ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:200/1378)

torcik makowy z kremem tiramisu i truskawkami... 198

szczypta, soda 1/2 łyżeczki, mak suchy zmielony 200 gram, jajka 4 sztuki "L", margaryna stopiona 12,5 dag, kefir zimny 250 gram DODATKI: woda z sokiem do nasączenia ciasta 1/2 szklanki, krem tiramisu dr Oetkera, mleko 3,2% zimne 275 ml, truskawki połówki 2 szklanki, tortenguss klar 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba, listki mięty - ile potrzeba jajka dobrze roztrzepać(...)pieczenia, do blaszki wlać ciasto, piec w nagrzanym piekarniku 200 C około 45 minut, do suchego partyczka, ciasto dobrze wystudzić, przekroić na dwa placki placek ułożyć na talerzu płaskim, łyżką nasączyć lekko wodą z sokiem /jaki lubisz-użyłam truskawkowy/ wierzch placka krem tiramisu wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko /dałam ciut mniej niż na opakowaniu, krem będzie bardziej

W Mojej Kuchni Lubię
Miodownik z budyniowo - orzechowym kremem. 173

Witam cieplutko :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny miodownik z orzechowo-budyniowym kremem, który najlepiej smakuje na drugi dzień gdy placki miodowe zmiękną od kremu. Idealne ciasto z filiżanką aromatycznej kawy. Na podwieczorek i świąteczny stół. Polecam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 i pół szklanki mąki tortowej 1 jajko 10 dag masła lub margaryny 1 łyżka oleju(...)pudru 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy odrobina masła lub margaryny ( do posmarowania tortownicy ) pół szklanki zmielonych orzechów włoskich Wykonanie pysznego miodownika z kremem orzechowym: 1. Ciasto: Cukier, miód, masło lub margarynę, mleko dajemy do garnka i roztapiamy, następnie garnek zdejmujemy z ognia, wsypujemy sodę oczyszczoną i dokładnie mieszamy, masę studzimy. Do mąki dodajemy pozostałe

Izabelawkuchni
Kostka czekoladowa – kruche owsiane ciasto z cytrusowym kremem 179

Dodajcie do składników kremu. Całość zmiksujcie aż zrobi się bardzo jasna i widocznie zgęstnieje – około 5-7 minut. I już – krem gotowy! Wyłóżcie krem na naszykowany owsiany spód, zasypcie resztą kruchej masy i delikatnie ją dociśnijcie. Ciasto pieczemy w już nagrzanym piekarniku, na środkowej półce przez 30 minut(...)Wyjmujemy je z piekarnika i dajemy ostygnąć przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie kroimy je bardzo ostrym nożem w równe kwadraty i schładzamy w lodówce. Podajemy schłodzone. W gorącym cieście krem może być jeszcze płynny. Mleko pod wpływem soku z cytryny zważy się. Przez miksowanie na wysokich obrotach–mocno napowietrzy i zbieleje. Ten krem ‚gotuje się’ pod wpływem cytryny

Karo in the Kitchen
Ciasto Tropikalna Wyspa 398

ucieramy z margaryną na gładki krem. Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku, odstawiamy do stężenia.  Najlepiej przygotować ją przed rozpoczęciem przygotowywania kremu.  Gruszkę oraz banana osobno pokroić w kosteczkę.  Poncz przygotować z soku z limonki i wody. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat ciasta, nasączamy wodą z limonką. Układamy pokrojoną gruszkę i zalewamy(...)połową galaretki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie układamy kolejny blat ciasta, nasączamy. Układamy pokrojonego banana i zalewamy resztą galaretki. Odstawiamy do stężenia. Na wierzchu wylewamy krem i przykrywamy ostatnim blatem ciasta. Posypujemy cukrem pudrem. Ciasto chłodzimy przez kilka godzin w lodówce

VioletoweKucharzenie
Słonecznikowiec wg Aleex 187

papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut do suchego patyczka. 7. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po ostudzeniu, biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. 8.Przygotować krem: Na patelni roztopić 80g masła, dodać cukier, mleko i słonecznik. Podgrzewać, aż masa zacznie się delikatnie przyrumieniać. Cały czas mieszać! 9. Zdjąć(...)się połączą. 12. 3/4 uprażonego słonecznika dodać do kremu krówkowego, wymieszać. Jeśli słonecznik po upieczeniu będzie jednolitą masą, wcześniej pokruszyć go. 13. Ostudzony biszkopt nasączyć kawą. 14. Wyłożyć na cieście krem ze słonecznikiem, wyrównać powierzchnię. 15. Na wierzchu poukładać herbatniki. Ciastka nasączyć wódką. 16. Wszystkie składniki na polewę włożyć do rondelka z grubym dnem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować

W mojej kuchni
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 241

ładnie wyglądający tort . Zrobiłam go z okazji urodzin brata. Tort zrobiłam w stylizacji pszczelarskiej,ponieważ brat jest pszczelarzem :) Tort składa się z dwóch rodzajów ciasta-biszkoptu oraz spodów miodowych. Całość jest przełożona kremem z dodatkiem barwnika spożywczego. Bardzo Wam polecam ten tort- jest wspaniały :) SKŁADNIKI tortownica 21 cm BISZKOPT 5 jajek 3/4 szkl cukru 8 łyżek wody 8 łyżek oleju(...)kule i wstawiamy na 15 minut do lodówki .Wałkujemy,wycinamy koło wielkości dna tortownicy i pieczemy około 12 minut w temp 180 stopni tak postępujemy z pozostałym ciastem. KREM Litr mleka wlewamy do garnka,dodajemy barwnik i zagotowujemy .W szklance mleka mieszamy resztę składników i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Ma powstać gęsty żółty budyń. Budyń studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 207

najwięcej! Co ciekawe, borówka stała się również popularnym krzewem, sadzonym w przydomowych ogrodach i na działkach. Dla wielbicieli borówki… i nie tylko – Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym. Składniki na ciasto półkruche (forma do tarty o średnicy 28 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany(...)osuszone borówki. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Tartę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia kremu i galaretki, najlepiej na całą noc. Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym to idealne ciasto na niedzielę , a także jeden z bardzo wielu sposobów podania tych wspaniałych owoców. Można je wykorzystywać w różnego rodzaju sosach, sokach, w deserach lodowych i musach. Świetnie też nadają

mojewypiekiinietylko
Tiramisu na biszkopcie 244

dobrze wymieszać. Czynność powtórzyć, następnie tak zahartowaną żelatynę dodać do śmietany jednocześnie miksując. Śmietanę dodać do masy serowo - żółtkowej i delikatnie wymieszać szpatułką. Z gotowego kremu odłożyć około 4 łyżki do posmarowania wierzchu ciasta. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż na dwa placki ( polecam również zdjąć z wierzchu skórkę, biszkopt będzie lepiej chłonął płyn podczas nasączania ). Dolny blat biszkoptu lekko nasączyć(...)kremie. Biszkopty oprószyć kakao. Na to wyłożyć drugą połowę kremu, wyrównać i położyć drugi blat ciasta, nasączyć go delikatnie pozostałym ponczem. Na wierzchu rozsmarować odłożony wcześniej krem. Posypać startą czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin lub na całą noc. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Kremówki wadowickie 178

efekcie zrobiłam ciasto mniejsze (upieczone przekroiłam na pół w szerokości)  i wykorzystałam  połowę zawartości torebki z proszkiem do zrobienia kremu. Jeszcze wystarczyło mi na posmarowanie cienko kremem wierzchu ciasta, a na to zrobiłam lukier z mlekiem kokosowym.  Lukier kokosowy: pół szklanki cukru pudru 2-3 łyżki mleka kokosowego Wszystko dokładnie utrzeć i polać wierzch ciasta na którym

Proste Potrawy
Tort urodzinowy 222

wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia Dno prodiża , wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić tłuszczem. Ciasto wylać do prodiża , piec 35 minut w nagrzanym piekarniku 175 stop. Ciasto przekroić na 3 części. KREM(...)Kremówkę ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki, dalej ubijać, aż masa śmietanowa będzie gęsta.  PONCZ Składniki ponczu wymieszać, krążki ciasta, nasączyć ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować kremem śmietanowym. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem . Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym, tort obsypać wiórkami kokosowymi, udekorować według własnego uznania. (function

Kuchnia Danusi
Najlepsze Ciasto Marchewkowe 488

Najlepsze ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, ananasem i aksamitnym kremem na bazie serka philadelphia. Ciasto marchewkowe zdobywa coraz większą grupę fanów, mimo, że wielu osobom początkowo wydaje się dość specyficznym wypiekiem. Ciasto z poniższego przepisu wychodzi bardzo delikatne, niezwykle wilgotne i niesamowite w smaku - marchewki właściwie nie czuć. Lekko korzenny aromat ciasta nadaje mu charakteru, a kombinacja wszystkich składników tworzy(...)zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). W osobnym naczyniu chwilkę miksujemy serek wraz z cukrem. Bardzo delikatnie mieszając łączymy kremówkę z philadelphią do otrzymania gładkiej konsystencji kremu. Całkowicie ostudzone ciasto marchewkowe przekrawamy wzdłuż na dwie części. Dolną część smarujemy 1/2 kremu, przykrywamy górnym krążkiem ciasta i wykładamy pozostałą część masy.  Wierzch ciasta oprószamy cynamonem. Moje posty

Słodka Strona
Mazurek z kremem czekoladowym z pieczonymi gruszkami i orzechami włoskimi 165

przed świętami trochę wariacji z owocami i śmietanowymi kremami. Mazurki w moim wydaniu przypominają torciki i słodkie tarty. Ale warto je wypróbować, bo są pyszne! Miks kruchego mazurkowego ciasta, czekoladowego śmietanowego kremu, deserowego sosu, smak dopełnia soczysta pieczona gruszka której towarzyszy idealnie pasujący do niej orzech włoski. Moja rodzina już nie może się ich doczekać. Wypróbujcie koniecznie :) Składniki: (na tortownicę(...)połowie czasu, obróć gruszki. Po wyjęciu z piekarnika ostudź i odłóż na bok do momentu kiedy na mazurka położysz krem czekoladowy. Gruszki po ostudzeniu układać na kremie czekoladowym. Ciasto: 1.Mąkę przesiać, dodać zimne masło i posiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, śmietanę i żółtko

KreatywnePiny
Czekoladowe Ciasto z Avocado 164

ciasto pomiędzy dwiema formami, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest upieczone, patyczek powinien być suchy. Ciasta odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 85 g obranego, bez pestki avocado 85 g masła 200 g czekolady ciemnej 70% kakao 25 g kakao 125 ml niesłodzonego mleka sojowego 200 g cukru pudru(...)Dodajemy cukier puder i ciągle ucieramy, na gładką masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii, ostygniętą czekoladę i rozpuszczone w mleku kakao. Ucieramy na gładką masę. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem i wykładamy pozostały krem na wierzch. Ciasto odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin. Źródło : magazyn kulinarny bbcgoodfood The post Czekoladowe Ciasto z Avocado appeared first

Made By Mom And Son
Czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami 229

stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru waniliowego(...)pół nasączamy wodą zmieszaną z cytryną i rumem. Na biszkopt kładziemy gęsto truskawki, przecięte na pół. Na truskawki wykładamy krem mascarpone i dociskamy kolejnym biszkoptem. Na wierzch smarujemy całe ciasto kremem mascarpone i dekorujemy dużą ilością truskawek

Kocham Czekoladę
Babka mandarynkowa (Plumcake al mandarino) 187

Zapraszam Was na mandarynkowe ciasto pachnące świętami, udekorowane kremem z serka philadelphia i nasączone syropem mandarynkowym. Ciasto nie tylko wybornie smakuje, ale  również wypełnia dom apetycznym, cytrusowym aromatem . Polecam Wam serdecznie! **** Vi propongo qui un dolce al mandarino che sprigiona quell’indistinguibile fragranza tipica delle feste. Realizzato con il philadelphia e bagnato con lo sciroppo(...)kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy lekko podgrzanym, ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy serek philadelphia z 3 łyżkami mleka i 3 łyżkami cukru pudru.  Ciasto dekorujemy kremem oraz otartą skórką z mandarynek. **** PREPARAZIONE Sbucciate i mandarini, poi frullateli con zucchero, uova, estratto di vaniglia e olio fino ad ottenere una purea omogenea. In una ciotola setacciate

La grande e la piccola cuoca

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję