ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:201/1378)

Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 144

jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie(...)banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared

Made By Mom And Son
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 153

jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie(...)banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared

Made By Mom And Son
CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 288

blaty jeśli było pieczone w całości. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzony blat ciasta przełożyć kremem a następnie przykryć drugim blatem. Na wierzchu posmarować gorącym karmelem i posypać rozdrobnionymi orzechami. Ciasto odstawić na 1-2 dni ponieważ wtedy najlepiej przechodzi smakami. Smacznego! — BTW całości(...)słodzików do ciasta i kremu: 2415 g, 7479 kcal, B 177 g, T 660 g, W 174 g ( z czego 80 g z ksylitolu, który nie powoduje skoków insuliny). W 100 g: 310 kcal, B 7 g, T 27 g, W 7 g.       Artykuł CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi

Ola la LCHF
Kremówkowe na herbatnikach z jabłkami 194

Delikatnie słodkie a zarazem kwaskowate ciasto na bazie kremu ze słynnej kremówki. Do tego słodko - kwaśne jabłka w połączeniu z agrestową galaretką. Ciasto nie wymaga pieczenia biszkoptu, stanowią je herbatniki. 250 g herbatników  Herbatniki Regionalne Petit Beurre Maślane Krem:  3 żółtka 1 szklanka mleka 110 ml śmietany 30% 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego

VioletoweKucharzenie
Ciasto z kremem straciatella i porzeczkami 131

Kruche ciasto z kremem straciatella,bitą śmietaną i nutą czerwonej porzeczki.Idealne połączenie smaków. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 125 g margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka łyżka kakao Zimną margarynę pokroić w kostkę i połączyć z resztą składników.Zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić pół godziny.Wylepi

Anielskie wypieki
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 432

Wylać na wyłożoną papierem prostokątną blachę. Piec w temperaturze 160-180 stopni przez około 30-40 minut. Biszkopt wystudzić i przekroić w poprzek na dwie części. Ciasto kokosowe: 20 dkg wiórków kokosowych - użyłam wiórek marki Kresto , 5 białek , 1 szklanka cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia . Białka ubić z cukrem. Dodać wiórki i proszek(...)ogniu przez około pół minuty. Kiedy zgęstnieje odstawić z ognia i wystudzić.  Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Ciasto przekładamy w następujący sposób: - ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto. Polewamy ulubioną polewą czekoladową. Smacznego! Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto pomarańczowe 173

500g pomarańczy pokrywa całe, dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Warto pamiętać o tym zwłaszcza zimą. Wszystko to, o czym napisałam wyżej: lato i słońce przeniosłam na to ciasto. Pomarańczowy krem, dużo bitej śmietany i puszysty biszkopt - oto jego sekrety. Przez dodatek soku ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Kwaśny smak soku kontrastuje ze słodką bitą śmietaną. Nic tylko jeść i marzyć(...)lecie. ;-) Biszkopt: przepis z bloga Moje Wypieki - upiekłam w tortownicy 18cm zmniejszając porcję ciasta o połowę Krem: budyń waniliowy lub śmietankowy 500ml świeżego soku pomarańczowego Marwit + opcjonalnie cukier do smaku Bita śmietana: 500ml śmietany 30 lub 36% 3-4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy 1. Przygotowujemy biszkopt zgodnie z przepisem. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na pół

Szefowa kuchni
Torcik marchewkowy z kremem jogurtowym 175

wysmarować margaryną i wysypać bułka tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 40/ 45 minut do suchego patyczka . Krem jogurtowy ubić z jogurtem i mlekiem . Krem czekoladowy ubić z mlekiem. Ciasto przeciąć na 3 części z tym że górną warstwę ścinamy mniejszą . Górną ściętą część ciasta(...)kruszymy tak jak robimy przy kopcu kreta. Dolny krążek smarujemy połową kremu jogurtowego i przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem.  Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort.  Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Straciatella morelowa 123

blaszki do pieczenia (23x35 cm) i układamy odsączone z kompotu/zalewy morele. Pieczemy w 170 st. C przez ok 35-40 minut do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy    Krem serowy: 500 g. twarożku kremowego (np. president) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 200g  śmietany 30% (może być 36%) tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej kilka łyżek mleka(...)następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto rabarbarowy cudak 187

mieszając szpatułką. Gotową masę wylać na blaszkę, wyrównać, posypać w dużych odstępach rabarbarem i wcisnąć go lekko w ciasto. Włożyć do piekarnika i piec około 30-35 minut. Gotowe ciasto wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Masa rabarbarowa: Pozostały rabarbar przełożyć do garnka, zalać 200 ml wody i zagotować. Podgrzewać mieszając, do momentu, aż masa się rozgotuje. W osobnej szklance rozpuścić(...)czym dodawać po łyżce budyniu i miksować, aż do powstania jednolitego budyniowego kremu. Na ostudzone ciasto nałożyć lekko już zgęstniałą masę rabarbarową. Gdy masa stężeje odpowiednio, nałożyć równomiernie krem budyniowy. Ciasto umieścić w zimnym miejscu na co najmniej 2 godziny. Uwagi: Krem budyniowy jest bardzo lekki, przypomina bitą śmietanę, więc ciasto należy delikatnie nakładać na paterę. Jeżeli jednak wolicie bardziej

Passions hobbies life
Ciasto Princessa kokosowa 695

Dzisiaj jest Dzień Kobiet, więc z tej okazji mam dla Was przepis na pyszne ciasto- Princessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka(...)rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny polecam żelatynę typową do deserów lub w listkach. Następnie dodajemy posiekane wafelki i wiórki kokosowe. Mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy kremem. Ciasto udekorowałam chipsami kokosowymi i kawałki princessy kokosowej

Aga w kuchni
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 219

Dodaję do niego trochę rodzynek i  kandyzowaną skórkę pomarańczowa . Można je przygotować parę dni wcześniej, wtedy idealnie przejdzie wszystkimi aromatami. Tort marchewkowo - piernikowy z kremem Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1,2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki(...)cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy na to drugą część ciasta i smarujemy kremem wierzch i boki ciasta. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i posypką. Ciasto jest najlepsze następnego dnia. insertCookd("6e4f49bca3ce95060f8c7a94bb7a1c22

Kulinarne przygody Gatity
TORT CYNAMONOWY 136

dżem z czarnej porzeczki i mleko. Wszystko wymieszać za pomocą robota z pokrywą chroniącą od chlapania. Na koniec dodawać porcjami przesianą mąkę z sodą, cynamonem i kakao - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.  Piec około 40 - 45 minut w temperaturze(...)Przełożenie: Biszkopt cynamonowy upiec najlepiej dzień wcześniej. wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód biszkopta rozsmarować 3/4 masy śmietankowej. Następnie przełożyć drugi blat biszkopta i rozsmarować pozostały krem ciasto wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort.  Przykładowa dekoracja: Boki tortu obsypać startą gorzką czekoladą. Następnie na środku tortu również za pomocą

Ciastka - domowe słodkości
SŁONECZNIKOWIEC 598

polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej, 2 płaskie łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Słonecznik(...)kremu, mieszamy. Na końcu dodajemy słonecznik. Słonecznik prażony: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy słonecznik i cukier, prażymy na złoto, studzimy (2 łyżki odkładamy do dekoracji). Przełożenie: Ciasto smarujemy dżemem, następnie kremem, przykrywamy drugą częścią ciasta, smarujemy polewą, posypujemy słonecznikiem

słodki bratek