Dorsza lubimy najbardziej. To bardzo delikatna i smaczna rybka. Podałam z szpinakiem co komponowało się idealnie. Samą rybę doprawiłam solą morską i pieprzem młotkowanym z kolendrą firmy Kamis, obtoczyłam tylko w mące i jajku. Powstała bardzo deliaktna i chrupiąca skórka. Polecam. Składniki: 500 g dorsza świeżego z skórą sól morska w młynku Kamis pieprz młotkowany z kolendrą Kamis 1 jajko mąka do obtoczenia olej do smażenia cytryna 250 g mrożonego szpinaku 0,5 łyżki masła 2-3 ząbki czo... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...dorsz to i moja ulubiona ryba- choć z szpinakiem niekoniecznie:)
Świetne połączenie,pyszne danie,ale czemu szpinak mrożony?
Ale pysznie! Uwielbiam rybki... do tego ze szpinakiem! Danie idealne. Najchętniej to zebrałabym się i wpadła do Ciebie na taki obiadek :)
Zapraszam, tylko daj znać kiedy, żebym zdążyła kupić świeże rybki.
Nie było u mnie w sklepie świeżego więc był mrożony, latem jak jest świeży młody szpinak to jak najbardziej polecam z świeżym.:)
Dorsz to jedna z moich ulubionych ryb, a z kolei ryba i szpinak to zestaw idealny. Świetny obiad.