ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:178/1378)

Lody malinowe 188

wykonania, bez użycia maszyny do lodów. Dzień wcześniej należy przygotować malinowy curd i schłodzić go w lodówce. Następnego dnia wymieszać z ubitą śmietaną kremówką, wstawić do zamrażalki i gotowe. Po kilku godzinach są gotowe do spożycia. Przepis na lody znalazłam tutaj . Post Lody malinowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tarta migdałowa z owocami (bez mąki i cukru) 154

agawy Nadzienie: 2-3 łyżki ulubionego dżemu lub musu owocowego bez cukru (można po prostu rozpuścić w garnku owoce takie jak maliny, truskawki, czereśnie, wiśnie, jeżyny itp.) 250 ml kremówki 36% 1 łyżeczka ksylitolu lub syropu z agawy (można pominąć) Dekoracja: ok 300-400 g owoców sezonowych (u mnie wiśnie i maliny) Przygotowanie: BISZKOPT: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Białka

Ze smakiem i z pasją
Rzecz o wiśniach 238

tart (28 cm) składniki na masę: 450 g wydrążonych wiśni 80 g brązowego cukru 2 jajka 100 g mielonych orzechów laskowych 60 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany kremówki Wszystkie składniki masy poza owocami miksujemy ze sobą. Owoce dodajemy do gotowej masy, mieszamy i wylewamy wszystko na ciasto. składniki na kruszonkę: 100 g masła 100 g semoliny 30 g mielonych

Przysmaki Karolki
CIASTO Z LEKKĄ MASĄ CYTRYNOWĄ 227

nasza pierwsza słodka propozycja na zbliżające się święta. Ubite mascarpone z kremówką tworzy niesamowicie delikatną masę. Wszyscy domownicy byli jej smakiem zachwyceni. Bardzo podobną masę przygotowuje Anna Starmach w swoim przepisie na tartę. Naprawdę polecam ten wypiek. Nie zawiedziecie się! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy

Przepisy Aleksandry
26.Radośnie i świątecznie: czyli obłędna tarta z makiem! 203

wylepieniu formy do tarty zostanie nam trochę ciasta możemy powylepiać ciasteczka i upiec na blaszy obok kruchego spodu i ozdobić nimi naszą tartę! (; Zabieramy się do sporządzenia masy: schłodzoną kremówkę ubijamy na jak najwyższych obrotach miksera, kolejno porcjami dodajemy cukier puder i ulubiony aromat ciągle miksując. Do sporządzonej masy dodajemy jeszcze miód, startą skórkę z pomarańczy i pół porcji odsączonego

Symfonia Smaków
Letnie przyjemnosci 301

Nikt nie potrafi się im oprzeć. Mam nadzieje, ze i Wam zasmakuje mój dzisiejszy deser. Zapraszam. Mus czekoladowy z malinami składniki na 6 porcji: 300g gorzkiej czekolady 400ml śmietany kremówki 50g masła 2 opakowania malin (po 250g jedno) mogą być mrożone 175g ciastek owsianych wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem i 100ml śmietanki wkładamy do miski. Wszystko

Przysmaki Karolki
Klopsiki i por 208

patelnie dokładamy masło, gdy się rozpuści dokładamy na patelnie por. Podsmażamy przez chwile, ale nie rumienimy. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Płyn odparuje, wlewamy na patelnie kremówkę i dokładamy klopsiki. Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy gorące

Przysmaki Karolki
Słodka chwila z panna cottą 160

kontrastu i podkreślenia smaku pomarańcze, których teraz nie brakuje. Niby nic takiego, a jednak smakuje i poprawia humor. Panna cotta kokosowa składniki: 300 ml mleka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki 50 g cukru 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki Malibu - opcjonalnie woda 2 pomarańcze wykonanie: W garnku o grubym dnie mieszamy mleko kokosowe, śmietankę i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy

Przysmaki Karolki
Szparagi. Białe wino. Kurczak. 181

zupełnie nowego.  Kurczak z pure szparagowym składniki; 4 filety z kurczaka 4 plastry boczku wędzonego 1 pęczek zielonych szparagów 2 szalotki 150 ml białego wina 200 ml śmietany kremówki olej do smażenia sól, pieprz wykonanie: Szparagi myjemy, odcinamy końcówki, które wyrzucamy oraz główki, które zachowujemy. Łodygi szparagów kroimy na kawałki i gotujemy około 10 minut w śmietanie. Po ugotowaniu

Przysmaki Karolki
Torcik orzechowy 256

wcześniej papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Piec w temperaturze 160ºC przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Dodatkowo: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Śmietanę umieścić w misie miksera i ubijać pod koniec ubijania dodać cuker. Po upieczeniu ciasto wystudzić i udekorować bitą śmietaną i polać adwokatem. Smacznego

Zabawa smakiem
Tarta z kurczakiem 301

cytryny 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oregano Składniki na farsz: 350 g mięsa z kurczaka 50 g pieczarek 1 łyżka kaparów 4 jajka 150 ml mleka 150 ml śmietany kremówki szczypiorek sól, pieprz szczypta gałki muszkatałowej ząbek czosnku Mąkę, sól, oregano wsypać do miski i wymieszać, dodać masło i wyrabiać aż otrzymamy strukturę kaszy. Dodać jajko i sok z cytryny

Zabawa smakiem
Trufle czekoladowe z płatkami chilli 194

wyczuć w słodkim smaku trufli pikantność chilli trzeba natrafić na malutki płatek :) Dlatego różnią się bardzo od tych z dodatkiem chilli w proszku ! Składniki : 100 ml śmietanki kremówki 150 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1/2 łyżeczki chilli w płatkach 25 g maślanych herbatników, pokruszonych Dodatkowo, według uznania : kakao w proszku, posiekane orzechy,wiórki kokosowe  Czekoladę drobno posiekać

Zabawa smakiem
Carbonara 245

Pyszny śmietankowo-serowy sos podany z makaronem tagliatelle i chrupiącymi paseczkami boczku. Składniki : 400 g makaronu tagliatelle 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka 1/2 szklanki tartego parmezanu ( trochę odłożyć do posypania makaronu) 300 g wędzonego boczku W dużym garnku zagotować wodę z łyżeczką soli, wrzucić makaron.  Boczek pokroić w podłużne paski i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy makaron będzie

Zabawa smakiem
Najlepsze ciasto na świecie 5446

łyżeczka proszku do pieczenia 5 dużych jaj ( osobno białka i osobno żółtka ) 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki płatków migdałowych (użyłam więcej, około 1/3 szklanki) Dodatkowo : 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1/2 laski wanilii Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Przygotować dwie tortownice o średnicy 20 centymetrów, dno wyłożyć papierem do pieczenia. Masło i 2/3 szklanki cukru przełożyć do misy miksera

Zabawa smakiem
Tarta ze szpinakiem i serem feta 239

łyżeczki soli 3-4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz : 250 g świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej oliwa 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 30% sok z 1/2 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 150 g sera feta Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C, formę* do tarty wysmarować masłem. Mąkę, sól oraz masło przełożyć

Zabawa smakiem