jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie(...)banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared
Made By Mom And Sonjako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie(...)banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared
Made By Mom And Sonblaty jeśli było pieczone w całości. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzony blat ciasta przełożyć kremem a następnie przykryć drugim blatem. Na wierzchu posmarować gorącym karmelem i posypać rozdrobnionymi orzechami. Ciasto odstawić na 1-2 dni ponieważ wtedy najlepiej przechodzi smakami. Smacznego! — BTW całości(...)słodzików do ciasta i kremu: 2415 g, 7479 kcal, B 177 g, T 660 g, W 174 g ( z czego 80 g z ksylitolu, który nie powoduje skoków insuliny). W 100 g: 310 kcal, B 7 g, T 27 g, W 7 g. Artykuł CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi
Ola la LCHFDelikatnie słodkie a zarazem kwaskowate ciasto na bazie kremu ze słynnej kremówki. Do tego słodko - kwaśne jabłka w połączeniu z agrestową galaretką. Ciasto nie wymaga pieczenia biszkoptu, stanowią je herbatniki. 250 g herbatników Herbatniki Regionalne Petit Beurre Maślane Krem: 3 żółtka 1 szklanka mleka 110 ml śmietany 30% 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego
VioletoweKucharzenieKruche ciasto z kremem straciatella,bitą śmietaną i nutą czerwonej porzeczki.Idealne połączenie smaków. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 125 g margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka łyżka kakao Zimną margarynę pokroić w kostkę i połączyć z resztą składników.Zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić pół godziny.Wylepi
Anielskie wypiekiWylać na wyłożoną papierem prostokątną blachę. Piec w temperaturze 160-180 stopni przez około 30-40 minut. Biszkopt wystudzić i przekroić w poprzek na dwie części. Ciasto kokosowe: 20 dkg wiórków kokosowych - użyłam wiórek marki Kresto , 5 białek , 1 szklanka cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia . Białka ubić z cukrem. Dodać wiórki i proszek(...)ogniu przez około pół minuty. Kiedy zgęstnieje odstawić z ognia i wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Ciasto przekładamy w następujący sposób: - ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto. Polewamy ulubioną polewą czekoladową. Smacznego! Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam
Codzienna kuchnia niecodzienna500g pomarańczy pokrywa całe, dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Warto pamiętać o tym zwłaszcza zimą. Wszystko to, o czym napisałam wyżej: lato i słońce przeniosłam na to ciasto. Pomarańczowy krem, dużo bitej śmietany i puszysty biszkopt - oto jego sekrety. Przez dodatek soku ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Kwaśny smak soku kontrastuje ze słodką bitą śmietaną. Nic tylko jeść i marzyć(...)lecie. ;-) Biszkopt: przepis z bloga Moje Wypieki - upiekłam w tortownicy 18cm zmniejszając porcję ciasta o połowę Krem: budyń waniliowy lub śmietankowy 500ml świeżego soku pomarańczowego Marwit + opcjonalnie cukier do smaku Bita śmietana: 500ml śmietany 30 lub 36% 3-4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy 1. Przygotowujemy biszkopt zgodnie z przepisem. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na pół
Szefowa kuchniwysmarować margaryną i wysypać bułka tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 40/ 45 minut do suchego patyczka . Krem jogurtowy ubić z jogurtem i mlekiem . Krem czekoladowy ubić z mlekiem. Ciasto przeciąć na 3 części z tym że górną warstwę ścinamy mniejszą . Górną ściętą część ciasta(...)kruszymy tak jak robimy przy kopcu kreta. Dolny krążek smarujemy połową kremu jogurtowego i przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem. Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort. Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliblaszki do pieczenia (23x35 cm) i układamy odsączone z kompotu/zalewy morele. Pieczemy w 170 st. C przez ok 35-40 minut do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy Krem serowy: 500 g. twarożku kremowego (np. president) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 200g śmietany 30% (może być 36%) tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej kilka łyżek mleka(...)następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego
Cynamonowe szczęściemieszając szpatułką. Gotową masę wylać na blaszkę, wyrównać, posypać w dużych odstępach rabarbarem i wcisnąć go lekko w ciasto. Włożyć do piekarnika i piec około 30-35 minut. Gotowe ciasto wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Masa rabarbarowa: Pozostały rabarbar przełożyć do garnka, zalać 200 ml wody i zagotować. Podgrzewać mieszając, do momentu, aż masa się rozgotuje. W osobnej szklance rozpuścić(...)czym dodawać po łyżce budyniu i miksować, aż do powstania jednolitego budyniowego kremu. Na ostudzone ciasto nałożyć lekko już zgęstniałą masę rabarbarową. Gdy masa stężeje odpowiednio, nałożyć równomiernie krem budyniowy. Ciasto umieścić w zimnym miejscu na co najmniej 2 godziny. Uwagi: Krem budyniowy jest bardzo lekki, przypomina bitą śmietanę, więc ciasto należy delikatnie nakładać na paterę. Jeżeli jednak wolicie bardziej
Passions hobbies lifeDzisiaj jest Dzień Kobiet, więc z tej okazji mam dla Was przepis na pyszne ciasto- Princessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka(...)rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny polecam żelatynę typową do deserów lub w listkach. Następnie dodajemy posiekane wafelki i wiórki kokosowe. Mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy kremem. Ciasto udekorowałam chipsami kokosowymi i kawałki princessy kokosowej
Aga w kuchniDodaję do niego trochę rodzynek i kandyzowaną skórkę pomarańczowa . Można je przygotować parę dni wcześniej, wtedy idealnie przejdzie wszystkimi aromatami. Tort marchewkowo - piernikowy z kremem Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1,2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki(...)cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy na to drugą część ciasta i smarujemy kremem wierzch i boki ciasta. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i posypką. Ciasto jest najlepsze następnego dnia. insertCookd("6e4f49bca3ce95060f8c7a94bb7a1c22
Kulinarne przygody Gatitydżem z czarnej porzeczki i mleko. Wszystko wymieszać za pomocą robota z pokrywą chroniącą od chlapania. Na koniec dodawać porcjami przesianą mąkę z sodą, cynamonem i kakao - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze(...)Przełożenie: Biszkopt cynamonowy upiec najlepiej dzień wcześniej. wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód biszkopta rozsmarować 3/4 masy śmietankowej. Następnie przełożyć drugi blat biszkopta i rozsmarować pozostały krem ciasto wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort. Przykładowa dekoracja: Boki tortu obsypać startą gorzką czekoladą. Następnie na środku tortu również za pomocą
Ciastka - domowe słodkościpolane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej, 2 płaskie łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Słonecznik(...)kremu, mieszamy. Na końcu dodajemy słonecznik. Słonecznik prażony: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy słonecznik i cukier, prażymy na złoto, studzimy (2 łyżki odkładamy do dekoracji). Przełożenie: Ciasto smarujemy dżemem, następnie kremem, przykrywamy drugą częścią ciasta, smarujemy polewą, posypujemy słonecznikiem
słodki bratek