ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:202/1378)

Mech leśny z kremem cytrynowym 225

Robiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i delikatne, nie czuć w ogóle szpinakiem, ma piękny kolor. Polecam przepis na niedzielę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Czekoladowy tort z chrupiącą praliną 258

zdecydowanie jeden z lepszych tortów jakie przygotowałam. Specjalnie na urodziny mojego kochanego (nieznośnego) brata. Tort z najlepszym ciastem kakaowym, najlepszym kremem czekoladowym, najlepszą polewą i przepyszną konfiturą malinową (Sylwia dziękuję!) oraz idealnie chrupiącą praliną z karmelizowanych orzechów włoskich. Uwieńczeniem tego idealnego wypieku są zdjęcia, które zrobiłam w obecności najbliższej mojemu sercu osoby. Chłopcy! Dziś Wasze Święto i to Wam dedykuję(...)przepis. Wszystkiego dobrego! Przygotowanie tortu polecam rozpocząć na ponad dobę przed podaniem ciasta. Ja dzień wcześniej (czwartek) upiekłam czekoladowe ciasto, karmelizowałam orzechy i rozpoczęłam przygotowanie kremu. Wykończyłam tort kolejnego dnia rano, cały dzień chłodziłam w lodówce, natomiast na 2 godziny przed planowanym podaniem oblałam go polewą i udekorowałam. Nie mniej jednak to dopiero kolejnego dnia (sobota) tort smakował najlepiej

Mango Papaja
Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem 956

Pszczółka Maja Proste i przepyszne, warstwowe ciasto na biszkopcie, z kremem miodowo-budyniowym i musem brzoskwiniowym. Ciasto jest w sumie łatwe w wykonaniu, jednak trochę więcej czasu trzeba zarezerwować na wykonanie pszczółek, które sprawiają, że całość wygląda bardzo efektownie. Ciasto wykonałam w foremce o wymiarach 26x26cm – wyszło dość wysokie, więc można użyć także większej blaszki.     Składniki(...)PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
ciasto toffi z bezą 153

Blaty kruchego ciasta przełożone kremem kajmakowym i wykończone  bezą z migdałami. Kruche ciasto z tego przepisu wyszło mi tak delikatne, że miałam problem z poskładaniem całości, dlatego osadziłam je na warstwie kakaowych herbatników. To ciasto dla osób lubiących bardziej słodkie wypieki.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 żółtka 2,5 szklanki mąki pszennej 300 g masła(...)wyjąć. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z kajmakiem i sokiem z cytryny, Na końcu dodać wódkę. Podzielić krem na 3 części. Herbatniki rozłożyć na dnie blaszki. Posmarować częścią kremu. Delikatnie przykryć jednym ciastem i posmarować drugą częścią kremu. Przekładać w ten sposób tak, aby ostatnią warstwą była beza z migdałami. Poskładane ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tęczowy tort Rainbow Cake na 5 urodziny bloga 155

obchodziliśmy 5 urodziny naszego bloga. I wspominałem, że z tej okazji Madzia upiekła tęczowy tort Rainbow Cake. Wyglądał cudnie! I smakował też nieźle, mimo, że to tylko zwykłe ciasto przełożone kremem. Ale w sumie czego więcej potrzeba? Ciasto i krem to aż nadto, jak dla mnie. Mi bardzo smakował ten tort. Okrutnie słodki, ale właśnie taki jest tort. Tortów(...)Mieszamy dokładnie do otrzymania jednolitej barwy. Ciasto przekładamy do 6 tortownic o średnicy 21-23 cm. Nikt pewnie nie ma aż tylu tortownic, można więc użyć jednorazowych foremek aluminiowych. Są na szczęście bardzo tanie. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Składniki na krem z mascarpone i bitej śmietany

Marder&Marder Manufacture
Świąteczne brownie 141

ubitymi białkami. Wlej ciasto na blaszkę.  Piecz około 1 godzinę. Wystudź.  Ciasto wyjmij z formy, przekrój na pół aby uzyskać dwa osobne blaty. Z jednej części wytnij trójkąty, z drugiej części okrągłe podstawy do czapek. Zrób zielony lukier do choinek oraz krem do czapek: śmietanę ubij na sztywno, na koniec ubijania dodaj(...)cukier puder. Zmniejsz obroty i dodaj serek mascarpone, tylko wymieszaj do połączenia się składników. Włóż do lodówki.  Umyj i obierz truskawki.  Trójkąty przyozdabiaj lukrem i ozdobami do ciasta. Krem przełóż do rękawa cukierniczego, wyłóż go na okrągłą podstawę z ciasta, na nim ułóż truskawkę, na jej szczycie zrób kremowy "pomponik."  Smacznej świątecznej zabawy

Garniec Magalie
Tort Dusty "Samoloty" z maślanym kremem waniliowym 175

sztywną pianę. Stopniowo dodawać po jednym żółtku na przemiana z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piec około 35-40minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Krem waniliowy: 3/4 l mleka, 300g masła,  1 budyń waniliowy,  laska wanilii,  1/2 szklanki cukru(...)Stale ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na koniec dodać nasiona wanilii oraz ekstrakt waniliowy. Krótko zmiksować. Pierwszy blat ciasta nasączyć herbatą, posmarować cienką warstwą dżemu. Wyłożyć część kremu. Przykryć drugim blatem ciasta. Również nasączyć do herbatą, posmarować dżemem i kremem. Przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć herbatą. Wierzch oraz boki tortu posmarować cienką, równą warstwą kremu. Masa plastyczna

Z miłości do słodkości
Ciasto a'la Kopiec kreta 622

wyłożeniu kremu na takie dno i pokrycie go pokruszonymi kawałkami ciasto wyglądało dokładnie tak jak  prawdziwy kopiec kreta. Tym razem postanowiłam zmienić nieco wygląd . Piekłam ciasto w prostokątnej blaszce , gdzie krem ładnie rozłożył się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;) Wymiary blaszki(...)blaszki , gdyż ciasta jest na tyle sporo , że spokojnie da się przekroić placek , a tym samym kremu jest też dużo , że da radę przykryć ciasto tak , że będzie ciasta więcej a kremu w jednym kawałku mniej . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Domowe napoleonki 166

szczególnie za kitłowatą masą budyniową. Moje napoleonki natomiast mogę śmiało nazwać królewskimi, bo tak właśnie smakują. Wersja nieco uproszczona i mniej czasochłonna, ponieważ użyłam gotowego ciasta francuskiego. Ciasto przełożyłam nie budyniem, a kremem budyniowym - lekkim, puszystym, aksamitnym, po prostu przepysznym. I choć ciastka nie są fit, bez dokładki się nie obędzie. No, ale karnawał ma swoje prawa! Składniki: 1 arkusz(...)równej wielkości części i gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 200* C 15-20 minut do zrumienienia. Ostudzić krem budyniowy przygotować wg przepisu z  bloga   rozsmarować krem na części ciasta francuskiego. Drugą, upieczoną część ciasta przeciąć na 6 lub 8 równej wielkości kawałków odpowiadających wielkością ciastek i ułożyć na kremie jeden obok drugiego. Najlepiej ciąć upieczone ciasto francuskie przy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Red velvet cake 158

puszysty krem, stopniowo dodawajcie serek philadelphia.  Krem powinien być gładki i puszysty. Jeśli jest za rzadki włóżcie na chwilę do lodówki. Wykonanie Na podstawce ułóżcie pierwszy krążek ciasta i posmarujcie kremem. Warstwa powinna być dość gruba.  Przykryjcie kolejnym krążkiem ciasta i posmarujcie kremem. Zostawcie odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta (samej góry). Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę(...)odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Czekoladowy drip 100 g czekolady 1 łyżka śmietany kremówki. Rozpuśćcie czekoladę ze śmietaną na gładką masę.  Niech ostygnie do temperatury 30-34 stopni Celsjusza.  Delikatnie oblejcie brzegi ciasta.  Ozdóbcie według własnej fantazji używając okruszków ciasta.   Zrobiłam ozdoby z czekolady: Rozpuściłam

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto Malinowy Sen 137

Ciasto Malinowy Sen to przepyszne ciasto waniliowe nasączone galaretką malinową, udekorowane kremem śmietankowym i frużeliną malinową. Ciasto Malinowy Sen w każdym kawałku smakuje słonecznym latem Ciasto nie jest trudne w wykonaniu, jednak kilka rzeczy na początku skomplikowało mi proces pieczenia. Ciasto “Yellow cake” jest tak popularne w Stanach(...)gorącą galaretką. Odstawiamy ciasto do wystudzenia. Następnie wkładamy do lodówki na min 45 min. W tym czasie p rzygotowujemy frużelinę malinową. Na schłodzone ciasto wykładamy krem śmietankowy, a następnie lekko stężałą frużelinę malinową. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na min 2 godziny przed podaniem. Galaretka: 1 opakowanie galaretki malinowej

Słodki Pomysł
Krem kakaowy z mascarpone 498

niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty

AniaGotuje.pl
Kruche ciasto z kremem i czekoladą, bez glutenu, bez jajek i bez laktozy 99

Kruche ciasto z kremem i czekoladą Składniki na kruchy spód: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0,5 szklanki mąki gryczanej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g masła kokosowego BIO 4 łyżki oleju ( ja dałam słonecznikowy) 1 łyżka siemienia lnianego 3 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 200 g daktyli bez pestek 1,5 szklanki mleka roślinnego (ja dałam(...)gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam Kruchy spód wysmarowałam dżemem wiśniowym, bardzo cieniutko. Na dżem wyłożyłam krem. Na krem czekoladę. Ciasto udekorowałam wiórkami kokosowymi. Pierwszego dnia spód jest dość twardy. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia:) Tortownica o średnicy

nietadieta
Tartaletki z borówką amerykańską 261

tartaletki:)) Po kilku minutach w lodówce chłodziło się kruche ciasto a ja już przygotowywałam krem. I w taki oto błyskawiczny sposób powstały pyszne kruche tarteletki z lekkim kremem i górą borówek:) Ciasto: 130g masła lub margaryny,  60g cukru,  250g mąki pszennej,  jajko,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżki cukru waniliowego.  Mąkę przesiać wraz

Z miłości do słodkości
Familijna pychotka 153

natłuszczać- ja miałam o wym 27/39 cm. Piec 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzić przy otwartych drzwiczkach. Po wystudzeniu całkiem zimne ciasto przekroić wzdłuż na 2 blaty. KREM CZEKOLADOWY: 400 ml mleka przelać do rondelka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozrobić budynie i żółtko-dokładnie aby masa była jednolita. Wlać do gorącego(...)kremówkę miksujemy na sztywną masę, pod koniec mieszamy z cukrem pudrem i mlekiem w proszku, wlewamy płynną żelatynę, ponownie miksujemy. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Jeden blat biszkopta ponownie umieszczamy w foremce, nasączamy połową nalewki wymieszanej z wodą, wykładamy połowę kremu czekoladowego, przykrywamy biszkoptem , nasączamy resztą ponczu, smarujemy resztą kremu czekoladowego, układamy warstwę maślanych herbatników, smarujemy dżemem porzeczkowym, przykrywamy warstwą herbatników, wykładamy masę

Wanilia i Kardamon