ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:207/1378)

Rurki z kremem 202

rurki oraz cukier puder do posypania rurek Krem budyniowy: 65 gr budyniu waniliowego 500 ml mleka 10 dkg cukru kryształu 25 dkg masła bez soli Jak przygotować rurki z kremem . Ciasto: na stolnicę przesiać mąkę. Dodać pokrojone w kostkę masło oraz cukier waniliowy. Siekać nożem do momentu, aż mąka i masło zaczynają się łączyć. Następnie dodać kwaśną śmietanę i wyrobić(...)całej długości rurki. Będzie to wyglądać jak mała spirala. Jajko wbić do miski i roztrzepać widelcem. Po nałożeniu ciasta na rurki posmarować każdą jajkiem i posypać cukrem kryształem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 30 minut. Krem: Do garnka wlać 300 ml mleka i wsypać cukier kryształ. Zagotować. Cukier kryształ powinien się rozpuścić. W pozostałych

mecooks
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 198

osobiście większe kawałki Mimo, że w cieście mamy tyle warstw, nie jest ono bardzo pracochłonne, za to efekt wynagrodzi wszelkie nasze starania. Drukuj Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków Składniki Ciasto 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego) 150 g mąki pszennej(...)wrzątku rozpuszczamy galaretki. Truskawki rozmrażamy i odsączamy z soku. Dodajemy do zimnej galaretki. Odstawiamy, aż galaretka zacznie tężeć. Ciasto Składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Krem Śmietanę ubijać z cukrem. Jak śmietana zacznie gęstnieć zacząć dodawać po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec dodać pokruszone wafelki, zamieszać. Beza Ubić białka

Mieszam w Garnku
Ciasto krówka z orzechami 277

Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Każdą część ciasta osobno rozsmarować na papierze i upiec 3 placki na złoto w 180 stopniach około 10 minut. Placki ostudzić. Krem budyniowy: Z mleka odlać pół szklanki rozmieszać proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszany budyń(...)mieszając ponownie zagotować. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Ucierając dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na krem. Warstwy ciasta: placek miodowy 2/3 kremu budyniowego placek miodowy masa orzechowa placek miodowy 1/3 kremu budyniowego posiekane orzechy włoskie Ciasto włożyć do plastikowego pojemnika na ciasto lub owinąć folią spożywczą. Włożyć

Ala piecze i gotuje
Kora orzechowa 242

Kora orzechowa, to wyśmienite delikatne ciasto z mnóstwem bakalii, przełożone kremem budyniowo-brzoskwiniowym. Można je serwować z okazji świąt lub innych spotkań rodzinnych w większym gronie. Dzisiaj przedstawiam jego nieco "odchudzoną" wersję, w stosunku do tej, która jest powszechnie znana - bez delicji i galaretki na wierzchu. Jakoś ta wersja o wiele bardziej przypadła mi do gustu :) Składniki na ciasto(...)masę. Do masła dodać po łyżce zimnego budyniu i miksować do chwili utworzenia się gładkiego kremu.  Brzoskwinie pokroić w kostkę. Odsączyć. Dodać do kremu. Wymieszać. Tak uzyskanym kremem, przełożyć pierwsze ciasto (fot.3) . Dokładnie rozsmarować. Przykryć drugim plackiem. Delikatnie docisnąć. Odstawić w chłodne miejsce, by ciasto się "przegryzło". Podawać posypane cukrem pudrem (fot.4) . Źródło:  addiopomidory.blogspot.com linkwithin_text='Zobacz również

Świat Ciasta
Tort z owocami i kremem śmietanowym 338

kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować dżemem z czarnej porzeczki ( około 3-4 łyżeczki ) i nałożyć krem śmietanowy. Następnie kładziemy drugi blat ciasta ( dociskamy go do kremu ), nasączamy sokiem z wiśni, układamy maliny (owoce należy podzielić na pół, by starczyło ich na prawie cały blat ciasta ) i wykładamy ponownie krem śmietanowy. Na górę kładziemy trzeci(...)blat ciasta, który również należy nasączyć. Górę i boki tortu smarujemy kremem i dekorujemy według własnego uznania :) Gotowy tort należy włożyć do lodówki do schłodzenia.    Smacznego

W kuchni u Moniki
Ciasto dyniowe z mascarpone 164

Dynia, moja ulubiona i najczęściej wybierana w sezonie jesiennym. Z dyni do tej pory głównie przygotowywałam wytrawne potrawy, teraz przyszła pora na ciasto dyniowe z pysznym kremem na bazie serka mascarpone.  Ciasto dyniowe z mascarpone 4 jajka 250 g cukru 185 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cynamonu 400 g startej na tarce o grubych oczkach dyni 55 g orzechów(...)mieszamy. Przesiewamy mąkę z solą i proszkiem do pieczenie. Pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Ciasto pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem, dodając stopniowo mascarpone. Kremem przekładamy ciasto, połową smarując wierzch. Można ozdobić orzechami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
HIT! RURKI Z KREMEM w dwóch kolorach (wegańskie) 276

kokosowym kremem! Wyglądem oraz smakiem nie odbiegają od zwykłych rurek – aby były jeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto: 200 g mąki 100 g miękkiego oleju kokosowego 5 łyżek jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) 2 łyżki cukru ew. kurkuma Składniki(...)paski o szerokości około 2 cm. Nawiń je na posmarowane wcześniej olejem kokosowym foremki do rurek. Piecz około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Jeszcze ciepłe ciasto delikatnie ściągnij z foremek. Aby przygotować krem mleczko kokosowe wlej do garnka i podgrzewaj na małym ogniu. Oddzielnie wymieszaj budynie, płatki jaglane oraz wodę. Kiedy mleczko będzie zaczynało się gotować dodaj do niego

Via Gusto
Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną 214

twarogowy z musem truskawkowym i bitą śmietaną to idealne połączenie. Nie tylko smak tego ciasta jest zaskakujący, ale również jego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka

kulinarne odsłony pati
Torcik leśny mech 181

około 35-40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt z piekarnika, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ciasto kroimy na trzy placki (dwa grubsze, ostatni cieńszy). Ten cieńszy (przeznaczony na górę torcika) dłońmi kruszymy do miski. Dodajemy do niego owoce granatu. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixu. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy(...)wolnych obrotach. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden placek biszkoptu. Na nim rozkładamy połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem. Całość delikatnie dociskamy. Dalej ponownie rozsmarowujemy resztę kremu oraz wysypujemy pokruszony biszkopt z granatem. Na wierchu ciasta układamy czekoladowe grzybki oraz pokrojone orzechy laskowe

VioletoweKucharzenie
Napoleonek 173

nigdy nie widziałam, żeby je wcinał. Może po prostu się z tym ukrywa? Niemniej, kiedy w tym roku na Gwiazdkę zrobiłam napoleonka (napoleonka, a nie napoleonkę, bo przełożyłam warstwy ciasta kremem zamiast zrobić dwa blaty i wypełnić przestrzeń między nimi masą - ale to tylko moja nazwowa fanaberia, w ogóle się tym nie musicie kierować), tata dał mu pierwsze miejsce(...)podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 4 części - 3 równe i 1 nieco mniejszą. Wszystkie części wałkujemy tworząc równe blaty (tutaj właśnie przydałyby się identyczne blachy lub formy), ta ostatnia, mniejsza, może być nierówna, bo i tak ostatecznie zostanie pokruszona. Blaty pieczemy 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.  Składniki na krem: - 1,5 litra mleka

Życie zamknięte w smaku
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7548

Owocowa chmurka to przekładaniec, który przypadnie do smaku wielbicielom ciast z galaretkami, kremami jak i bezą.  Wbrew pozorom ciasto nie jest skomplikowane w przygotowaniu.  Owocowa chmurka to ciasto, które bardzo ładnie prezentuje się na talerzu. Delikatny krem śmietanowy idealnie komponuje się ze słodką bezą. Dodatkowo, do kremu śmietanowego nie dodałam żelatyny i uwierzcie mi na słowo(...)spływał z ciasta! Jeżeli jesteście ciekawi, jak przygotować taki krem bez żelatyny czy śmietan-fixów to zajrzyjcie do poniższego przepisu. Zachęcam do przygotowania! Składniki na prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: kruche ciasto 4 żółtka (rozmiar M) 1/2 kostki masła (100 g) 1 czubata szklanka mąki pszennej (150 g) 2 czubate łyżki cukru pudru

Ugotować
Sernik kajmakowy (bez spodu) 227

masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 słoika kremu mlecznego śmietankowego KAJMAK 530 g do nabycia w Smak Market 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta krem mleczny śmietankowy (kajmak) do zdobienia *u mnie Wieluń (gęsty, polecam) Przygotowanie: Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz(...)szczyptą soli. Do żółtek dodajemy masło i łyżkę mąki ziemniaczanej, miksujemy. Następnie dodajemy ser, miksujemy do połączenia składników. Kolejno dodajemy łyżka po łyżce kajmak (krem mleczny śmietankowy). Gdzieś w trakcie dodajemy 2 łyżki cukru pudru. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy pianę z białek, miksujemy krótko i delikatnie na najmniejszych obrotach miksera. Masę przelewamy do przygotowanej formy

Słodkie okruszki
Tort czekoladowy z wiśniami 150

Przelać ciasto do przygotowanej formy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić i przekroić na trzy blaty. Krem - z budyni czekoladowych, mąki ziemniaczanej, cukru i mleka ugotować bardzo gęsty budyń. Nakryć folią spożywczą i odstawić(...)wyłożyć pierwszą część kremu czekoladowego, nakryć kolejnym krążkiem biszkoptu i nasączyć sokiem z wiśni. Wyłożyć drugą część kremu i nakryć ostatnim krążkiem biszkoptu, również nasączyć. Ostatnią częścią kremu czekoladowego przesmarować całe ciasto - góra i boki. Czekoladę deserową zetrzeć na tarce o średnich oczkach i oprószyć cały tort. Udekorować czekoladkami. Tort czekoladowy z wiśniami udekorować czekoladkami. Włożyć do lodówki na kilka/kilkana

WSZYSTKO SMACZNE
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 574

cytrynowym kremem, popularnie nazywany Makową Panienką. Makowa panienka to połączenie makowo-kokosowo-migdałowych- dość chrupkich -blatów z kremem cytrynowym. Jeśli lubicie ciasto piegusek- to na pewno -to makowe ciasto z kremem też się Wam spodoba. Przepis znalazłam u Łucji . Zapraszam, oto makowiec inaczej, czyli Makowa Panienka. Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem Składniki na blaty makowe: forma o wymiarach(...)Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodając wystudzony budyń miksować do powstania gładkiego kremu. Gotowym kremem przełożyć blaty makowe. Górę ciasta oprószyć cukrem pudrem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Smacznego Post Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Tarta truskawkowa z kremem waniliowym 201

mogę powiedzieć o tym wypieku? Niebo! Jednogłośnie nadany tytuł najlepszego wiosennego ciasta ever! Koniecznie wypróbujcie, tylko pamiętajcie, na jednym kawalku się nie skończy! Słodkiego dnia!" Składniki 250 g ciasta francuskiego Krem 6 żółtek 130 g cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 350 ml mleka + 2 łyżki mleka 24 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 400 g świeżych truskawek garść migdałów(...)Rondelek wstawiamy do miseczki z zimną wodą, aby masa szybciej się ostudziła. Truskawki myjemy, osuszamy a następnie usuwamy szypułki. Kroimy na ćwiartki. Na ostudzony blat z ciasta francuskiego wylewamy i równo rozprowadzamy krem waniliowy a następnie dekorujemy truskawkami. Ciasto posypujemy rozgniecionymi kawałkami migdałów.  Podajemy schłodzone. Smacznego

Słodkie Przyjemności