Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi

Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi

Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi

Sezon szparagowy jest krótki. Więc warto korzystać z niego jak najczęściej. Ja zapraszam Was na zupę krem z dodatkiem kluseczek kukurydzianych. Zupka delikatna, kremowa o łagodnym i aksamitnym smaku. Składniki: 1 pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 cebula mniejsza 1 ząbek czosnku 2 szkl bulionu warzywnego 1 szkl kremówki 2 żółtka sól, pieprz do smaku Kluski kukurydziane 1 szkl wody 0,5 szkl kaszki kukurydzianej 0,5 łyżeczki soli Przygotowanie:  Z szparagów odłamać zdrewniałe ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magdalena Cendrowska, 22 maja 2014 14:53:40

Mniam, przepysznie wygląda ten krem :)www.brulionspadochroniarza.pl

Krystyna Boner, 22 maja 2014 15:15:20

Spodziewam się bardzo delikatnego, wyszukanego smaku w tej zupie. Ale z taka dekoracją zyskuje jeszcze bardziej :)

Marcela, 22 maja 2014 15:39:28

mmmm.... wygląda po prostu obłędnie!

Natalie, 22 maja 2014 16:47:04

Jak ślicznie i uroczo podane :)

z miłości do słodkości, 22 maja 2014 17:31:37

Pyszności, a jak pięknie podane!

JoannaD, 22 maja 2014 20:24:13

Właśnie kupiłam białe szparagi i zastanawiam się, jak je wykorzystać... Twoja zupa wygląda mega apetycznie:)

Aguś kulinarnie, 23 maja 2014 00:47:51

Pięknie podana i smak ma ciekawy:)

Danusia Z, 23 maja 2014 00:59:22

Pyszne, delikatne i cudnie podane. :)

Magdalena P., 23 maja 2014 01:16:23

Przecudnie podane, jem oczami :)