Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Napoleonka to jeden z najpopularniejszych ciast w Polsce. Najczęściej przygotowywany jest na bazie ciasta francuskiego. Jest to dosyć wygodna i łatwa forma przygotowania tego pysznego deseru. Ja jednak na koniec majówki mam dla was do zaproponowania nieco zmienioną wersję klasycznej napoleonki. Tym razem w oparciu o krakersy. Dodatek krakersów nadaje specyficznego lekko słonego smaku. Taką napoleonkę na krakersach przygotowuje się również nieco szybciej. Wystarczy przygotować krem. Takie klasyczne ciasto bez pie...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto francuskie, desery, deser, mak, budyń, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto wiśniowe, ciasto z makiem

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.