MAKOWA PANIENKA

MAKOWA PANIENKA

MAKOWA PANIENKA

Mak, kokos, migdały, frużelina z wiśni...poezja:) Polecam:) Składniki na formę o wym: 33 cm x 22 cm Ciasto: 150 g suchego maku; 100 g wiórków kokosowych; 100 g zmielonych migdałów; 100 g cukru kryształu; 8 białek; 4 żółtka; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać do momentu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do masy dodać mak, migdały i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części i wyłożyć do dwóch takich samych form ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, frużelina, krem, wiśnia, mak, budyń, kokosowe, ciasto z makiem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem czekoladowy, frużelina wiśniowa, polewa czekoladowa, ciasto budyniowe, ciasto owocowe, ciasto kokosowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto wiśniowe

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.