Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym

Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym

Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym

Od dawna przymierzałam się do przygotowania masy plastycznej, ale jakoś zawsze to odwlekałam, bo bałam się, że mi się nie uda;) W końcu postanowiłam jednak spróbować. I żałuję, że tak długo z tym zwlekałam!! Ta masa świetnie nadaje się na dekorowanie tortów;) Co prawda nie mam zbytnio zdolności manualnych, jednak coś tam skleiłam;) Masą pokryłam tort składający się z ciemnego biszkoptu oraz kremu maślanego kawowo-orzechowego:) Jest bardzo elegancki, polecam go więc na szczególne okazje:) Biszkopt:6 jajek, 3/4... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

lukier , tort orzechowy, ciasto, pieczenie, mąka, cukier, budyń, likier, krem, tort, torty, orzechy laskowe, orzechy, cappuccino, kakao, ciasta z kremami, cukier puder, walentynki, porzeczki, lekka, biszkopt, ciasto z kremem, jajko, czarna porzeczka, ciasto z orzechami, ciasto cappuccino, masło orzechowe, ciasto z masa, ciasto z białek , ciasto na żelatynie

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta, 8 września 2013 17:31:57

super, niczym tort weselny!

Ania W, 8 września 2013 18:06:46

Naprawdę jak na wesele! Będę musiała się odważyć... bo córcia za mąż wychodzi za równy rok :-)Trzeba próbować :-)

Joanna, 9 września 2013 02:04:47

Ale piękny! Chętnie bym zrobiła Mężowi z okazji rocznicy, żeby tylko mój mały rozrabiaka dał tyle czasu ;)

Łucja, 9 września 2013 11:35:12

wspaniały :) zazwyczaj kupuję białą masę, ale raz pokusiłam się na zrobienie jej samodzielnie i w sumie bardzo dobra wyszła, ale lepiej od razu nią ozdabiać, ponieważ jak zostawiłam ją na drugi dzień to stwardniała i mimo rozgrzania nie była już tak mięciutka jak świeżo po zrobieniu :D

Luka Li, 9 września 2013 11:38:16

Piękny!

z miłości do słodkości, 9 września 2013 12:10:47

Bardzo Wam dziękuję;)Aniu próbuj, ja żałuję, że tak długo zwlekałam z próbą;)Joanna mój mały był w szkole, dlatego mogłam to zrobić na spokojnie;)Łucjo ja kilka różyczek zrobiłam od razu, a kilka na drugi dzień. Mąż trochę pomógł mi rozgnieść masę i wszystko bez problemu się kleiło:) Ale jak jest okazja to warto sobie ułatwić pracę i kupić gotową masę;) Chociaż ja to taka Zosia Samosia;):)

Kasia Jurek, 9 września 2013 19:58:58

Ależ cudo :)

z miłości do słodkości, 10 września 2013 13:20:54

Dziękuję Kasiu:)

Nata G, 14 września 2013 02:00:37

Bardzo ładny tort! Nie lubię tortów z masą cukrową - dla mnie wyglądają na niejadalne. A ten ma bardzo delikatne kolory, naturalne! Wszystkie torty ma pani ładnie ozdobione, skromnie i delikatnie :)

z miłości do słodkości, 16 września 2013 12:29:23

Dziękuję, naprawdę jest mi bardzo miło to usłyszeć:) Ja sama nie przepadam za smakiem masy cukrowej, bo jest bardzo słodka, ale moi chłopcy ją uwielbiają;) Poza tym można z niej stworzyć cuda;)

Anna Tabas, 17 maja 2014 22:58:11

musi iść ta glukoza do masy plastycznej?

z miłości do słodkości, 18 maja 2014 10:11:05

ja znam tylko taką opcję na przygotowanie masy:)