ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:161/1378)

Orientalna Panna cotta na biszkoptach z limonką i matcha 185

przeżyć... ale wszystko po kolei. Dzisiaj mam dla was nowy przepis na orientalną panna cottę, która na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smaków rodem z dalekiego wschodu. Śmietankę kremówkę połączyłam z mlekiem kokosowym, a wszystko aromatyzowałam odrobiną luksusu w postaci szafranu, który również nadał pięknej blado żółtej barwy oraz niewielką ilością świeżej trawy cytrynowej. Słodyczy nadał jasny #cukiertrzcinowy , który

vaniliowoczekoladowa
Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonozla 199

lekko przestygnie rozdrabniamy na mniejsze części przy pomocy widelca. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelnię po smażeniu łososia wlewamy śmietanę (ewentualny nadmiar oleju odlewamy). Do podgrzanej kremówki dodajemy połamaną na kawałki gorgonzolę. Sos mieszamy do czasu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli. Do powstałego sosu dokładamy kawałeczki łososia. Wrzucamy również liście szpinaku oraz

Smaki Na Talerzu
Mus czekoladowy 342

czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem alkoholu oraz wody. Mieszamy całość

CookMag
Makaron z sosem kurkowym 186

Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy danie idealne. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować

Fitsweet.me
Truskawki pod chmurkami 187

wszystkie truskawki znikną z talerza zanim podacie kawę ;). Składniki: ok 20 truskawek 30 g mlecznej czekolady, połamanej 30 g gorzkiej czekolady, połamanej ok 150 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej 1 łyżka Więcej... Artykuł Truskawki pod chmurkami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Serniczek kawowy a’la Tiramisu – bez pieczenia 190

wody i odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia) w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W czasie, gdy żelatyna nam pęcznieje ubijamy na sztywno kremówkę. Pod koniec dodajemy resztę cukru pudru. Do masy maślano-żółtkowej dodajemy twaróg, likier amaretto oraz ubitą śmietankę. Powstałą masę (około 1-2 łyżki) łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie mieszamy

Smaki Na Talerzu
Uniwersalne ciasto naleśnikowe i Naleśniki po królewsku 199

truskawkowy :  2 łyżki jasnego cukru trzcinowego  150 g świeżych truskawek  1 łyżka soku z cytryny  Ponadto do podania :  masa kajmakowa 200 ml śmietanki kremówki 36% Świeże poziomki oraz truskawki  listki mięty, melisy lub innego zielska u mnie akurat czarnuszka siewna  Wykonanie :  1. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać do miski wbić jajko

vaniliowoczekoladowa
Niby nie brownie a jednak... 177

ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś nowym.  Ciasto a la brownie składniki: 250 g gorzkiej czekolady 70% 165 ml mleczka kokosowego (mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców np. malin, truskawek itp kawałki białej czekolady wykonanie: W kąpieli wodnej podgrzewamy mleczko

Przysmaki Karolki
Rabarbarowy przekładaniec 274

opakowania galaretki o smaku wiśniowym  20 g mąki pszennej  20 g skrobi ziemniaczanej  175 ml zimnej wody  Na masę śmietanową ;  330 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru  2 łyżki żelatyny na 100 ml gorącej wody Proszek typu nesquik o smaku waniliowym ( u mnie Kaba) ***można pominąć  Dodatkowo

vaniliowoczekoladowa
Drożdżówki z owocami na kremówce 153

Ostatnio przypomniało mi się, że robiłam kiedyś (sto lat temu) chałkę na kremówce ( klik ), a  że potrzebowałam sprawdzonego przepisu na pyszne drożdżówki, wykorzystałam już to, co na blogu było. Nie robiłam jednak jednej dużej bułki, tylko małe - każdą nadziałam owocami. Wybrałam 5 rodzajów, możecie oczywiście zrobić tylko z jednym, choć przyznam szczerze, że polecam wersję przedstawioną poniżej - bułki

Słodkie inspiracje
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 170

masła marchewkowa wkładka: 200 g marchewki 50 g cukru sok z 1 pomarańczy 100 ml wody masa serowa: 400 g serka kremowego 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki ekstraltu z wanilii 125 g cukru 4 jajka lukier: 40 g serka mascarpone 40 g cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy dodatkowo: 70 g marcepanu plastycznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 222

cukru  90 g masła w temp. pokojowej  50 glukozy krystalicznej rozrobionej w 3 łyżkach wody 100 g wiórków kokosowych  150 ml  śmietanki kremówki  skórka otarta z 1 cytryny  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę

vaniliowoczekoladowa
Boeuf Strogonow - wersja oryginalna 207

budżet warto zainwestować, bo wspaniały smak wynagrodzi znaczny ubytek gotówki. Strogonowa podaje się z ryżem lub makaronem. Składniki : 400 g polędwicy wołowej 1 cebula smalec 150-200 ml śmietany kremówki 150 g pieczarek - opcjonalnie sól, pieprz musztarda natka pietruszki Wykonanie: polędwicę opłukać, obrać z powięzi, pokroić w cienkie plastry, a następnie w paski szerokości 1 cm  cebulę obrać, pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z Kurkami w Aksamitnym Sosie Śmietanowym 247

drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni dodajemy kurki ( większe kroimy w kostkę ). Gdy grzyby przesmaż ą si ę wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem, solą i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Zdejmujemy z ognia i dodajemy kwaśną śmietanę .   Makaron gotujemy

Słodka Strona
Zapiekanka makaronowa z ricottą i bakłażanem 145

bakłażana 80 g czarnych oliwek 50 g sera żółtego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju Sos: 250 g serka ricotta 2 jajka 100 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%) 50 g sera żółtego 400 g pomidorów w kawałkach z puszki Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Sos: W dużej misce wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl