ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:204/1378)

Ciasto Bounty 211

dobrego upiekliście na niedzielę? Ja wypróbowałam przepis na ciasto Bounty. Delikatny biszkopt, kokosowy krem i słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki(...)Polewa czekoladowa: W garnuszku podgrzewamy wodę z cukrem i dodajemy masło. Kiedy masło się rozpuści dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.   Biszkopt nasączamy herbatą, następnie nakładamy krem i dekorujemy polewą czekoladową. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.     Smacznego

paapilotkaa
Ciasto malibu z alkoholem 190

pieczenia. Piec w temp. 180 stopni, 25-30 min. Wyjąć delikatnie z tortownicy, zdjąć papier i zostawić do wystudzenia,  następnie zdjąć delikatnie skórkę, aby łatwiej było posmarować kremem wierzch ciasta i przekroić w poziomie na dwie części Masło utrzeć na puch, ciągle ucierając dodawać po łyżce masę kokosową z lodówki. Wyłożyć 2/3 kremu na dolny blat, rozsmarować, przykryć górnym(...)następnie posmarować resztą kremu wierzch i boki ciasta, cienką warstwą. Posypać wiórkami kokosowymi

Mix smaku
Słonecznikowiec 180

syte, ale nie przeszkadza to w sięgnięciu po następny kawałek :) W dodatku inne niż większość ciast ze słonecznikiem bo bez masy kajmakowej. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki maki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 szklanki mleka 3 budynie waniliowe 200 g masła 1/3 szklanki cukru Słonecznik(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie zimny słonecznik kruszymy. 100 g słonecznika prażymy na suchej patelni na złoty kolor i studzimy. 4. Przełożenie ciasta: pierwszy blat biszkoptu - krem ze słonecznikiem - druga część biszkoptu - krem. Całość posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Devil's Food Cake 146

pół i pieczemy 2 razy. Czas pieczenia to 25 minut w 200 stopniach. Upieczone ciasto wyciągamy z formy i studzimy. Składniki na przełożenie ubijamy na sztywna pianę. Przekładamy ciasto kremem. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną i rozsmarowujemy polewę na wierzchu ciasta. Smacznego!  Przepis z modyfikacjami pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM 397

PARIS BREST  - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYMObłędny, zachwycający francuski deser, w którym zakochałam się bez pamięci! Ptysiowe ciasto wypełnione jednym z najpyszniejszych kremów jakie znam - kremem pralinowym i posypane płatkami migdałów. Genialny przepis zaczerpnęłam z blogu Moje Wypieki i nawet nie sądziłam, ze okaże się on tak prosty i łatwy w przygotowaniu:)Paris - Brest swoją premierę miał(...)przez 2-3 h lub nadziać nim ciasto od razu (ja tak zrobiłam).SKŁADANIE:Upieczone ciasto przekrój ostrym nożem wzdłuż na pół, najlepiej nożem z piłką.Krem pralinowy wyciśnij ozdobnie na spód ciasta za pomocą rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki (np. Wilton 1M). Posyp krem uprażonymi na patelni i ostudzonymi migdałami.Przykryj drugą częścią ciasta i wstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto marchewkowe 146

marchewki startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(...)kremem, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować wierzch pozostałą porcją kremu. krem: Serek utrzeć z masłem i kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii, dodając porcjami cukier puder.  Gotowym kremem przełożyć ciasto

Pysznie & Pięknie
SZACHOWNICA KOKOSOWA 494

formie dużego ciasta … czy w formie tortu .. czy też tak jak u mnie w formie keksu – szachownica zawsze zachwyca nie tylko podniebienie , ale i oczy! Dwukolorowe ciasto przełożone lekkim kremem budyniowym i obficie obsypane kokosem znajdzie wielu zwolenników. Wbrew pozorom szachownica jest niesamowicie łatwym ciastem i można ją przyrządzić nawet z pomocą dzieciaków! SKŁADNIKI : ( forma keksowa ) * jajko(...)masę , po czym dodajemy po łyżce budyniu i cały czas mieszamy. CAŁOŚĆ : Na papierze/ foli układamy jasne ciasto , a obok niego ciemne. Szczelinę pomiędzy i górę smakujemy kremem budyniowym , zlepiamy. Przykrywamy pozostałym ciastem tworząc szachownicę i dokładnie zlepiamy. Całe ciasto wkoło ( wierzch , spód i boki ) smarujemy resztą kremu budyniowego i dokładnie obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki ( najlepiej

Ostra na Słodko
Ciasto Daniela 173

sztywna. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i krótko zmiksować. Tak przygotowana bezę wyłożyc na jabłka.Piec w temp.160 ° z termoobiegiem około 30 minut.Druga partie ciasta upiec z drugą połową świeżo ubitej bezy. Krem Składniki 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe cukier do smaku 200 g miękkiego masła dodatkowo dżem z czarnej porzeczki Wykonanie Szklankę mleka zagotować. Drugą szklankę mleka wymieszać(...)utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń.  Ciasto wstawić do lodówki. skladanie od dołu ciasto orzechowe z jabłkami i bezą dżem porzeczkowy na to ciasto kokosowe następnie krem i ciasto orzechowe z bezą na wierz

w mojej kuchni
Nawiedzone ciasto 178

obyć żadna domowa impreza halloween’owa :) Wariacji na temat tego wypieku, jego dekoracji (i nazwy) powstało wiele, ja natomiast przedstawiam Wam swoją własną. Ekstremalnie kakaowe, ciemne (wręcz czarne) ciasto przełożyłam delikatnym kremem pomarańczowym na bazie aksamitnego serka mascarpone. Polałam je polewą kakaową, którą posypałam okruszkami ciasta, przypominającymi świeżo rozkopaną ziemię, z której wyłaniają się bezowe duszki. Pomiędzy nimi znajdują się(...)piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Ucinamy sam wierzch wystudzonego ciasta przy okazji lekko wyrównując jego powierzchnię. Skrawki ciasta bardzo drobno kruszymy i odstawiamy na bok. Pozostałe ciasto przekrawamy na pół. Krem pomarańczowy z mascarpone: Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy do niego cukier puder i skórkę z pomarańczy. Miksujemy na gładki, gęsty krem. Na koniec dodajemy barwnik spożywczy w kolorze

MyCookBook.pl
Krówka 130

gościom bardzo smakowała :) Przepis znalazłam tutaj ( klik ), lecz wprowadziłam kilka zmian :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Ciasto : 6 szklanek mąki 300 g masła 4 jajka 4 łyżki miodu 1,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 750 ml mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masy kajmakowej kostka masła Dodatkowo(...)natłuścić i wysypać odrobiną mąki. Ciastem równomiernie wylepić blachę. Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 15 minut. W ten sam sposób postąpić z drugą częścią ciasta. Krem: Masło odstawić w ciepłe miejsce aby zmiękło. Z mleka, cukru i proszku budyniowego przygotować budyń. Odstawić go w chłodne miejsce aż będzie zimny. Masło zmiksować na puszystą masę. Dodawać

My simple kitchen
Ciasto Hiszpan 173

wlać na wrzątek to w którym rozmieszano żółtka, cukier i mąki Mieszając ugotować budyń, wystudzić Palmę ucierać i dodawać stopniowo budyń- ma powstać puszysta masa Krem dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao Ciasto(...)przestudzeniu również dzielimy na 2 części Można je nasączyć kawą z odrobiną alkoholu Nasączony biszkopt smarujemy białym kremem, potem na to rozsmarowujemy dżem Przykrywamy drugą częścią ciasta , nasączamy ją również Rozsmarowujemy na wierzchu krem  kakaowy  Całość posypujemy rodzynkami namoczonymi wcześniej w alkoholu (trzeba je osączyć) Jeśli mamy dobrą czekoladę to ścieramy ją jeszcze na wierzch ciasta. Ciacho pyszne

Proste Potrawy
Piernikowy torcik przekładany kremem z nerkowców 195

gdyby tak upiec piernikowy tort? I przełożyć go masą z orzechów? Efekty widzisz poniżej. Ja nie przepadam za zbyt słodkim lukrem, ale krem z nerkowców zjem zawsze i wszędzie. Jeżeli nie jesteś w posiadaniu dwóch małych tortownic, ciasto możesz upiec w jednej i zwiększyć czas pieczenia do 45 minut, a następnie ostrożnie przekroić. Składniki: Ciasto: 1 ½ szklanki mleka sojowego(...)pierników 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego kilka łyżek herbaty z dodatkiem pomarańczowego likieru (lub soku pomarańczowego) do nasączenia ciasta Krem z nerkowców: 1 szklanka nerkowców, uprzednio moczonych w zimnej wodzie przez kilka godzin 10 sztuk suszonych daktyli ½ szklanki mleka sojowego ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 3 łyżki soku z cytryny

Roślinna - blog wegański
Tasiemiec 505

Ostatnio moja córka się zajadała tym ciastem więc postanowiłam go upiec ... tasiemiec to dwa pieczone ciasta- jasne i ciemne z dodatkiem kakao, przekładane pysznym kremem karpatkowym, oblane polewą czekoladową. składniki: 8 jaj 1,5 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek oleju 2 łyżki kakao Białka upić i dodać cukier puder.Następnie(...)brzegami). Piec ok 30 min w temp 200 st C. Ciasta ostudzić i każde pokroić w plastry grubości ok 1,5 cm. Układać na przemian ciasto jasne , ciasto ciemne , przekładając każdy kawałek kremem karpatkowym . krem karpatkowy: 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1/2 szkl. cukru pudru cukier waniliowy 200 g masła Mąkę rozmieszać

Z Marcepanem
Ciasto marchewkowe z musem brzoskwiniowym 220

mnie forma kwiatka) wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 3 części. 2.  Krem Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Krem podzielić na 4 części(...)pierwszy blat ciasta marchewkowego wyłożyć pierwszą część kremu, następnie wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie posmarować drugą częścią kremu, ułożyć drugi blat ciasta marchewkowego, posmarować trzecią częścią kremu i wylać resztę musu brzoskwiniowego. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie posmarować ostatnią częścią kremu, ułożyć trzeci blat ciasta

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto ze szpinakiem, kremem i kolorowymi cukierkami. 374

szpinakiem? Pieczecie takie ciasta? Ja uwielbiam, co prawda jest to moje drugie takie ciasto i już mogę stwierdzić, że należy do moich ulubionych. Tym razem mam dla Was ciasto przełożone lekkim kremem z serka mascarpone i śmietanki kremówki, a samo ciasto jest udekorowane orzeszkami w kolorowej polewie cukrowej. Postawiłam na dwa kolory: zielony i żółty, żeby było tak wiosennie. Bardzo(...)ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku i dokładnie ubijamy, na koniec dodajemy przestudzoną i płynną żelatynę i dokładnie ubijamy. 4. Przekładanie: Połowę kremu rozsmarowujemy na jednym blacie ciasta i przykrywamy drugim. Pozostały krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy rozetki na wierzchu ciasta. Cukierki wsypujemy do woreczka i za pomocą wałka

Izabelawkuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję