wystarczy rozmrozić lub odgrzać w piekarniku. Najlepiej wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Ciasta – szarlotka, sernik, baba drożdżowa, makowiec wyśmienicie smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić
Między kuchnią a pokojemcukierniczego. Na wierzch położyłam folię spożywczą, którą docisnęłam i wygładziłam. Ściągnęłam ją jak masa sernikowa całkowicie stężała. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Torty Tagged: czekolada , mleko w proszku , twaróg
https:KKuchniaMniammnie to była folia bąbelkowa, którą wcisnęłam w masę i zdjęłam po całkowitym wystudzeniu. Oprószyłam kakao. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Wykorzystanie białek Tagged: kajmak , orzechy włoskie , twaróg
https:KKuchniaMniamdodać połamaną czekoladę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i obsypać perełkami, zanim polewa zastygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , kremówka , marcepan , miód , twaróg
https:KKuchniaMniamczekolady. Zagotować. Polać polewą piernik tuż przed Świętami. Smacznego :) RADA: piernik będzie jeszcze lepszy, jeśli użyjemy domową przyprawę do piernika . Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki Tagged: alkohol , czekolada , kremówka , miód , orzechy włoskie , polewa
https:KKuchniaMniamDziś mam dla Was odrobinę pysznej klasyki - w moim domu to ciasto nazywa się Hetmańskie ale wydaje mi się, że jednak bardziej popularna jego nazwa to
Cynamonowe szczęścieBardzo szybki i prosty biszkopt z kremem ananasowym i ciastem kokosowym. Pyszne połączenie smaków które zasmakuje każdemu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Krem: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 6 łyżek cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe(...)ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. Na biszkopt wykładamy połowę kremu ananasowego. Na krem ostrożnie kładziemy ciasto kokosowe i wykładamy pozostały krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachszybkie do przygotowania ciasto, mój ulubiony przepis gdy mam upiec coś na spotkanie przy kawie-puszysty biszkopt nasączony limonkowym ponczem, smaczny orzeźwiający krem i agrestowa galaretka która dopełnia całość. Rozpływa się w ustach! Składniki: Ciasto: 6 jaj 13 dag mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny(...)mąkę tortową wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki. Tak przygotowane ciasto wylać do blaszki wyłożonej pergaminem o wym 26/39 cm i piec 30 minut w temp 160*c. KREM: Wszystkie składniki masy muszą być dobrze schłodzone-najlepiej aby 12 godzin przed przygotowaniem kremu były umieszczone w lodówce- Limonki myjemy szczoteczką
Wanilia i Kardamonoleju kokosowego -2 jajka Kokosowy krem -400g twarogu -200g kremu/pasty kokosowej KTC -100g śmietanki kokosowej (powstałej ze schłodzonej puszki mleka kokosowego Ral Thai ) -ksylitol (do smaku) Dodatkowo - praliny Delicatea w 5 różnych smakach <3 - ciasteczka bezglutenowe Chocolate O's -maliny/truskawki -migdały w czekoladzie MOCNO KAKAOWE CIASTO W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, dodać(...)więcej więc spokojnie wytnijcie inne ulubione kształty ciasteczek KOKOSOWY KREM Krem kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Krem jest bardzo gęsty bo musi utrzymać kruche ciasto. Krem nałóż do szprycy i udekoruj keksami oba kruche jajka. Jedno ułóż na drugim i górę udekoruj dodatkami
Candy Pandasokoło 35-45 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (moja blacha ma 32×22 cm). Jeśli chcecie ciasto przełożyć kremem należy podwoić wszystkie składniki i ciasto po przestudzeniu przeciąć na 2 blaty, albo upiec 2 blaty po sobie (biorąc pod uwagę, że ciasto jest dość ciężkie i wilgotne zwykle(...)wybieram tę opcję). W misce dokładnie mieszamy serek z masłem i cukrem pudrem, dodajemy esencję. Jeśli chcecie uatrakcyjnić ciasto można dodać do kremu barwnik spożywczy rozpuszczalny w tłuszczach (w żelu lub proszku; odradzam żele Dr. Oetkera!!!). Smarujemy kremem jeden blat i kładziemy na niego drugi lekko dociskając. Smarujemy drugi blat. W małym rondelku lub metalowej misce rozpuszczamy czekoladę. Najlepiej zrobić
Pociąg Do KuchniWitajcie :) Święta i po świętach , no i kilka kilogramów więcej :) Mam dla Was pyszne ciasto kakaowe ze śliwkami moczonymi w alkoholu i kremem z Nutelli. Myślałam że nie dodam wpisu na to ciasto b o szybko znikało :) ale jakoś udało mi się ukroić jeszcze kilka kawałków.Powiem szczerze że ciasto jest dość słodkie ale komuś kto uwielbia nutellę na pewno(...)ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, następnie dodać nutellę i spirytus.Dobrze wyrobić na puszysty krem. Biszkopt nasączyć kawą. Na cieście wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Śliwki pokroić dość drobno, potem ciasto będzie się dobrze kroiło, pokrojone śliwki ułożyć na kremie. Odstawić na kilka minut do lodówki. W rondelku rozpuścić margarynę, dodać
Sama słodycz i szczypta chiliłyżek bitej śmietany. Ciasto najlepsze na drugi nawet trzeci dzień. Inspiracją do wykonania tego torciku był przepis na ciasto marchewkowe z tej strony klik . Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym Potrzebujemy na ciasto · 280g mąki pszennej, · 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)papierem. Wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 200st i pieczemy ciasto przez jakieś 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 180st i dopiekamy 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem · 250g serka mascarpone, · 200g gorzkiej czekolady
Leśny Zakątekreż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła od nazwy(...)cake in half lenghtways. Drain the cherries. Put the juice from cherries on a cake – but not to much, it will get to wet. Na spód ciasta nakładamy połowę kremu. Na wierzch kremu układamy wiśnie i przykrywamy pozostałą częścią kremu. Use the half of the cream, put it on cake, then add cherries and than another half of cream
Jacob TastesCIASTO: jajka - 2 szt cukier - 1 szkl margaryna - 13 dag mąka pszenna - 2 szkl mleko 3,2% - 1 szkl soda oczyszczona - 2 łyżeczki kakao - 2 łyżki powidła śliwkowe - 3 łyżki KREM: masło - 25 dag cukier puder - 8 łyżeczek serek waniliowy - 30 dag POLEWA: masło - 2 łyżki kakao - 3-4 łyżki mleko - 4 łyżki cukier puder - 10 łyżek Żółtka oddzielić(...)piec w nagrzanym piekarniku do 180stC przez ok 45 minut. KREM: Masło utrzeć z cukrem pudrem i pod koniec ucierania dodać serek waniliowy. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół i posmarować kremem oraz polać delikatnie przestudzona polewą
Camilla w kuchniciasto do formy, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 35-40 minut. Sprawdzić stan upieczenia za pomocą drewnianego patyczka. Jak jest suchy to znaczy że ciasto jest gotowe. Ostudzić. Krem – masło z cukrem utrzeć na puch. Podczas mieszania dodać po jednym jajku i dokładnie utrzeć. Na koniec dodać kakao. Wlać spirytus w którym moczyły się wiśnie. Dodać(...)masło, dodać cukier. Jak masło i cukier się roztopi dodać rozdrobnione orzechy. Smażyć, ciągle mieszając aż orzechy lekko się zarumienią. Ostudzić orzechy i zimne rozłożyć na warstwie z kremem. Pyszne ciasto, smacznego
Kuchnia Pokoleń