ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:171/1378)

Naleśniki z twarogiem 111

Dodatki – szklanka śmietany 36%; – 250 g twarogu; – pół szklanki śmietany 12%; – cukier do smaku; – granat; – konfitura morelowa; Twaróg, śmietanę 12% i cukier wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno. Usmażone naleśniki przełożyć twarogiem. Ja jeszcze podsmażyłam je chwilę na patelni, żeby były bardziej chrupiące. Podawać z ubitą śmietaną, konfiturą i granatem. Myślę, że idealnie tutaj sprawdziłaby

dom-agi.pl
Sernik tradycyjny 386

ucierając. W osobnej misce utrzeć całe jajka z cukrem na puch, dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Do masy serowej dodać kaszę, budyń, cukier wanilinowy i krótko zmiksować. Kremówkę ubić, delikatnie wmieszać do masy serowej. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Studzić w lekko

dom-agi.pl
888. Wracam do starych smaków. 149

lekko kawowa owsianka z bananem; kremówką i cukrem trzcinowym  Dawno temu w formie kaszy, obiecane i w takiej formie spróbować, późno, bo późno, ale się udało :D Dzisiaj legalnie bez szkoły, ale i tak normalnie musiałam się z łóżka jakoś zwlec, bo do lekarza w zamian idę

More food, love and dreams
Tort o smaku kokosowo- tiramisu 215

mieszamy. Biszkopt pieczemy w tortownicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 160-170 stopni.  Krem kokosowo-tiramisu: 550 ml śmietany kremówki 36% 330 gram serka mascarpone 1,5 szklanki wiórek kokosowych 7 łyżek likieru tiramisu 3/4 szklanki cukru pudru(szklanka 250 ml) Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier

Krakowskie smaki Ani
Porzeczkowiec 227

gram masła 5 łyżek cukru pudru Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo serek twarogowy i dokładnie mieszamy.  Masa śmietanowo- serowa: 500 ml śmietany kremówki 36 % 3.5 lyżki cukru pudru cały serek mascarpone 250 gram Wykonanie: Śmietanę wraz z cukrem i serkiem umieszczamy w misie miksera i miksujemy aż masa stanie się zwarta

Krakowskie smaki Ani
Deser OREO 228

osoby) Czas przygotowania: około 1h Składniki: 4 łyżki mąki pszennej tortowej 2,5 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru trzcinowego 4 łyżki masła 330 ml śmietanki 30% tł kremówki Agar ok. 6-8g (zagęszczamy zgodnie z instrukcją z opakowania) Przygotowanie: 1/ Do miski dajemy mąkę, kakao, 2 łyżki cukru pudru i masło i zagniatamy na tzw. ziemię kakaową (coś

Kuchnia PROzdrowotna
Kostka truskawkowa bez pieczenia 622

żeby ciasto lepiej się kroiło. Ciasto jest kremowe, puszyste i delikatne, bardzo zasmakowało mojemu mężowi ;) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: paczka maślanych herbatników  1 galaretka truskawkowa 250 ml kremówki 36 % szklanka mrożonych truskawek (najlepiej niedużych) tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady 3-4 łyżki mleka  posypka lub świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. następnie

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowiec z żurawiną bez pieczenia 1859

wykonaniu ciasto cytrynowe bez pieczenia. Wyszło bardzo smaczne, puszyste i kwaskowate. Składniki na małą blaszkę o wym. 20x25cm: ciasto: 1 opakowanie herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 galaretka cytrynowa 1 kremówka 36% 1 łyżeczka soku cytryny 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki suszonej lub liofilizowanej żurawiny  polewa: 3 łyżki mleka 100 g białej czekolady odrobina ekstraktu lub aromatu cytrynowego dowolna

Ze smakiem i z pasją
Ciasto jogurtowo-owocowe 195

łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka soku z cytryny* 1/4 szklanki cukrumasa* 250 g truskawek* 10 łyżeczek żelatyny* 500 ml jogurtu naturalnego* 100 g cukru* 250 ml śmietany kremówki* 1/2 opakowania galaretki truskawkowejdodatkowo* 500 g winogrona lub innych owoców Sposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka od żółtek. Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając kolejno żółtka

Mix smaku
Ciasto z masą śmietankową i owocami 170

składnikibiszkopt* 2 jajka* 1/4 szklanki cukru* 1/4 szklanki mąki pszennej* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka soku z cytrynymasa i dodatki* 500 ml śmietany kremówki* 2 galaretki truskawkowe* 1 galaretka wiśniowa* 1 słoik wiśni w zalewie* 2/3 szklanki mrożonych jagód* lub świeże owoce* okrągłe biszkoptySposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać

Mix smaku
Sernik karmelowy według Leviego Rootsa 343

 Kocham serniki! Najlepsze smaki dzieciństwa to te pyszne serniki z dodatkiem rodzynek, które dla mojego pokolenia były swego czasu rarytasem. Wiem, że trudno to sobie

UgotujmyTo.pl
Jabłecznik bez pieczenia 3762

Po prostu obędny :)! Wymyśliłam sobie połączenie karmelu i jabłek w jabłeczniku bez pieczenia i udało i się zrealizować ten pomysł przy okazji przygotowywania przepisów do wielkanocnego

UgotujmyTo.pl
Lody truskawkowe 167

trzeba będzie wyciągać ich z zamrażarki na pół godziny przed jedzeniem W smaku są kremowe i puszyste. Zapraszam na przepyszne lody truskawkowe Lody truskawkoweSkładniki:600 ml śmietana kremówka 30-36% – schłodzonapuszka mleka skondensowanego – słodzonego 397g500 g truskawek2-3 łyżki spirytusu/wódki (opcjonalnie)1. Truskawki obrać, opłukać, osuszyć i zmiksować.2. Śmietanę z mlekiem skondensowanym miksować kilka minut

UgotujmyTo.pl
DOMOWY LIKIER IRISH CREAM 237

lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące, ale ja gwarantuję Wam, że zniknie dużo wcześniej!:))SKŁADNIKI na około 1 litr:300 ml whiskey (użyłam Jack Daniel's)300 ml śmietany kremówki 36%1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego1 łyżka kawy rozpuszczalnejWYKONANIE:Wszystkie składniki zmiksować razem na gładki płyn. Gotowe! Likier przelać do butelki i przechowywać w lodówce max. 2 miesiące

Słodko-Słony Świat Ilony
Różowy Tort Malinowy 230

różowy barwnik w proszku (według uznania)Masa:        300 g malin (mogą być mrożone)                  500 ml śmietany kremówki                  ok. 5 łyżek cukru pudru                  fix do ubijania śmietanyRóżowy Tort Malinowy - Sposób

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania