Tarta z kruchego, maślanego ciasta z jabłkowym wnętrzem

Tarta z kruchego, maślanego ciasta z jabłkowym wnętrzem

Tarta z kruchego, maślanego ciasta z jabłkowym wnętrzem

Przepis na szarlotkę - obowiązkowy punkt zakładek z deserami w restauracyjnych i kawiarnianych kartach z menu. Maślana, na samych żółtkach, z mąką krupczatką - ma tu zatem co chrupać. Jabłkowe nadzienie, pachnące cynamonem i wanilią. To ten jabłecznik, który zamawia się na ciepło, z dodatkiem gałki rozpływającego się zbyt szybko waniliowego loda, lub sosem waniliowym, a optymalnie z jednym i drugim. Prosta w wykonaniu, wystarczy zagnieść, pokruszyć, rozłożyć, wyrównać, pokruszyć i zapiec. W zasadzie  mog... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.