ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:165/1378)

Ciasto drożdżowe z budyniem 333

dorównać jej kunsztowi. Ciasta drożdżowe nie wychodzą mi tak dobrze jak je. Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną wersją ciasta drożdżowego. Tym razem jest to ciasto drożdżowe z kremem budyniowym. Ciasto drożdżowe z budyniem Przygotuj dużą miskę, garnek, tłuczek do ciasta 1 , szklankę, miarkę kuchenną lub wagę, blachę do pieczenia, kuchenną ściereczkę, mikser, kubek, łyżkę, nóż do przekrojenia ciasta. Przygotuj(...)Masło utrzyj mikserem. Do puszystego masła dodawaj porcjami wystudzony budyń i dokładnie wszystko ze sobą połącz. Wystudzone ciasto drożdżowe przekrój wzdłuż na pół. Dolny blat posmaruj kremem budyniowym. Krem przykryj wierzchem ciasta. 1 Drewniany, z dość długą rączką i zakończony kuleczką do ubijania ciasta. 2  Może i różni się to w znaczący sposób od „tradycyjnych” (czytaj często przytaczanych) przepisów

blog.moje-pasje.info
Ciasto Marlenka 255

Marlenka to ciasto o wyjątkowym, karmelowym smaku, wcale nie za słodkie, z dnia na dzień smaczniejsze :) To przekładaniec składający się z kilku blatów ciasta, przełożonych kajmakowym kremem. Bardzo popularne, obecne w wielu kawiarniach, teraz także w domowej cukierni Ewy :) Polecam! PS rowadzisz własną firmę? Potrzebne Ci gadżety reklamowe? Tak? Śwetnie trafiłeś - zajrzyj koniecznie na stronę promotiontops.pl  - pełen pakiet reklamowych(...)składników. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierać do powstania gładkiego kremu. Krem podzielić na cztery części, odrobinę zostawić na posmarowanie boków. Miodowe blaty przełożyć kremem kajmakowym, nie smarować wierzchu ciasta. Pozostawionym kremem posmarować natomiast jego boki. Na wierzch ciasta położyć papier do pieczenia, na nim niewielkie obciążenie (np. zeszyt). Całość wstawić do lodówki na minimum 24 godziny, najlepiej

Domowa cukiernia Ewy
Karpatka z musem z kiwi 165

żółtkami i ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń cały czas miksując  do momentu uzyskania konsystencji kremu. (kilka łyżek kremu odłożyć  do dekoracji wierzchu ciasta). 3.  Mus z kiwi Obrane kiwi pokroić w drobną kostkę, zblendować blenderem i zagotować. Wsypać galaretki, dokładnie mieszać aż galaretka się rozpuści. Pozostawić(...)lekkiego stężenia. 4.  Jedno z ciast przełożyć do formy, wyłożyć połowę kremu, wylać tężejący mus z kiwi, wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem.  Wierzch ciasta udekorować kremem za pomocą szprycy i plastrami kiwi. Wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z mascarpone i borówkami 132

Kruche ciasto, krem z mascarpone i śmietany oraz borówki. Pyszne, klasyczne połączenie. Z mąki, masła, cukru pudru, żółtka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto będzie najpierw formować się

Bullio
Kostka Cappucino 192

Wyjątkowe ciasto. Czekoladowe, przełożone kremem na bazie mascarpone. Wszystkie składniki razem świetnie się komponują. Znika błyskawicznie ze stołu:) Polecam. Przepis z bloga niezawodnej w temacie pieczenia Dorotki:) Składniki na ciasto: 5 dużych jajek; 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej lub mikrofali; 125 g masła, miękkiego; 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej instant (proszku); 150 g drobnego cukru kryształu(...)śmietany kremówki (30%); 1 łyżka drobnego cukru do wypieków; 20 g kawy cappucino (proszku); Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Wykończenie ciasta: Wystudzone i ewentualnie naponczowane blaty ciasta przełożyć kremem cappucino, na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę kremówkę, oprószyć kawą cappucino.  Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem pokroić w kostkę:) Moje uwagi: Do ubitej śmietanki z cukrem przeznaczonej

In my kitchen
„Adwokatek„ bez pieczenia 486

litr mleka 30 dag masła 82% ¾ szklanki likieru adwokat ¾ szklanki cukru 2 torebki cukru waniliowego( po 16 g) 5 żółtek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Wykonanie ciasta: Krem adwokatowy: 600 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodajemy żołtka, wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną miksujemy mikserem do jednolitej konsystencji. Mieszankę wlewamy na wrzące(...)podzielonym na 4 części przekładamy herbatniki ułożone w formie wyłożonej pergaminem,   tak aby były dwie warstwy ciemnych i jasnych na samej górze smarujemy resztą kremu   i posypujemy   wiórkami.  Wkładamy ciasto na całą noc do lodówki

Wanilia i Kardamon
Kakaowa karpatka z truskawkami 208

szczyptą proszku do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy o wymiarach 24x30 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. W każdej rozprowadzamy masę. Ciasto pieczemy w 180*C przez 30 minut. Krem: Do garnka wlewamy 500 ml mleka oraz cukier, gotujemy. W misce dokładnie mieszamy pozostałe mleko (250 ml), żółtka, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko wrze(...)folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki kroimy w plasterki. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połowa kremu budyniowego, wykładamy truskawkami. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Red Velvet Cake 203

upieczeniu ciasto przestudzić w formie, następnie wyjąć i przekroić na dwa blaty. Z drugą formą należy zrobić to samo.  Powstaną nam z tej ilości łącznie cztery blaty ciasta.  Wykonanie - krem: Masło podczas pieczenia blatów należy wyjąć z lodówki i pokroić na małe kawałki lub zetrzeć na tarce. Następnie masło należy utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo cukier nadal(...)waniliowy, serek i zmiksować.  Gotowy krem wstawić do lodówki na minimum 30 minut - będzie się lepiej rozsmarowywał na cieście. Wykonanie - tort: Przestudzone blaty przekładać kolejno warstwami kremu. Boki i wierzch ciasta należy również posmarować kremem.  W oryginalnym przepisie ciasto posypuje się okruchami. Ja też tak zrobiłam. :) Przechowywać w lodówce.  Bon appetit

Garniec Magalie
CIASTO MIODOWE "MARLENKA" 164

Pyszne ciasto składające się z 6 miodowych spodów i każde przełożone kremem budyniowo -krówkowym a na górze posypane orzechami.Co tu dużo mówić :) trzeba spróbować. SKŁADNIKI miodowe spody -150g masła lub margaryny -3 szklanki mąki -4 łyżki miodu -180g cukru pudru -1 i 1/2 łyżki octu 10% -łyżka sody oczyszczonej -3 jajka krem -2 budynie śmietankowe(...)pieczenia dajemy jeden spód ciasta i smarujemy go kremem dość cienko.Na krem nakładamy drugi spód i smarujemy kremem.Tak robimy z każdym spodem.Na samej górze powinna znajdować się cienka warstwa kremu. Ciasto z wierzchu posypujemy zmielonymi okruszkami ciasta i orzechami.wkładamy całość do lodówki najlepiej na całą noc,żeby zmiękło. I gotowe.Następnego dnia jest idealnie pyszne :),miękkie i rozpływa się

Mała w garnku miesza
Drożdżówki – brioszki (Brioche) z makiem i kremem budyniowym 165

waniliowego   Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru sok z połowy cytryny   Pozostałe: 1 szklanka masy makowej 1 jajko do posmarowania   Przygotowanie: Dzień wcześniej przygotować ciasto Brioche oraz krem budyniowy. Drożdże zalać ciepłą wodą (ok. 37C). Wymieszać. Odstawić na 15 minut (powinny się spienić). Do dużej miski przesiać mąkę, dodać cukier, sól. Wymieszać. Wbić 3 jaja, wlać(...)energicznie mieszając, gotować na średnim ogniu ok. 2 minut. Wlać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Ostudzić. Ostudzony krem przykryć i schować na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć ciasto i krem z lodówki. Ciasto wyłożyć na stolnice oprószoną mąką, rozwałkować w kształt kwadratu o boku 35 cm (grubość ok. 0,5 cm). Rozsmarować krem budyniowy (jeśli zrobiły się grudki, zmiksować blenderem

Moja Delicja
Korzenne Ciasto z Kremem Zabajonym 135

wyjadania kogla-mogla Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na ciasto to kliknijcie tutaj -> klik ! Korzenne Ciasto z Kremem Zabajonym 8 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) użyłam blaszki o wymiarach Składniki: masło roztopione 45g ksylitol lub cukier 90g jajka 2 sztuki miód 1 i 1/2 łyżki(...)małym ogniu podgrzewamy krem do zagotowania i delikatnego zgęstnienia (należy uważać aby się nie zważył) po czym przelewamy do miseczki i odstawiamy na bok. Gotowe i ostudzone ciasto smarujemy kremem. Zapisz

rabarbarowo
Tort 143

odstawiamy do wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy do łyżce zimnego budyniu cały czas ucierając. Do tortownicy w której piekł się biszkopt wkładamy 1 blat ciasta, wykładamy krem budyniowy, wyrównujemy i układamy na kremie 2 blat ciasta lekko dociskając. Wstawiamy ciasto do lodówki. Masa 2: Zimną śmietankę ubijamy na sztywną masę z cukrem, na koniec wsypujemy śmietankę(...)lekko dociskając. Wstawiamy ponownie ciasto do lodówki. Masa czekoladowa: Obie czekolady razem ze śmietanką i olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy cały czas mieszając i polewamy ciasto. Rozprowadzamy krem na całej górze tortu i dekorujemy kuleczkami cukrowymi. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest na 2 dzień. Kąpiel wodna: Na gaz stawiamy garnek z małą ilością wody.Przykrywamy miseczką

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Mazurek bardzo cytrynowy 215

kawałeczek. Mazurek cytrynowy też jest słodki, ale dzięki cytrynie ta słodycz jest mocno przełamana i kwaskowa. Mój mazurek jest bardzo, bardzo cytrynowy. Pachnąca skórka cytrynowa jest w bardzo kruchym cieście, krem zrobiłam na bazie soku cytrynowego, a na wierzchu ułożyłam cytryny kandyzowane. Dzięki temu mazurek pachnie, smakuje i wygląda niezwykle cytrynowo. Z kruchego ciasta, tego samego które wykorzystuję na spód(...)posypuję cukrem gruba rafinada. Podczas przygotowywania mazurka też zrobiłam kilka takich ciasteczek, przydadzą się do dekoracji. Zobacz jak zrobić wesołe ciasteczka owieczki Mazurek cytrynowy jest przepyszny! Kruche ciasto ze słodko kwaśnym kremem, kandyzowanymi cytrynami i chrupiącymi bezami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tropikalne ciasto dyniowe z książki "Moje wypieki na cztery pory roku" 165

Ciasto jest niesamowicie aromatyczne, lekko wilgotne, przez chwile zastanawiałam się nawet, czy nie zrezygnować z robienia kremu, powstrzymało mnie jedynie to, że składniki już czekały na blacie. Krem nadał ciastu elegancji i lekkości. Jeśli macie dynię zróbcie koniecznie. Ciasto:  300 g dyni startej na średnich oczkach 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku(...)cukier puder. Następnie dodajemy partiami serek i ucieramy, a na gdy krem będzie już utarty wsypujemy  1/2 szklanki wiórek kokosowych i miksujemy. Ostudzone ciasto kroimy na pół. Na 1 placku rozsmarowujemy ok 3/4 kremu i przykrywamy drugim plackiem. Pozostały krem równomiernie rozsmarowujemy na wierzchu i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 186

czekoladowe jest gęste i wilgotne, intensywne w smaku i dość ciężkie. Do tego kwaskowaty mus z truskawek i rabarbaru, a wszystko przełożone delikatnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Całość rozpływała się w buzi, i choć ciasto syci, poza maluchem nikt nie zostawił na talerzu nawet okruszka. Polecam Wam ogromnie - nikt mu się nie oprze! Oczywiście, dekorację z masy cukrowej(...)owoców. Gotować jeszcze chwilę. Zdjąć z palnika, dodać namoczoną i dobrze odciśniętą żelatynę, wymieszać. Ostudzić. Krem: Mascarpone i kremówkę ubić z cukrem na puszystą masę. Układać na zmianę blat ciasta, krem i mus owocowy. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, delikatnie docisnąć i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować krem maślany. Truskawki i rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, gotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze