ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:191/1378)

Miodownik (stefanka) z masą grysikową 339

Pyszne świąteczne ciasto, mocno pachnące miodem, przełożone kremem z mleka i kaszy manny. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (2x duża blacha): 300 g masła 250 g cukru 4 łyżki miodu (do wypieków najlepiej sprawdzi się sztuczny) 600 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 żółtka wymieszane z 2 łyżkami wody Składniki na krem(...)papierze do pieczenia), wkładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10-11 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Czynność powtarzamy z resztą ciasta. KREM: W garnku umieszczamy mleko, kaszę manną i cukier wanilinowy. Zagotowujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje i w konsystencji będzie przypominać budyń. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby dotykała powierzchni

My Culinary Art
Mazurek czekoladowy II 158

podobny sposób podgrzewamy śmietankę uważając, by nie doprowadzić do wrzenia. Ponownie na parze łączymy śmietankę z czekoladą i dodajemy również masło. Krem pozostawiamy do przestudzenia. Do polania spodu powinien mieć temperaturę pokojową. Na przestudzone kruche ciasto wykładamy konfiturę(...)róży. Tę zalewamy kremem czekoladowym. Na koniec formę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli chcemy mazurek ozdobić bakaliami, należy zrobić to po polaniu ciasta kremem

Kuchenna Kontrrewolucya
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 145

Rolada biszkoptowa to rewelacyjnie szybki deser. Delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe przełożone aksamitym kremem jeżynowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać(...)zacząć ubijać wlewając porcjami bitą śmietanę. Dodać cukier. Masa początkowo bardzo rozrzednie, ale w miarę ubijania będzie gęstnieć. Na końcu porcjami dodać przestudzone puree z jeżyn posmarować kremem przestudzone ciasto. Na kremie rozłożyć kilka garstek pozostawionych jeżyn. Zwinąć roladę pomagając sobie ściereczką. Część kremu pozostawić do wykonania rozetek. Przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielony tort z piernikowym kremem 89

smaku, ponieważ szpinak w tym cieście kompletnie nie wpływa na smak, a jedynie je pięknie koloryzuje- jednak, aby ciasto było w jednolitym i soczystym kolorze, to szpinak musi być bardzo dobrze zmiksowany, to ważne! Jeżeli lubisz dodatek owoców, to śmiało do kremu piernikowego można je dodać, np.; borówki, maliny lub cząstki pomarańczy będą się bardzo dobrze komponować. Myślę(...)całkowitym ostudzeniu ściąć wystający wierzch i drobno go pokruszyć, a resztę ciasta przekroić na 3 części. Blaty posmarować kremem czekoladowym (po 2 łyżki), a wierzch posypać kruszonką z ciasta. Krem piernikowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Kremówkę ubić. Miękkie masło utrzeć wraz z roztopioną czekoladą, przesiać kakao, dodać przyprawę do piernika i dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć

Kraina Miodem Płynąca
KOSTKA TIRAMISU 184

Puszysty, delikatny biszkopt nasączony kawą i migdałowym likierem Amaretto. Przełożony pysznym delikatnym kremem na bazie mascarpone i bitej śmietany. Przed podaniem obficie posypany gorzkim kakao. Ciasto jest lekkie, niesłodkie i łatwe w przygotowaniu. Krem jest lekki, a równocześnie zwarty, dzięki czemu nie wypływa podczas krojenia. Zawsze jest hitem każdego przyjęcia. SKŁADNIKI BISZKOPT / wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 5 jajek(...)części. PRZEŁOŻENIE : Pierwszy blat ciasta układamy na paterze, skrapiamy kawą wymieszaną z likierem. Wykładamy jedną część kremu. Przykrywamy drugim blatem ciasta i znów powtarzamy nasączenie i krem. Wierzch ciasta posypujemy (przez sitko) kakao. Na minimum 1 godzinę wstawiamy do lodówki.  Przed podaniem kroimy na porcje. Dekorujemy bitą śmietaną

cool and minty
Karpatka z malinami 165

Karpatka, kto jej nie lubi?  Pyszne ciasto parzone, przełożone kremem   budyniowym. Przygotowanie jest proste i szybkie do zrobienia. Ja dodatkowo   dodałam maliny, chodź można je pominąć, albo zamienić na inny owoc. Polecam  😊            Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 150 g masła 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukier waniliowy. Do gotującego się mleka wlać masę budyniową, ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie dodając po łyżce budyniu cały czas miksując. Krem rozsmarować na jednym blacie ciasta, poukładać maliny, przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto Forsetka 325

słoneczny wtorkowy poranek zapraszam na pyszne ciasto biszkoptowe z kremem waniliowym, borówkami i galaretką. Ciasto to doskonały, orzeźwiający deser dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia, Krem waniliowy: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego(...)cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję budyń. Ucieram. Wlewam alkohol i wszystko razem ucieram. 3. Na jeden blat biszkoptu wykładam 2/3 kremu. Wyrównuję. Przykrywam drugim blatem ciasta. Wykładam pozostały krem. Wyrównuję. 4. Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku. Studzę. Borówki amerykańskie układam na wierzchu ciasta. Zalewam tężejącą galaretką jagodową. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto czekoladowe z kremem twarogowym 140

czekolady (60% kakao) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 3/4 szklanki cukru - łyżeczka wanilii - 1 łyżeczka kawy   Składniki na krem twarogowy: - 1/3 szklanki cukru pudru - 1/2 kg sera białego - 1 łyżeczka likieru kawowego   Najpierw w misce łączymy same suche składniki na ciasto: mąki, kakao, proszek do pieczenia, soda i sól. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy. Teraz ubijamy jajka z olejem(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia i zaczynamy robić krem. Ser miksujemy z cukrem i likierem na gładką masę i nakładamy na wystudzone ciasto. Na krem ścieramy trochę czekolady. Ciasto wkładamy do lodówki aby krem nam stężał. Smacznego

Kuchenne Wariacje
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 253

formę do pieczenia i wyrównaj. Piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Kiedy ciasto wystygnie, wykrój z niego okręgi. Ja otrzymałam 8 okręgów. Jeśli ciasto nie wyrosło równo – zetnij jego górną część. Aby przygotować krem do garnka daj wszystkie składniki. Wymieszaj je i zagotuj. Gotowy krem odstaw do lekkiego wystudzenia. Teraz przełóż(...)wycięte wcześniej okręgi ciasta. Wierzch torcików polej roztopioną czekoladą lub polewą. Zostaw do stwardnienia czekolady, a przed podaniem na wierzch dodaj wegańską i bezglutenową bitą śmietanę. Resztki ciasta i kremu możesz ze sobą zmieszać, ewentualnie dodaj trochę wody lub kokosu. Z gotowej masy uformuj kulki i obtocz je w kokosie. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam

Via Gusto
ciasto dyniowo-pomarańczowe... 179

około 40-45 minut - zostawić w blaszce do wystygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać zimny serek homogenizowany waniliowy, wsypać galaretkę i mikserem wszystko połączyć wierzch zimnego ciasta posmarować kremem i posypać resztą startej skórki z pomarańczy, schować do lodówki na 2 godziny ciasto jest pysznie smacznie i warto je upiec.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 207

Tarta z kremem budyniowym i truskawkami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (40 g) 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g masła lub margaryny Dodatkowo: ok. 500 g owoców Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką(...)gotujemy na gęsty budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej, miksujemy na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, na wierzch układamy ulubione owoce i wstawiamy na chwilę do lodówki, aby krem się bardziej zwarł

Pelusiowa Kuchnia
Ciasto bananowiec 348

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Ciasto bananowiec to ciasto na kakaowym spodzie z kremem kawowym z dużą ilością bananów oraz bitą śmietaną posypaną tartą czekoladą. Z tego przepisu wychodzi duża blacha podzielnego i pysznego ciasta dla całej rodziny, idealna na wszelkiego rodzaju okazje. Ciasto bananowiec Drukuj przepis Składniki Spód kawowy: -50 g masła(...)pudrem na puszystą i jasną masę. Wciąż ubijając dodajemy po łyżce ostudzony budyń. --> Wykonanie: --> Banany obieramy, kroimy na połówki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzchu ciasta przecięciem do dołu. Przykrywamy kremem kawowym. Posypujemy przez sitko kakao. --> Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i serek mascarpone. Układamy na kremie i posypujemy startą czekoladą. Wstawić do lodówki

Marta Gotuje
kakaowe ciasto z jagodami i kremem grysikowym 5489

Kolejne ciasto od którego nie można się oderwać. Wilgotne kakaowe ciasto takie jak do tradycyjnej WUZETKI, delikatny krem z kaszy manny i soczyste leśne jagody. A to wszystko zwieńczone cieniutką bezą z orzechami. Ciasto bardzo ładnie się kroi ale najlepiej robić to na drugi dzień, kiedy masa zastygnie i smaki się połączą.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto(...)kaszę mannę w mieszając ugotować na gęsto. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i zimnym grysikiem. Masę podzielić na połowę.  Jedną część kremu rozsmarować na blacie ciasta a na kremie rozłożyć połowę jagód i lekko je docisnąć w krem, przykryć drugą połową ciasta kakaowego i tak samo rozłożyć krem i jagody. Na wierzchu położyć blat bezowy. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kilimandżaro babci Basi 137

łyżki kakao,(Wedel ) 1/3 szklanki wody, 1 i 2/3 szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka rozdzielamy(...)miksujemy. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Dwie połówki odkładamy, a resztę kroimy w kostkę , dodajemy do kremu i mieszamy . dolny blat ciasta skropiłam sokiem z brzoskwiń. Na dolny blat ciasta wykładamy krem z brzoskwiniami tworząc kopułę i zostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Na kremie , na około układamy trójkąciki z ciasta, zostawiając między nimi przerwy, aby widać było krem

Pysznosci Babci Basi