ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:152/1378)

Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką 614

Witajcie Kochani! Zapraszam na pyszne ciasto „wiśniowiec” z kremem cytrynowym i galaretką. Takie ciasto idealne na rodzinne spotkania imprezowe. Kojarzy mi się z imieninami u cioci. Ciasto ma dwa biszkopty, dość grubą warstwę wiśni i wspaniały, kwaskowaty krem cytrynowy bez żelatyny. Pięknie się prezentuje i jest smaczne, nie jest za słodkie. Do przygotowania deseru możemy użyć swoich ulubionych w smaku(...)galaretek, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką Składniki: Biszkopty: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 200g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao

Mała Cukierenka
Prosty piegusek z galaretką 178

właściwości, które pomagają nam przede wszystkim na dostarczenie do organizmu dużej ilości błonnika. Błonnik ma za zadanie wymieść z nas wszystko co zalega w naszych jelitach. Takie ciasto z kremem budyniowym będzie zatem idealne na wszelakie okazje, przy których mamy wiele innych pokus jedzeniowych, niekoniecznie zdrowych. Ciasto z nasionami chia: 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 szklanka cukru(...)szklanka cukru 200 g masła Galaretka: 2 galaretki truskawkowe Emix 800 ml wrzątku Poncz: 100 ml wody sok z połowy cytryny Krem budyniowy: Kilka godzin przed składaniem ciasta przygotowujemy bazę do kremu. Krem budyniowy, jak sama nazwa wskazuje, rozpoczynamy od ugotowania budyniu. 3/4 l mleka wlewamy do rondelka i zagotowujemy z cukrem. W pozostałej ilości mleka rozrabiamy proszek budyniowy

MamaOskarka
Karmelowa Princessa 764

Karmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów.     Składniki: Ciasto: 6 białek szczypta soli 200g wiórków kokosowych 100g cukru 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa (po 37g) Krem: 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany 30% 60g cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)mączny. Stale mieszając gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu *** *** Na cieście rozsmarowujemy 2/3 masy budyniowej. Na kremie układamy biszkopty, pozostawiając małe odstępy między nimi *** *** W szparach pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Na to wykładamy resztę kremu budyniowego *** *** Wierzch ciasta obsypujemy

Blog z Apetytem
Ciasto Tiramisu 369

Bardzo lubimy tiramisu, jednak przyrządzony w tradycyjny sposób zdecydowanie za szybko znika. Dlatego postanowiłam wypróbować przepis Oli i upiec kruche ciasto przełożone kremem a'la Tiramisu i podłużnymi biszkoptami. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne. Troszkę jednak przypiekła mi się górna warstwa ciasta, bo nie wyłączyłam piekarnika o czasie:) I przez to niestety nie zmiękła tak jak trzeba(...)połączenia się składników. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu. Biszkopty maczać w kawie, dosłownie na 1-2 sekundy i układać jeden obok drugiego na kremie. Pokryć resztą kremu i drugim blatem ciasta. Polewa:   150g czekolady,  4 łyżki mleka,  łyżka likieru Amaretto,  łyżka kakao. Wszystko stopić na parze, Tężejącą polewą polać ciasto. Wstawić na całą

Z miłości do słodkości
Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl 185

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rurki z kremem budyniowym Przepis na wyśmienite rurki z ciasta francuskiego z aksamitnym kremem budyniowym doskonałe na każdą imprezę. Rurki z kremem budyniowym Składniki na około 30 – 35szt: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kostka masła 2 budynie wanilinowe ½ L mleka Cukier trzcinowy Dodatkowo będą potrzebne foremki do rurek z kremem w kształcie stożka i rękaw cukierniczy(...)masła co najmniej godzinę wcześniej wyciągamy z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pokojową i ucieramy mikserem na gładka masę. Do utartego masła dodajemy schłodzony budyń i miksujemy, aż uzyskamy krem budyniowy. Ciasto francuskie kroimy na dwucentymetrowe paski, które następnie zawijamy na specjalne foremki poczynając od węższej w kierunku szerszej strony foremki. Zawinięte rurki delikatnie smarujemy wodą i obtaczamy w cukrze trzcinowym

Księga-Smaku
Torcik dla kawosza - Kawa, czekolada i chilli 197

czekoladową masą, dodać suche produkty, płatki chilli i zamieszać do połączenia się . Przelać do przygotowanej formy i piec około 45 minut lub dłużej -do suchego patyczka. Ciasto wystudzić i przekroić wzdłuż na połowę. Krem kawowy 300 ml śmietany kremówki  500 g mascarpone 4 łyżki kawy rozpuszczalnej (nie granulowanej -powinna być zmielona na proszek) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)waniliowej Śmietanę kremówkę podgrzać i rozpuścić w niej kawę razem z wanilią. Schłodzić.  Do schłodzonej masy dodać mascarpone i cukier puder - ubić aż uzyskamy konsystencję stabilnego kremu. Przełożyć ciasto kremem, oraz posmarować wierzch torciku. Udekorować według uznania. Udekorowałam rozpuszczoną czekoladą, białą i ciemną.  Przelałam osobno każdą do rękawa cukierniczego (użyłam jednorazowych plastykowych woreczków) Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tarta z owocami w lekko cytrynowym kremie 200

wyłożeniu formy nakłuwam widelcem dno – żeby się nie robiły bąble podczas pieczenia i zawsze widelcem mocno dociskam do krawędzi formy 3)zawsze podpiekam najpierw spód – ciasto wypełnione kremem i owocami lub warzywami, które puszczają sok może się nie dopiec jak wyłożymy to wszystko na surowe ciasto 4) Wyłożone na formę ciasto wstawiam jeszcze jak mam czas(...)sytuacji awaryjnej) W czasie jak ciasto będzie się piekło - przygotować krem - wszystkie składniki (oprócz skórki) umieścić w misce i zmiksować na gładką masę, Dodać skórkę. Na dno podpieczonego ciasta wylać krem i ułożyć owoce. Z pozostałego ciasta można wyciąć za pomocą foremek do ciastek jakieś kształty i ułożyć na wierzchu. Temperaturę zmniejszyć do 180 stopni. Piec aż całość się ładnie

Cooking for Emily
Porzeczkowy kopiec kreta 160

Uwielbiam to ciasto! To wydłubywanie dziury na krem  i zbieranie okruchów, tym razem poszłam na całość i zrobiłam letnią wersję –porzeczkową, masa słodko-kwaśna doskonale komponuje się z kakaowym ciastem, gwarantuję to będzie hit wśród letnich wypieków ;) Składniki; Tortownica 22-24 cm Ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej ¾ szklanki cukru 16 g cukru z wanilią 1 szklanka(...)trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą, nasączyć ciasto, w powstałe wgłębienie nałożyć krem, uformować na kształt kopca, posypać zostawionymi okruchami ciasta, lekko dociskając je do kremu, włożyć do lodówki, chłodzić minimum 2 godziny lub najlepiej całą noc. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Kostka szwarcwaldzka 302

Kakaowe biszkopty, śmietanowy krem i wyczuwalne wiśnie w każdym kęsie. Z nutą alkoholu sprawdzi się na domowych imprezach. Ciasto foremka 25x36 cm: 6 jajek (M) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g margaryny Krem: 750 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru(...)pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz 2/3 kremu śmietanowego. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu oraz ścieramy czekoladę. Chłodzimy w lodówce. Uwaga: Jeżeli chcemy ciasto bez alkoholu możemy pominąć likier i dodać wiśnie np.z kompotu

VioletoweKucharzenie
Rolada makowa z kremem cytrynowym 281

szklanki cukru -0,5 szklanki mąki -3 łyżki mąki ziemniaczanej -pół łyżeczki proszku do pieczenia -4 łyżki maku -50 g roztopionej kostki do pieczenia Kasia 100 % roślinnej bez laktozy Krem cytrynowy: -sok z 3 cytryn (wcześniej sparzonych i wyszorowanych) -1 szklanka wody -1 szklanka cukru -2 żółtka -1 budyń waniliowy -1 łyżka mąki ziemniaczanej -250 g serka mascarpone * (w wersji(...)czekoladę i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia. --> (W wersji bez laktozy miękką kostkę Kasia 100 % roślinną bez laktozy ucieramy mikserem, a następnie dodajemy partiami krem cytrynowy). --> Wykonanie: --> Ostudzone ciasto rozwijamy, krem cytrynowy rozsmarowujemy na całej powierzchni biszkoptu. Zwijamy ściśle w roladę, owijamy w folię aluminiową i przekładamy do lodówki. --> Przed podaniem rolady posypujemy ją cukrem pudrem. --> Smacznego Post Rolada makowa

Marta Gotuje
Ciasto a'la Kopiec kreta 184

wyłożeniu kremu na takie dno i pokrycie go pokruszonymi kawałkami ciasto wyglądało dokładnie tak jak  prawdziwy kopiec kreta. Tym razem postanowiłam zmienić nieco wygląd . Piekłam ciasto w prostokątnej blaszce , gdzie krem ładnie rozłożył się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;) Wymiary blaszki(...)blaszki , gdyż ciasta jest na tyle sporo , że spokojnie da się przekroić placek , a tym samym kremu jest też dużo , że da radę przykryć ciasto tak , że będzie ciasta więcej a kremu w jednym kawałku mniej . Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a na końcu żółtka. Dodajemy przesiana mąkę z budyniem i kakao. Pieczemy 20 - 30 minut

Różne smaki w kuchni
Miodek- na dzień kobiet! :) 281

sody Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 3 szklanki mleka margaryna 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Ciasto miodowe: Wszystkie składniki mieszamy razem, zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy, wykładamy na blachę i pieczemy 15-20 minut(...)wrzenia. Następnie wlewamy pół szklanki mleka wymieszane z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Doprowadzamy do wrzenia, energicznie mieszając, żeby krem się nie przypalił. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- krem-biszkopt-krem-ciasto miodowe Wierzch można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kruche babeczki z kremem do karpatki 197

robię to szklanką o średnicy nieco większej od średnicy foremek do babeczek. Na każdą babeczkę przeznaczamy dwa krążki. Jednym wyłożymy foremkę. Drugi posłuży do przykrycia babeczki, po nałożeniu kremu. Foremki wyłożone ciastem i pozostałe krążki ciasta wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Przygotowujemy krem do karpatki: Mleko i śmietankę łączymy. Więcej niż połowę mleka ze śmietanką wlewamy do garnka(...)gotujemy na małym ogniu, do zgęstnienia. Cały czas całość energicznie mieszamy. Zapobiegnie to przypaleniu i tworzeniu się grudek. Krem schładzamy. Zimny krem będzie gęsty. Do foremek, wyłożonych ciastem, nakładamy krem do karpatki. Wierzch przykrywamy krążkami ciasta i sklejamy boki, mocno dociskając ciasto do boków foremek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 175 stopniach, na grzałkach: góra

Smak mojego domu
Ciasto kokosowe bez pieczenia 61812

umiarkowanej słodyczy i bardzo łatwe do przygotowania. Wiórki kokosowe sprawiają, że po zjedzeniu takiego ciasta nie czujemy się ociężali, tak jak to jest czasami w przypadku innych ciast z kremem. Z moich obserwacji wynika, że szczególnie w okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się ciasta, które przygotowuje się na zimno bez pieczenia. Przygotowałam, więc bardzo proste i smaczne ciasto z wiórków(...)kokosowych i kremu budyniowego. Takie ciasto najlepiej zrobić wieczorem, aby przez noc zmiękły herbatniki i można było dobrze pokroić.  Składniki: (na foremkę o wymiarach 14 cm x 28 cm x 7 cm) 2 szklanki wiórków kokosowych  250 g masła  2 budynie śmietankowe lub waniliowe (80 g)  1 szklanka cukru  750 ml mleka  2 żółtka

Kuchcik gotuje