Wilgotne ciasto cytrynowe

Wilgotne ciasto cytrynowe

Wilgotne ciasto cytrynowe

Wilgotne ciasto cytrynowe wymaga składników w temperaturze pokojowej. To bardzo ważne, w innym wypadku ciasto nie wyjdzie i zrobi się zakalec. Ucierane ciasta mają to do siebie, że ich składniki powinny być w tej samej pokojowej temperaturze, dlatego składniki na to ciasto wyjmijcie kilka godzin wcześniej z lodówki. Ciasto cytrynowe z kremem truskawkowym wbrew pozorom jest bardzo proste w wykonaniu. Zakręcone truskawkowo - cytrynowe ciasto to ucierane ciasto cytrynowe, do którego będą nam potrzebne dwa worki, naw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.