ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:194/1378)

Malinowa pantera 263

Do tego ciasta zainspirował mnie przepis Gabrysi , ale nie byłabym sobą gdybym, nie stworzyła swojej wersji. Wyszło kolorowo, delikatnie i pysznie. Moim bliskim ciasto posmakowało bardzo

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 140

powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU, oby nowy(...)sztywno i łączymy z budyniem. Ciasto rozkroić na dwa blaty. Połowę kremu rozprowadzamy na 1 blacie. Na kremie równomiernie rozsypujemy odsączone wiśnie i kładziemy pozostałą część kremu. Przykrywamy drugiem blatem. Ciasto wstawiamy do lodówki , najlepiej na całą noc .Wierzch ciasta sypiemy cukrem pudrem

Różne smaki w kuchni
Ciasto Snikers 280

pszennej tortowej 35 g kakao 220 g cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 5 białek 190 g cukru 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowo - maślany: 1 i 1/2 szklanki mleka 5 żółtek 110 g cukru pół opakowania cukru(...)jednej części dodać kakao i zmiksować do połączenia. Złożenie ciasta: Biszkopt kakaowy przekroić w poziomie na dwa równe blaty. Na dolny blat wyłożyć jasny krem, wyrównać. Na krem położyć ciasto orzechowe. Na ciasto orzechowe wyłożyć krem z kakao, wyrównać i przykryć drugim blatem biszkoptu. Ciasto włożyć do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wierzch ciasta polać polewą ( opis wykonania

Opowieści z piekarnika
Czekoladowe ciasto z kremem adwokatowym 155

Pyszne ciasto z kremem budyniowym z dodatkiem likieru adwokat Dalkowski , idealne na deser do kawy. Również polecam na przyjęcia rodzinne. Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem: 0,5 litra mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Cukier waniliowy 2 łyżki cukru(...)budyniu, na końcu wlewamy po woli likier. Na biszkopt wykładamy 3/4 masy, przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu. Polewę podgrzewamy w wodzie lub w kuchence mikrofalowej, wylewamy na wierzch ciasta, wstawiamy do lodówki. Pozostały krem przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch robiąc małe rozetki

Bajeczna Kuchnia
Pastéis de Nata - portugalskie babeczki budyniowe z Belem 117

nich przeczytać w przewodniku:  10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Lizbonie .  Co w pastéis de nata jest tak wyjątkowego? Warstwy maślanego i chrupiącego ciasta francuskiego, skrywające błogi budyniowy krem jajeczny o aromacie cynamonu, cytryny i wanilii. Dla mnie są wprost zniewalające, a wszystkie inne wypieki, których spróbowałem w swoim życiu (a wierzcie mi, było ich niemało(...)moim zdaniem przepis Rebecci jest najbliższy oryginałowi z Belém . Żeby przystąpić do pieczenia pastéis de nata , należy zarezerwować sobie dwa dni — jeden na zrobienie ciasta, a drugi na krem i pieczenie. Ciasto do babeczek jest bardzo podobne do ciasta francuskiego, jednak inaczej je się składa i trochę w inny sposób smaruje się masłem. Tylko dzięki tej metodzie otrzymamy oryginalny efekt

Food Square
Oczy Carycy . 57910

kremem tiramisu i galaretką . Może nie jest takie idealne , ale myślę że drugim razem wyjdzie ładniejsze :) Jak co tydzień wypiekanie wirtualne z dziewczynami tym razem miało  być ciasto z kremem .                              Zapraszam(...)serek mascarpone , krem tiramisu i łyżkę kawy cappuccino orzechowe. W przegotowanej wodzie rozpuścić cukier i kawę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką. Warstwy ciasta : 1. Spód ciasta nasączamy kawą 2.Połowa kremu 3.Biszkopty 4.Tężejąca galaretka ( ja na galaretkę również wyłożyłam biszkopty ale nie jest to konieczne ) 5.Krem wykładamy na dobrze stężałą galaretkę 6.Ciasto  , również nasączamy kawą

Sama słodycz i szczypta chili
MURZYNEK Z SEROWYMI KULECZKAMI 388

połączenia składników. Piekarnik nagrzewamy na 150 st. C termoobieg lub 170-180 st. C ustawienie góra dół. Ciasto wlewamy najpierw między serowe kulki, później na nie. Jeśli całych nie przykryjemy nie trzeba się przejmować. Pieczemy ok 50 - 60 minut do suchego patyczka. KREM: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem, w połowie szklanki mleka mieszamy budyń. Wlewamy i gotujemy(...)przez chwilę cały czas mieszamy. Odstawiamy i przykrywamy folią spożywczą, tak żeby dotykała budyniu. Masło miksujemy na puch, dodajemy zimny budyń po łyżce, miksujemy aż do wyczerpania budyniu. Ciasto równo smarujemy kremem, posypujemy startą czekoladą. Chowamy na chwilę do lodówki. Smacznego :) Ciasto na którym bazowałam to  USTA ADAMA . Również świetnie wygląda i super smakuje :) MAŁA RADA: Budyń możemy

Pani na deser
Czekoladowa szachownica 303

Czeko czeko czekolada ! Dziś mam przepis , który wielbiciele czekoladowych słodkości koniecznie powinni spróbować! Delikatne biszkopty tworzące wzór szachownicy … przełożone przepysznym czekoladowym kremem. Ciasto jest aż potrójnie czekoladowe … bo czekoladowy jest biszkopt …. czekoladowy jest krem … i czekoladowy jest wierzch składający się z przepysznego czekoladowego kremu i chrupiącej czekoladowej posypki. Ciacho wbrew temu co pewnie myślicie jest niesamowicie

Ostra na Słodko
Delikatna kostka kawowa 376

proszkiem do pieczenia i olej. Gotowe ciasto wylać na przygotowaną blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 12-15 minut, do suchego patyczka. Ciasto wystudzić.  Przygotować krem. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podrzać i dokładnie rozpuścić, odstawic do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder oraz kawę rozpuszczalną. Miksować chwilę aż cukier(...)ponownie zmiksować. Na koniec dodać wystudzona żelatynę. Zmiksować aby składniki dobrze się połączyły. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt. Ciasto wstawić na kilka minut do lodówki aby krem lekko zesztywniał. Następnie ciasto wystawić. Biszkopty zanurzać częścią wypukłą w kawie i układać na kremie namoczoną stroną do góry, lekko dociskać do kremu aby się przykleiły. Na wierzchu ciasto posypać startą czekoladą

Monia miesza i gotuje
Ciasto „pijak” z brzoskwiniami, kokosem i makiem 858

Ciasto Pijak” – Pyszne ciasto z makiem, kokosem, brzoskwiniami i kremem. Biszkopty nasączone są alkoholem i polane czekoladą, pycha! Spód ciasta nie jest typowym biszkoptem. Ciasto jest pyszne i aromatyczne. Przez noc musi postać w lodówce lub innym chłodnym miejscu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., za który bardzo dziękuję :), troszkę go zmodyfikowałam(...)odwrócić do góry dnem i zdjąć papier, włożyć go z powrotem do blaszki (ja wkładam również z powrotem papier, na którym się piekł). Na wierzchu ciasta poukładać brzoskwinie i wyłożyć na nie równomiernie krem. 8. Składniki do nasączenia wymieszać. W gotowym ponczu maczać dobrze biszkopty i układać je na kremie. 9. Czekoladę połamać na kawałeczki. Do rondelka z grubym dnem

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem 203

ciasto: 100 g marchewki (1 duża) 100g orzechów włoskich 3 jajka 2 łyżki cukru pudru 70 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 100 … Czytaj dalej Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

czarrna od kuchni
VADEMECUM – Krem maślany do tortów i babeczek – buttercream frosting 258

podstawowych kremów do dekoracji tortów, ciast, muffinek i babeczek. Prosty, wymagający tylko kilku składników, efektowny i wszechstronny. Przy robieniu piętrowego tortu można zrobić nim warstwę zabezpieczającą warstwy ciasta i kremu (crumb coat), obłożyć nim cały tort, a przy użyciu rękawa cukierniczego z wymiennymi końcówkami – ozdobić tort, ciasto i babeczki. Krem maślany nadaje się także jako baza pod zdobienie fondantem (lukrem(...)ilość składników kremu do uzyskania pełnego, a nie pastelowego koloru potrzeba 1 pełnej łyżeczki (5-6g) czerwonego, czarnego i brązowego barwnika – taki krem nie dosyć że ma sztuczny posmak, barwi też usta, zęby, język i ciasto. Ma też działanie przeczyszczające i nie jest obojętny dla organizmu. Wybierzcie inne kolory lub krem, który nie wymaga takiej ilości sztucznych barwników

Karo in the Kitchen
METROWIEC 11638

łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki ciemnego kakao (do zabarwienia połowy ciasta ciemnego) 3 łyżki mąki ziemniaczanej (do dodania do jasnej połowy ciasta) SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 1 litr mleka 4-6 łyżek cukru lub cukru wanilinowego 4 żółtka 6 łyżek mąki ziemniaczanej 400 g miękkiego masła DODATKOWO: 300 g czekolady (użyłam 200 g mlecznej(...)jasny, puszysty krem, a następnie dodaj je po łyżce do budyniu, cały czas ucierając. POLEWA: Czekoladę połam na kostki i rozpuść w kąpieli wodnej. SKŁADANIE: Każdą kromkę ciasta smaruj grubą warstwą kremu i ustawiaj je naprzemiennie - raz ciemna, raz jasna, dociskając kromki lekko do siebie. Możesz ciasto ustawić na desce lub na arkuszu papieru do pieczenia, tak, aby powstało długie

Słodko-Słony Świat Ilony
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 480

trafiłam na   ten przepis http://uheleny.com/?p=910 . Postanowiłam , że za pierwszym razem wykorzystać sprawdzony sposób i zrobiłam krem wg. przepisu autorki bloga. Następnym razem może po eksperymentuję z białą czekoladą. Koniecznie spróbujcie ! Uwaga bo to ciasto uzależnia J Snickers Brownie jak z Coffee Heaven               Składniki: Brownie(...)łyżki mleka ·         50 g solonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu)wysypać na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpiec przez około 10 minut, aż się zarumienia. Należy uważać bo orzeszki szybko się przypalają, więc lepiej mieć je cały czas pod kontrolą

Mania Gotowania
Tort makowy z kajmakowymi kremami 98

stanowił kajmak. W tym połączeniu zakochałam się w Boże Narodzenie, kiedy przygotowałam makowca z polewą kajmakową i postanowiłam zainspirować się tymi smakami nim przy torcie. Tort makowy z kajmakowymi kremami Ciasto: 200 g maku 250 ml wody 250 ml mleka 200 g cukru 125 g margaryny (w temperaturze pokojowej) 6 jajek łyżka miodu kopiata łyżka kaszy mannej kopiata łyżeczka proszku(...)koniec dodajemy cukier puder i utrwalacz do śmietany. Następnie ciasto makowe przecinamy w dwóch miejscach, tworząc trzy blaty. Dolny blat smarujemy jasną tężejącą masą, przykrywamy środkowym ciastem, które smarujemy tężejącym czekoladowym kremem. Całość przykrywamy górnym blatem. Na koniec boki i górę tortu smarujemy i ozdabiamy ubitą śmietaną. Górę dekorujemy według uznania, u mnie ciasteczkami oreo. Całość wstawiamy w zimne miejsce

PatiGotuje