ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:139/1378)

Biała Pavlova 160

piękna beza, która zachwyci każdego. Składniki: 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny świeże owoce sezonowe 300-500ml kremówki-według uznania Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce odmierzonego cukru, powoli i stopniowo, przez cały czas mieszając. Na sam koniec dodajemy skrobię oraz sok z cytryny. Dokładnie(...)stopni i pieczemy przez 1,5h. Studzimy w delikatnie uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzenia bezy wyjmujemy ją na paterę do góry dnem i delikatnie odrywamy papier. Ubijamy kremówkę (bez cukru) i wykładamy ją na górę Pavlovej. Dekorujemy owocami ( borówki, maliny, truskawki,granat itd.) /na podstawie przepisu Pani  Doroty "moje wypieki"/ Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Kakaowe tartatelki z truskawkami 191

Gotowanie za głosowanie” trwa do piątku do godziny 22 (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga )! Składniki na 5 sztuk o średnicy 11cm: Kilka truskawek ½ galaretki truskawkowej 250ml kremówki 100g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 185g herbatników kakaowych 90-100g masła lub margaryny Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Masło rozpuścić,   przestudzone wlać do zmielonych herbatników. Wymieszać na jednolitą masę(...)Wyłożyć nią   uprzednio wysmarowane i posypane bułką tartą foremki. Wstawić na 15 minut do zamrażalnika. Kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder, a potem dodać mascarpone. Składniki połączyć ze sobą. Krem wyłożyć do foremek na herbatniki, na to ułożyć umyte i pokrojone na połówki truskawki. Galaretę przygotować wg instrukcji (jako że używamy połowy, rozpuszczamy ją w połowie wody

Fabryka pomysłów
Deser z kremem limonkowym i bananami 170

przy okazji przypominamy nasze wcześniejsze propozycje:   Tęczowy deser z konfiturą porzeczkową, bitą śmietaną i Lemon Curd Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) Składniki: 330 g kremówki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 6 łyżek kremu limonkowego, 100 g ciasteczek czekoladowo-owsianych, 2 banany, 1/2 soku z cytryny, otarta skórka z  jednej cytryny, Kremówkę ubijamy, pod koniec

Delicious Titbits
Pascha waniliowa 311

twarogu półtustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie i dobrze odciśniętego (twaróg tylko w kostce) 8 żółtek (białka wykorzystałam do zrobienia bezy 20 dag masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka śmietany kremówki 36% ( używając 30% też wychodzi) 250 g cukru pudru pół łyżki pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3/4 szklanki rodzynków ( zamiast rodzynków można użyć np. suszonej żurawiny(...)pół szklanki posiekanych migdałów W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodajemy śmietanę kremówkę, w dalszym ciągu ucierając. Powstałą masę przelewamy do garnuszka i podgrzewamy na palniku o średniej mocy, cały czas mieszając. Masa powinna lekko zgęstnieć, ale nie można dopuścić do zagotowania (tuż przed punktem wrzenia zdejmujemy garnuszek z palnika). Masę przenosimy do misy

Pudełko rozmaitości
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1289

białej czekolady co daje idealne połączenie . Po spróbowaniu takiego ciasto pierwsza myśl, która strzela w głowę, to ,, niebo w gębie ". Gorąco je polecam, jest pyszne ! Przepisy na inne ciasta z kremem TUTAJ . Ciasto Raffaello bez pieczenia - przepis: Składniki na blachę o wymiarach 20x20 cm: Spód: 200 g herbatników  80 g masła 0,5 szklanki migdałów Krem Raffaello(...)kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Tak powstały krem wykładamy na spód herbatnikowy i dokładnie równamy. Na górę kremu układamy namoczone w mleku herbatniki, jeżeli jest potrzeba, łamiemy herbatniki, aby cały wierzch ciasta był nimi przykryty. Robimy polewę. W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i ciągle mieszając, podgrzewamy do powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie zagotowujemy, bo polewa się zważy

Kuchnia Łukasza
Babeczki z rabarbarem i bezą 320

Kruche babeczki wypełnione smacznym, lekko kwaskowatym kremem z rabarbaru. Na wierzchu bezowa czapeczka dla osłody :) BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% MASA RABARBAROWA: 500g rabarbaru 3/4 szklanka cukru 2 łyżki wody 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 50g masła(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec ok 20 min do zrumienienia bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Ciasteczka , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: rabarbar

https:KKuchniaMniam
Tarta z agrestem i kremem czekoladowym 219

Krucha tarta wypełniona orzeźwiającą, budyniową masą z agrestu. Na wierzchu słodki krem z białej czekolady dla osłody :) kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka zimnej wody MASA AGRESTOWA: 800 g agrestu 1/2 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 galaretka agrestowa 2 budynie śmietankowe KREM CZEKOLADOWY(...)gęstą czekoladę. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć na zastygniętą masę agrestową. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: agrest , budyń , czekolada , galaretka , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Bezowy tort z konfiturą różaną i truskawkami 264

suszyłam dwie mniejsze bezy, a na drugiej jedną największą. Bezy najlepiej wysuszyć wieczorem i pozostawić na całą noc w lekko uchylonym piekarniku. Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , SŁODKO , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , róża , truskawki

https:KKuchniaMniam
Piegusek z delicjami 182

roztwór do gotującego się mleka i ugotować budyń.  Wystudzić.  Miękką margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz parę kropel olejku migdałowego do ciasta. Całość zmiksować na puszysty krem. Galaretki rozpuścić(...)pisze w przepisie na opakowaniu. Zostawić do lekkiego stężenia. Przełożenie:  Jeden płat ciasta smarujemy dżemem, oraz połową kremu układamy delicje czekoladą do góry smarujemy przykrywamy ciastem smarujemy kremem i wylewamy tężejącą galaretkę.  Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce

Wanilia i Kardamon
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2369

minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Wiśnie odsączyć z kompotu na sitku. Galaretki wiśniowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce. Przygotować krem: Śmietanka i mascarpone powinny być porządnie schłodzone (najlepiej(...)takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście wraz ze stężałą galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje), aczkolwiek ciasto kroi się najlepiej po całej nocy w lodówce, gdy beza nieco wsiąknie kremu i nie kruszy się podczas

Kulinarne Przeboje
Karpatka z kremem waniliowym 175

Karpatka to ciasto idealne dla wielbicieli lekkich, budyniowym kremów. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania klasycznej karpatki, czyli ciasta parzonego przełożonego kremem waniliowym przygotowanym na bazie budyniu. Jeżeli chcecie urozmaicić tradycyjny przepis na to ciasto to wypróbujcie karpatkę po królewsku (przepis TUTAJ ). Uwaga - spody do karpatki możecie przygotować dzień wcześniej 😁  Składniki na blachę 20 x 30 cm: ciasto(...)przełożyć na niego krem waniliowy, a na sam wierzch położyć drugi płat wypieczonego ciasta. Wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.  Składanie karpatki: ciasto parzone, krem waniliowy i ponownie ciasto parzone

Ugotować
Puszyste ciasto z rabarbarem 250

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta Snickers 1289

Tarta Snickers... Kruche, maślane ciasto. Słodki krem kajmakowy ze słonymi orzeszkami. A całość oblana gorzką czekoladą. Proste, szybkie i pyszne. Komu kawałek? Zapraszam!   Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej; 200 g zimnego masła; 50 g cukru pudru; 2 żółtka jaj. Krem: Puszka gotowej masy krówkowej (400 g); 400 g solonych orzeszków ziemnych; 100 g miękkiego masła. Dodatkowo(...)rozpuszczać czekoladę stale mieszając. Na wystudzone ciasto wyłożyć równomiernie masę kajmakową z orzeszkami. Wierzch ciasta polać cienkim paseczkami z rozpuszczonej czekolady. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Masło w cieście i kremie można zastąpić margaryną. Ja zamiast wysypywać ciasto grochem/fasolą, na papier do pieczenia kładę pustą tortownicę. Ciasto można także przygotować w tortownicy, przy czym wówczas należy uformułować brzegi z ciasta

Gospodyni Miejska
kremówka wadowicka po mojemu... 974

formy wlać ciasto piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dól 35 minut, ciasto wystudzone wyjąć z formy i przekroić na dwa blaty 1/2 litra mleka zagotować, w pozostałym mleku wymieszać proszek kremowy z mąką ziemniaczaną (chciałam mieć bardziej gęsty krem) i wlać do mleka do zagęszczenia mieszać, masę dobrze wystudzić, do zimnej masy dodać miękkie masło(...)gładki krem blaty ciasta nasączyć wodą z cytryną, na pierwszy blat rozsmarować z 3/4 kremu, nakryć drugim blatem i delikatnie przycisnąć, blat posypać kakao i szprycą nałożyć resztę kremu ciasto schować do lodówki najlepiej na całą noc, kroić ostrym nożem maczanym w gorącej wodzie - zrobiłam ciasto kremówka wadowicka z kartonu, przygotowałam ją po swojemu,inny kształt, krem do przełożenia bardziej

W Mojej Kuchni Lubię