Francuskie rurki z bitą śmietaną
Francuskie rurki z bitą śmietaną
Składniki na około 18 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypaniaCiasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć i pokroić w paski szerokości 2 cm (fot.1). Nawinąć na posmarowaną masłem rurkę zaczynając od węższej części. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (fot.2). Piec 15 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu zdjąć z metalowych foremek i odstawić na kratce do ostygnięcia.W między czasie wlać śmietanę kremówkę do ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
francuskie, bita śmietana, ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasta z kremami, dekoracje, ciastka , tort, torty, ciasteczka, ciastka z ciasta francuskiego, ciastka kremówki, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, kruche ciasteczka
Inne przepisy z Świat Ciasta
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję