biszkopt z truskawkami – tort czekoladowy z owocami – sernik z borówkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy PYSZNY SERNIK Z BEZĄ Przygotowanie: 2 h Składniki spód: – 120 g herbatników – 50 g rozpuszczonego masła Składniki sernik: – 1 kg sera
nietylkopasta.plmięciutka ,wprost rozpływa się w ustach. Duża ilość jabłek i kruszonki. mniam Idealna do kawy i na niedzielę. Prażone jabłka z cytryną idealnie podkreślają jej smak- jedna z najlepszych szarlotek jakie jadłam, polecam gorąco
Swojskie jedzonkoNocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami Słodkie bułeczki – przepis Kotlety z soczewicy i miąższu z sokowirówki Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Szarlotka pomarańczowa Ogórki kanapkowe Dorsz smażony Skrzydełka pieczone Leczo z dyni Zupa ogórkowa – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z dyni – post dr Dąbrowskiej Kalafiornica z pomidorami – post dr Dąbrowskiej Kotlety
Dorota Smakujewyłóż na niego wybrane owoce. Placuszek piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku aż nabierze złotego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły po wyjęciu z piekarnika Smacznego! Spróbuj także: fit szarlotka, brownie z cukinii. Artykuł Placuszek owsiany pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka PietruszkiPomysł na tę tartę zrodził się po upieczeniu “ Misiankowej szarlotki “. To ona mnie zainspirowała, aby zamiast jabłek dodać śliwki. Ciasto kruche: 200 g masła 500 g mąki pszennej 160 g cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka szczypta soli 1 białko (do posmarowania) Nadzienie: 1 kg śliwek kilka kropel esencji migdałowej 1 opakowanie cukru migdałowego cukier Przygotowanie: Śliwki przekroić
Moja DelicjaPrzepisów na jabłecznik/szarlotkę znaleźć można pewnie tysiące, ale najlepsze są te sprawdzone, otrzymane drogą pantoflową od kogoś. Mam taką cudowną Panią Krysię, która regularnie
greenscarfwysokość Szarlotka Królewska zachwyca wyglądem i kusi podniebienia swym niepowtarzalnym smakiem. Wystarczy jeden mały kęs, a rozpłyniecie się w słodkim zachwycie nad idealnością tego deseru, a t ak naprawdę to nic skomplikowanego tylko połączenie mięciutkiego biszkoptu, jabłek z galaretką, aksamitnego kremu budyniowego obowiązkowo oblana czekoladą. Wszystko w tym cieście komponuje się po prostu idealnie, jest słodko, ale dzięki kwaskowatym
Cynamonowe szczęścieZaczęła się kalendarzowa jesień, a jak jesień, to obowiązkowo u mnie musi zagościć ciasto z jabłkami. Tym razem nie jest to jednak tradycyjna szarlotka, a szarlotka/jabłecznik zaparzany. Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia, a przy tym smaczne i fajnie wygląda. Do tej pory tego typu ciasta robiłam przeważnie z mąki tortowej, a nie z typowej mąki pszennej, ponieważ mąka
Waniliowe Improwizacjewielbiam szarlotkę z budyniem, ale nie ZAWSZE chce mi się piec ;). Tą w słoiczku nie tylko szybko się robi, ale można zabrać ze sobą do pracy. To Ty decydujesz czy będzie bez glutenu, bez laktozy, poprzez wybór mleka roślinnego lub krowiego. Czy wybierzesz ciasteczka kruche owsiane czy pszenne. Jak nie zrobisz to i tak będzie pysznie. SKŁADNIKI: 8 ciasteczek
AZgotuj!zostawił. Wyrzucanie chleba to grzech, wiadomo, dlatego zostawiamy te wszystkie kawałki do wysuszenia i wykorzystujemy później na różne sposoby. Z czerstwego pieczywa można zrobić sporo fajnych przepisów, np. szarlotkę , muffinki , albo pyszną, sycącą zupę – ribollita . Dzisiaj chcemy Cię zainspirować przepisem na wytrawną zapiekankę z chleba i grzybów. Anglicy mówią na takie danie „pudding” i generalnie w anglosaskiej kulturze kulinarnej
Niedzielny kucharzjeszcze łatwiejsze w jedzeniu Bierzemy do ręki i o zniakają za chwilę ze stołu. Ostatnio robiłam już muffinki z gruszkami, dzisiaj przepis na muffinki z jabłkami, taka alternatywa dla szarlotki Artykuł Muffinki z jabłkami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Nigdy nie pomyślałam, że jeżyny i jabłka mogą tak ze sobą współgrać. Ostatnio przez mały przypadek (za mała ilość jabłek) wpadłam na pomysł dodania do tradycyjnej szarlotki słodkich, dojrzałych jeżyn. Wyszło pysznie i na pewno będę to powtarzać. JEŻYNOTKA Składniki: ciasto: 300 g mąki (najlepiej 200g typ 500 i 100 krupczatki) 150 g masła
Bon appetit mon amiesuchy, a w połączeniu z innymi jesiennymi owocami smakuje znakomicie. Przemycam ten super zdrowy owoc gdzie się tylko da, w koktajlach lub np. tutaj zapraszam na równie pyszną szarlotkę z dodatkiem aronii
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zaatakowana w kwietniu przez mszycę urodziła kilkanaście owoców wielkości winogrona, które bardzo szybko opadły. To samo brzoskwinia – jedno wielkie, smutne nic… Jabłoń dała nam jabłek na całe dwie szarlotki i porządną porcję crumble. Bida. Ale pomidorów miałam (i jeszcze mam!) ponad 40 odmian i to z nich w tym sezonie powstał dżem – mój pocieszyciel na czas jesiennych i zimowych
Karo in the Kitchen