Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi
Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi
Sezon szparagowy jest krótki. Więc warto korzystać z niego jak najczęściej. Ja zapraszam Was na zupę krem z dodatkiem kluseczek kukurydzianych. Zupka delikatna, kremowa o łagodnym i aksamitnym smaku.
Składniki:
1 pęczek białych szparagów
1 łyżka masła
1 cebula mniejsza
1 ząbek czosnku
2 szkl bulionu warzywnego
1 szkl kremówki
2 żółtka
sól, pieprz do smaku
Kluski kukurydziane
1 szkl wody
0,5 szkl kaszki kukurydzianej
0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Z szparagów odłamać zdrewniałe ko... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje
Autor
alaaa72
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, szparagi, pieczenie, ciastka kremówki, ciasta z kremami, cebula, krem, kaszka kukurydziana, sok cytrynowy, cytryna, lekka, dekoracje, czosnek, zupa krem, kremowa, zupa, masło czosnek, zupa warzywna
Inne przepisy z Ala piecze i gotuje
Dodaj komentarz
Magdalena Cendrowska,
22 maja 2014 14:53:40Mniam, przepysznie wygląda ten krem :)www.brulionspadochroniarza.pl
Krystyna Boner,
22 maja 2014 15:15:20Spodziewam się bardzo delikatnego, wyszukanego smaku w tej zupie. Ale z taka dekoracją zyskuje jeszcze bardziej :)
Marcela,
22 maja 2014 15:39:28mmmm.... wygląda po prostu obłędnie!
Natalie,
22 maja 2014 16:47:04Jak ślicznie i uroczo podane :)
JoannaD,
22 maja 2014 20:24:13Właśnie kupiłam białe szparagi i zastanawiam się, jak je wykorzystać... Twoja zupa wygląda mega apetycznie:)
Danusia Z,
23 maja 2014 00:59:22Pyszne, delikatne i cudnie podane. :)
Magdalena P.,
23 maja 2014 01:16:23Przecudnie podane, jem oczami :)