ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:171/1378)

Deser Black&White, czyli podwójnie czekoladowo - nugatowy mus. 134

smakuje obłędnie. Deser nie jest skomplikowany w wykonaniu przy czy nie ustępuje niczym tym deserom, których przygotowanie ciągnie się godzinami... Serdecznie polecam.  Składniki:  500 ml śmietany kremówki  100 g orzechów laskowych 15 g orzechów brazylijskich 100 g czekolady gorzkiej 70 % 70 g białej czekolady  2 łyżki ekstraktu waniliowego 100 ml likieru czekoladowego  Wykonanie

vaniliowoczekoladowa
Sernik Tiramisu na zimno 269

przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej

Garniec Magalie
Seromak 246

miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć sera z wiaderka już zmielonego) 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 1/2 szkl śmietany kremówki 36% Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść w kulę, a następnie wykleić do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec

Nastoletnie Wypiekanie
Klasyczny sernik bez spodu (wiedeński) 920

cukru waniliowego (16 g) 6 jajek 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek)     Polewa czekoladowa: 80 g mlecznej czekolady 1 łyżka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30%     Przygotowanie:   Masa serowa:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do puszystości. Wbijać po jednym jajku, cały czas miksując

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową 165

białej czekolady, a jako żółtko posłużyła mi konfitura morelowa. Bardzo polecam! Prosto i smacznie.     Składniki: (na 6 sztuk)   Krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30% 80 g białej czekolady   Dodatkowo: 180 g mlecznej czekolady 6 łyżeczek konfitury morelowej 6 balonów odrobina oleju do wysmarowania balonów     Przygotowanie: Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli

Nastoletnie Wypiekanie
Mus czekoladowy z malinami 366

Polecam!   Składniki: (na 4 porcje) Warstwa malinowa: 100 g malin 1 łyżka cukru pudru 3 g żelatyny w proszku 20 g zimnej wody Mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 2 żółtka 5 0 g mlecznej czekolady 5 0 g czekolady deserowej Dodatkowo: k ilka malin do dekoracji Przygotowanie: Warstwa malinowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Następnie pogrzać

Nastoletnie Wypiekanie
Cytrynowa rolada z Lemon Curd 126

łyżki soku z cytryny 2/3 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 2 cytryn Poncz: woda z sokiem z cytryny Krem cytrynowy: 100 g śmietany kremówki 36% 200 g serka mascarpone 150 g Lemon curdu z tego przepisu 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1/4 tabliczki białej czekolady do dekoracji Przygotowanie: 1. Cytrynowy biszkopt: Wszystkie składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Żeberka w sosie z grzybów leśnych 233

mięso stanie się miękkie. Na koniec wlać śmietankę i zagęścić mąką, ewentualnie jeszcze doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Mięsa , Obiad Tagged: grzyby , kremówka

https:KKuchniaMniam
Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami 124

pomarańczowy z dodatkiem orzechów włoskich. Jego kolorek przyciągnie każdego :) Puszysty, nie za słodki, najlepszy schłodzony. Minimum pracy, maksimum smaku...to lubię!  Składniki: (na 4 porcje) 300 ml śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki miodu 3 łyżki serka mascarpone 200 g puree z dyni, np.  domowej roboty skórka otarta z 1 pomarańczy 3 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka

Nastoletnie Wypiekanie
Tort szwarcwaldzki - Schwarzwälder Kirschtorte 472

kompotu 250 ml kompotu z wiśni 20 g mączki ziemniaczanej 2 łyżki cukru lub ksylitolu 50 ml Kirchwasser + 50 ml lub wódki 1+1 op.cukru waniliowego 500 ml śmietany kremówki 2 listki żelatyny Dodatkowo: kandyzowane wiśnie - 16 sztuk wiórki czekoladowe 3 łyżki dżemu wiśniowego małe beziki około 12 sztuk Wykonanie: składniki na kruchy spód rozetrzeć między palcami, aż do otrzymania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 171

łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta z dodatkiem żółtek, piernik, makowiec, chałwa, pączki, faworki. Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane wszelkie dania smażone

Codzienne Gotowanie
Na jesień: drożdżowe ze śliwkami 128

pszennej 250 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży 65 g cukru 60 g masła 1 jajko nadzienie: 250 g twarogu, 3krotnie zmielonego 50 g cukru 100 ml śmietany kremówki (38%) ziarenka z 1 laski wanilii 500 g śliwek dodatkowo: 35 g płatków migdałowych 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka Mąkę przesiać do dużej miski, po środku zrobić wgłębienie. Wkruszyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lane kluseczki z pomidorami i oregano 309

Wlać śmietankę i wsypać sporą ilość listków oregano. Smażyć ok 10 min. Ewentualnie doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Makarony , Obiad , Obiad na szybko Tagged: kremówka , pomidory

https:KKuchniaMniam
Krówki czekoladowe 138

przypaliła. Co mi się niestety czasem zdarza. Mama na szczęście czuwa i zorientowała się co się dzieje nim spaliłam masę całkowicie.       Składniki:   300 ml kremówki 65 g masła 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie:   Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy, ciągle mieszając żeby się nie przypaliły. Kiedy masa

Lili w kuchni
Obłędne lody czekoladowe z soloną praliną orzechową 130

zdecydowanym, mocnym smaku czekolady. Pralinę orzechową możecie wykorzystać tylko do posypania lodów lub wmieszać je razem do masy. Ja osobiście wolę posypkę :) Składniki: Lody czekoladowe: 200 ml śmietany kremówki 200 ml mleka 3,2% 80 g gorzkiego kakao 100 g mlecznej czekolady 120 g cukru 1 cukier waniliowy 3 żółtka Solona pralina orzechowa: 50 g orzechów ( u mnie włoskie

My simple kitchen