Dorsz na szpinaku

Dorsz na szpinaku

Dorsz na szpinaku

Dorsza lubimy najbardziej. To bardzo delikatna i smaczna rybka. Podałam  z szpinakiem co komponowało się idealnie. Samą rybę doprawiłam solą morską i pieprzem młotkowanym z kolendrą firmy Kamis, obtoczyłam tylko w mące i jajku. Powstała bardzo deliaktna i chrupiąca skórka. Polecam. Składniki: 500 g dorsza świeżego z skórą sól morska w młynku Kamis  pieprz młotkowany z kolendrą Kamis 1 jajko mąka do obtoczenia olej do smażenia cytryna 250 g mrożonego szpinaku 0,5 łyżki masła 2-3 ząbki czo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dorsz, pieczenie, szpinak, cytryna, mąka, ciastka kremówki, ciasta z kremami, mielone, ryba, jajko, sosy, pączki, czosnek, dorsz pieczony, ryby, masło czosnek, smażony ser, sos do jajek, ryby smażone, pieczeń z mielonego, sos do mielonego , pączki pieczone

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 2 grudnia 2013 16:56:32

Rybka i szpinak , moje ulubione zestawienie obiadowe :) Pycha !

Justyna Żak, 2 grudnia 2013 17:05:01

świetnie wygląda:) moja ulubione połączenie:)

Joanna Machynia, 2 grudnia 2013 17:20:39

Uwielbiam szpinak a z rybką musi być przepyszny :)

NaKońcuJęzyka, 2 grudnia 2013 17:41:49

Najlepsze połączenie dla rybki super...aż zgłodniałam ;)

Aguś kulinarnie, 2 grudnia 2013 20:07:53

Bardzo zgrany duet:)

Katarzyna Leśniak, 2 grudnia 2013 21:39:54

Taką rybę to bym mogła zjeść na kolację :)

Potravel, 3 grudnia 2013 00:34:34

Mogę sobie wyobrazić jakie było pyszne! Pozdrawiam Agnieszka :)

Renata Walczak, 3 grudnia 2013 01:36:44

dorsz to i moja ulubiona ryba- choć z szpinakiem niekoniecznie:)

Christopher Konkel, 3 grudnia 2013 03:51:54

Świetne połączenie,pyszne danie,ale czemu szpinak mrożony?

Monika, 3 grudnia 2013 10:38:22

Danie jak dla mnie idealne:)

Kulinarny Zenit, 3 grudnia 2013 12:08:36

Ale pysznie! Uwielbiam rybki... do tego ze szpinakiem! Danie idealne. Najchętniej to zebrałabym się i wpadła do Ciebie na taki obiadek :)

Anonymous, 3 grudnia 2013 18:48:17

Czy koniecznie musi być ze skórą?moi domownicy lubią biały filet.

Alina Waliczek, 3 grudnia 2013 22:00:00

Pewnie że nie muszą być, ja akurat kupiłam z skórą.

Alina Waliczek, 3 grudnia 2013 22:00:54

Zapraszam, tylko daj znać kiedy, żebym zdążyła kupić świeże rybki.

Alina Waliczek, 3 grudnia 2013 22:02:53

Nie było u mnie w sklepie świeżego więc był mrożony, latem jak jest świeży młody szpinak to jak najbardziej polecam z świeżym.:)

Olka, 7 grudnia 2013 22:48:53

Dorsz to jedna z moich ulubionych ryb, a z kolei ryba i szpinak to zestaw idealny. Świetny obiad.