec kreta. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i smakuje naprawdę pysznie:) Dzieci się nim zajadają, zresztą dorośli też nie pogardzą!  tortownica o śr. 24cm   Biszkopt:   3 jajka,  1/2 szklanki cukru,  6 łyżek mąki pszennej,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki(...)głębokości około 1cm, pozostawiając 2 cm brzegu o normalnej wysokości. Całe wycięte ciasto pokruszyć. Na spodzie ciasta ułożyć przekrojone na pół w poprzek banany. Przykryć kremem, formując półokrągły kopiec. Całość dokładnie obsypać pokruszonym ciastem. Schłodzić i przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Biszkopt z kremem jogurtowym i owocami 96

Biszkopt z kremem jogurtowym i owocami to idealne ciasto do zrobienia latem na deser. Lekki i niezbyt słodki krem z jogurtu wspaniale pasuje do galaretek i owoców. Pyszne ciasto, które na pewno warto podać na deser dzieciom. Ciasto jest tak dobre, że zjedzenie jednego kawałka to zbyt mało.  Do przełożenia ciasta z galaretkami i owocami stworzyłam bardzo lekki krem(...)części i przełożyć je kremem z jogurtu, po czym wstawić na 15 minut do lodówki. Jeśli mamy brzeg od otwieranej formy proponuję go teraz założyć wokół ciasta, będzie miało lepszy kształt i krem nie wysunie się poza brzegi, ani później galaretka. Ten sam efekt uzyskamy, gdy będziemy przekładać biszkopt w formie, w której był pieczony. Na wierzch ciasta wyłożyć najpierw

Kuchcik gotuje
Pani Walewska zwana też Pychotką 223

mnie tym razem garść moreli suszonych, garść orzechów włoskich i śliwek suszonych) dżem (najlepiej z czarnej porzeczki) krem do karpatki mleko Białka ubijamy na sztywno z solą, a następnie partiami wsypujemy cukier. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Schłodzone kruche ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy 2 placki, które następnie przekładamy do formy 25x33 cm. Oba smarujemy dżemem(...)placki). Pieczmy w temp 160 st. C przez ok 35 minut. Posiadacze piekarnika z termoobiegiem mogą upiec oba placki jednocześnie. Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przekładamy nim ostudzone placki. Przed podaniem najlepiej ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Idealna kremówka 193

taka właśnie jest. Domowa znakomita kremówka . Wręcz idealna, a do tego taka prosta! Mój hit ostatnich miesięcy, kto się skusi ? Składniki potrzebne do przygotowania kremówki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Krem : 500 ml mleka 6 żółtek 120 g cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki pszennej 1 laska wanilii budyń waniliowy 200 g masła 500 ml śmietanki(...)rozcieramy, następnie dodajemy ostudzony budyń i mieszamy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy ją stopniowo do masy. Na ostudzony francuski blat wykładamy krem a następnie przekładamy drugim blatem - lekko przyciskamy aby masa się wyrównała. Ciasto pozostawiamy w formie przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny - najlepiej na całą noc. Gotową kremówkę przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Słodkie Przyjemności
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 219

inaczej i warto obserwować ciasto. Najlepiej piec do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Po przestudzeniu ścinamy górę piernika i kruszymy do miski. Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach(...)gładki mus. Owoce zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat piernikowego biszkopta. Następnie rozsmarowujemy połowę czekoladowego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na piernik wylewamy tężejącą galaretkę. Ponownie tortownicę wstawiamy do lodówki do momentu całkowitego stężenia galaretki. Ostatnią warstwą tortu jest reszta

VioletoweKucharzenie
Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym 373

Pyszne ciasto z biszkoptem przypominającym murzynka, delikatnym kremem budyniowym i chrupiącym ryżem preparowanym oblanym przesłodkim kajmakiem. Całą słodycz łamię malinowa konfitura. Ciasto idealne do kawy! Ciasto podałam na zestawie  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 5 łyżek wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate(...)biszkopta. Smarujemy go połową konfitury malinowej. Następnie rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego. Kolejno delikatnie wykładamy kajmak z ryżem. Drugi biszkopt od wewnątrz smarujemy resztą konfitury malinowej, przykrywamy ciasto delikatnie dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu budyniowego oraz rozsypujemy orzechy włoskie

VioletoweKucharzenie
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 186

inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca piekareczka da radę. Inspiracja na ciasto i krem z blogu mojewypieki.com. Składniki na około 20 dużych eklerków : Ciasto parzone: 1 szklanka zimnej wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej 4 duże jajka Blachę(...)wystudzić na kartce. Przekroić wzdłuż. Upieczone i wystudzone eklery, bez nadzienia można przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia czasu w lodówce. Z tego ciasta można również zrobić ptysie, ciasto na karpatkę. Krem budyniowy: 650 ml mleka 9 żółtek z dużych jaj 50 g cukru (w oryginalnym przepisie 160 g) 3 łyżki kawy instant 50 g mąki pszennej Do garnuszka

moj przepis na
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 279

zależy jak bardzo ufamy naszej śmietanie) i delikatnie łączymy z kremem krówkowym, a następnie z rozpuszczoną żelatyną. Odstawiamy na trochę do lodówki. Do momentu, gdy krem da się nakładać na ciasto, ale już nie będzie spływać. Moja masa krówkowa miała cukrowe kryształki, dlatego w kremie zostały(...)grudki. Jeśli chcemy się tego pozbyć, przecieramy krem przez metalowe sitko (zanim dodamy do niego ubitą śmietankę). Wtedy powinien być gładki, a chyba taki jest lepszy. Drugą połówkę ciasta układamy na kremie budyniowym i również nasączamy. Na to wykładamy krem krówkowy. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe, ale zanim będziemy się rozkoszować smakiem tego ciasta, musimy wstawić je do lodówki

Ratunku obiad
Ciasto Łabędzi Puch 249

przepis w zapiskach mojej teściowej, jednak zawsze odkładałam go na bok. Zauważyłam jednak, że jest coraz częściej chwalonym ciastem, dlatego postanowiłam w końcu je wypróbować;) Ciasto, z pozoru zwyczajne okazało się przepyszne w smaku. Krem z dodatkiem namoczonej w mleku bułki to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu i nie będę(...)namoczone bułki. Wymieszać i ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości. Miksując na średnich obrotach dodawać po łyżce masy z bułki. Pierwszy blat ciasta posmarować warstwą dżemu, rozsmarować krem. Przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić.   Wierzch: 100g wiórków kokosowych,  80g masła,  łyżka cukru,  200g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietany.  Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze

Z miłości do słodkości