ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:184/1378)

sernik w ciescie orzechowym z kremem śmietanowym 209

pieczenia 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/3 szklanki maki ziemniaczanej 1/2 kostki masła stopionego i wystudzonego  Ciasto przygotować tak jak na biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąki, masło. piec ok 20-30 minut, po wystudzeniu przekroić na połowę.  Krem: 6 łyżek cukru pudru 1 kostka masła 1 szklanka gęstej śmietany najlepiej 18% Masło utrzeć(...)pudrem, dodawać po łyżce śmietany. Miksować bardzo wolno i nie za długo, bo masa może się zwarzyć. Dodatkowo: polewa  orzechy Złożenie ciasta: 1/2 ciasta orzechowego- 1/2 kremu- ser- krem- ciasto biszkoptowe- polewa

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort z kremem czekoladowo-orzechowym 298

czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50cm. Wystudzić w formie. Biszkopt przekroić na 3 krążki i delikatnie nasączyć naparem z herbaty. Żelatynę namoczyć w wodzie, aż napęcznieje i rozpuścić delikatnie ją podgrzewając. Zimne mascarpone i śmietankę włożyć do misy miksera i ubić. Odłożyć 2 łyżki. Przestudzoną żelatynę wlać cienkim strumykiem do śmietanki. Dodać krem czekoladowy i wymieszać(...)Rozsmarować odłożony krem biały. Wycisnąć rozetki czekoladowego kremu. Galaretkę rozdrobnić widelcem i ułożyć na środku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: galaretka , kremówka , mascarpone , Nutella , płatki śniadaniowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Delicja z wiśniami (bez pieczenia) 596

wielkie wrażenie nie tylko wizualne ale również smakowe. Polecam :) ok 24-26 podłużnych biszkoptów 1,5 szkl wiśni bez pestek z kompotu szkl mleka  słodkie kakao do oprószenia ciasta Krem: 700 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 150 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru Krem: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić(...)ułożyć warstwę biszkoptów. Namoczyć je wcześniej w mleku dosłownie na sekundę. Na biszkoptach rozsmarować połowę kremu, powtykać wiśnie (kilka odłożyć do dekoracji). Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, resztę kremu i posypać kakao. Ciasto chłodzić kilka godzin przed podaniem. Udekorować pozostałymi wiśniami i listkami melisy lub mięty

Smakołyki Asi
Mleczny tort czekoladowy 281

Kakaowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem czekoladowym o charakterystycznym mlecznym posmaku, jaki daje mleko w proszku. Tort powstał dla młodej solenizantki, która lubi czekoladowe ciasta. Sto lat Amelia !!! BISZKOPT KAKAOWY: 6 jajek 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki(...)długie patyczki, aby stabilnie stały. Z pozostałej czekolady wykonać polewę, umieścić wokół ciasteczka i wykonać napis. Tort schłodzić. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: czekolada , kremówka , mascarpone , mleko w proszku , polewa

https:KKuchniaMniam
CIASTO RAFAELLO 286

Bardzo lekkie, delikatne i puszyste ciasto z kremem kokosowym i powidłem śliwkowym, które lekko przełamało słodycz ciasta. Jeśli jesteście miłośnikami takich ciast, na pewno będziecie zachwyceni jego smakiem. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM 25/35 CM: BISZKOPT: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej po łyżeczce proszku do pieczenia i octu KREM(...)Przykładamy 3 częścią biszkoptu, smarujemy odłożonym kremem i posypujemy wiórkami. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Śnieżki możemy zastąpić śmietaną kremówką w ilości ok 300- 500 ml. Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem polecam  CIASTO JAGODY . Jest

Pani na deser
Ciasto orzechowe z kremem 149

ciasto przekrajamy na 2 blaty. Krem: do miski wlewamy śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 łyżce mascarpone ciągle miksując. Na 1 blat ciasta nakładamy 3/4 kremu, wyrównujemy i układamy na kremie drugi blat ciasta orzechowego. Na cieście rozsmarowujemy resztę kremu i posypujemy siekanymi orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort czekoladowo - wiśniowy 137

orzechowy. Miksujemy na gładki krem. Złożenie tortu: Pierwszy płat biszkoptu smarujemy połową kremu śmietanowego. Wykładamy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Nasączamy go powstałym sokiem po odsączeniu wiśni ze spirytusu. Ciasto smarujemy kremem czekoladowo – orzechowym. Przykrywamy ostatnim biszkoptem. Wierzch i boki wykańczamy resztą śmietany. Czekoladę rozdrabniamy w rozdrabniaczu, dekorujemy wierzch tortu. Na bokach tortu układamy połówki czekoladowych rurek. Na wierzchu dodatkowo możemy

VioletoweKucharzenie
Ciasto krówka 164

Kruche miodowe ciasto, delikatny puszysty krem  i chrupiące orzechy na słodkim kajmaku <3  Składniki (blacha 20x37cm): Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 4 łyżki miodu 100 g masła 16 g cukru wanilinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru Krem: 500 ml śmietany kremówki 30-36% 1 śmietan-fix  2 łyżki cukru pudru 1 galaretka(...)Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Ostudzić i poczekać, aż zacznie tężeć. Śmietankę ubić, dodać śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem, a pod koniec tężejącą galaretkę. Dokładnie zmiksować. Krem wyłożyć na ciasto i przykryć drugim plackiem. Wierzch posmarować kajmakiem i posypać orzechami. SMACZNEGO!!!  Inspirację znalazłam  tutaj

Malinowo w kuchni
Ciasto karpatka 165

Karpatka to łatwe do wykonania i bardzo smaczne ciasto z kremem, które wszystkim smakuje. Proste połączenie składników w parzonym cieście, które podczas pieczenia przybiera ciekawy kształt. Przełożone kremem po schłodzeniu zachowuje kształt i dobrze się kroi. Karpatka obecnie jest nieco zapomnianym ciastem, chociaż zupełnie niesłusznie. Podana na deser bardzo szybko znika z talerza, co świadczy, że jest pyszna. Dawniej częściej(...)wystudzić. Masło zmiksować na puszysty krem i pod koniec miksowania dodawać stopniowo po łyżce wystudzony budyń. Krem miksować do połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji. Zobacz również: ciasto z kremem krówkowym

Kuchcik gotuje
Ciasto Rwane 341

pierwszy rzut oka można pomylić je z sernikiem. Smakuje wybornie. Kruchy spód, wiśnie, rwane ciemne kruche ciasto, warstwa piankowa z zatopionymi w niej brzoskwiniami, ponownie rwane jasne kruche ciasto, krem i orzeźwiająca jabłkowa galaretka… Brzmi pysznie i takie też jest. Bardzo Wam polecam! Składniki na ciasto kruche: 540 g mąki 7 żółtek 375 g masła (lub 250 g masła(...)Dodajemy cukier, wodę i na małej mocy palinka rozgotowujemy jabłka. Do rozgotowanych wsypujemy 2 galaretki agrestowe. Mieszamy do rozpuszczenia się galaretki. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie wykładamy na krem. The post Ciasto Rwane appeared first on Made

Made By Mom And Son
Krem cytrynowy ( krem do tart i kruchych babeczek ) 142

zużywać od razu - przełożyć do słoiczków, zakręcić szczelnie i przechowywać w lodówce około tygodnia. * Jeśli kremem chcemy wypełnić tartę lub babeczki - ostudzić krem, następnie szybko zmiksować i wyłożyć na ciasto. * Krem możemy także zmiksować z serkiem mascarpone ( 1/2 porcji kremu + 250 g mascarpone )  - kremem takim wypełniam bezowe gniazdka lub kruche babeczki. Przepis na tartę cytrynową znajdziecie tutaj Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta podwójnie czekoladowa z cytrynowym mascarpone i owocami 423

prostu obłędna! Ciasto jest idealnie kruche, krem delikatny, przełamany kwaśną cytryną, słodki od czekolady i zwieńczony pysznymi owocami. Ideał! Ale od razu ostrzegam, że robiąc to ciasto musicie liczyć się z faktem, że na jednym kawałku na pewno nie poprzestaniecie ;) SKŁADNIKI  kruche ciasto 1 szklanka mąki pszennej 100g zimnego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)piekarnika i studzimy. Serek mascarpone ubijamy z cukrem i sokiem z cytryny. Czekoladę mleczną ścieramy na tarce z grubymi oczkami i łączymy delikatnie z kremem. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, wyrównujemy. Na kremie w dowolny sposób układamy owoce. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i przy pomocy łyżeczki tworzymy z niej esy floresy na naszej tarcie (Jeśli

DefinicjaSmaku
Pani Walewska 207

Pyszne ciasto kruche z powidłami śliwkowymi, bezą i bakaliami przełożone lekkim kremem budyniowym. Ciasto ładnie się prezentuje, znika ze stołu w mgnieniu oka. Składniki: Ciasto kruche: 500 gram mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 6 żółtek 200 gram masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo(...)studzenia. Masło ucieramy do białości, ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu, na końcu dodajemy kilka kropel aromatu migdałowego. Krem wykładamy na upieczone placek. Drugi placek układamy na kremie, lekko dociskamy, ciasto wstawiamy do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje po kilku dniach

Bajeczna Kuchnia
Mille feuille czyli Napoleonka 238

nasze rodzime ciasto, a okazało się, że to francuski smakołyk (chociaż niektóre źródła podają Neapol, jako miejsce jego pochodzenia). Oryginalne francuskie mille-feuille składa się z trzech warstw ciasta francuskiego, przełożonych kremem patisserie, bitą śmietaną lub dżemem, a na wierzchu obowiązkowo lukrowa polewa.  Dziś zapraszam na napoleonkę mojej Mamy( w wersji z Wielkopolski), ciasto półfrancuskie z pysznym kremem budyniowym(...)kawałek “ciągnie” drugi. p.s wybaczcie, ale nie będę wchodziła w szczegóły pomiędzy napoleonką a kremówką…  Napoleonka Składniki na ciasto: • 2 czubate szklanki mąki pszennej • 300 g margaryny • 2 łyżki słodkiej śmietany • 1 żółtko • 2 łyżki octu Składniki na krem budyniowy: • 1 lt mleka • 1 szklanka cukru • 1 cukier wanilinowy • 2 żółtka • 1 szklanka mąki krupczatki Z mąki, margaryny, śmietany

Mia Cucina Sofieta
karpatka królewska 169

ulubione ciasto. Zawsze robię dużą porcję, bo znika ona błyskawicznie. Aby trochę zmienić tradycyjną wersję dodałam krem kakaowy i trochę polewy czekoladowej. Wyszło tak jak lubimy- chrupiące ciasto z dużą ilością kremu.  *porcja na dużą blaszkę z piekarnika: Składniki: na ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 190 g masła 1 i 1/2 szklanki wody szczypta soli(...)budyń i wystudzić. Najpierw utrzeć krem czekoladowy: miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Wyłożyć na jeden blat ciasta. tak samo przygotować jasny krem i delikatnie rozsmarować na ciemnym kremie. Przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem. Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia