Dawno nie było sernika i zatęskniłam za nim. Tym razem jednak postanowiłam zrobić go ze zmielonego twarogu i com się naklęła to moje ! Nie cierpię mielić białego sera - to chyba najgorsza dla mnie czynność w kuchni i dlatego przeważnie korzystam ze sprawdzonego już wiele razy sera białego w wiaderku. Co mnie podkusiło tym razem ? Nie wiem, ale następny sernik znów
Smaczna Pyzapodniebienie:) Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką Składniki: 1 długa bagietka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1/3 papryki żółtej pieprz Bagietce odciąć końcówki a następnie podzielić ją na trzy części. Wydrążyć środki. Papryki pokroić w drobną kostkę. Z tuńczyka odlać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazastanawiających się, jakiż to smak może kryć się w tych niecodziennych "raffaello" ;) Pomysł na serowe kulki znalazłam tutaj CLIK Serowe kulki Składniki: 1 ser feta (w wersji light - chudy twaróg) 1 duża łyżka serka śmietankowego (typu almette, np. ziołowy) pieprz ziarna sezamu szczypiorek lub inna zieleninka papryka słodka/ostra Sery połączyć ze sobą, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Szczypior (u mnie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: 150g herbatników, 100g masła, 700g twarogu z wiaderka, 400ml śmietany 30% 100g cukru pudru, 250g jagód, 30g żelatyny opakowanie cukru waniliowego. Przygotowanie Herbatniki rozdrabniamy można to zrobić blenderem, ale można też zawinąć je w ręcznik kuchenny i pokruszyć przy użyciu wałka do ciasta. Masło rozpuszczamy w garnuszku i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę
cookplziemniaków 50 dag białego sera twarogowego 0,25 l kwaśnej śmietany (30%) cebula pęczek szczypiorku Pęczek koperku kilka łyżek masła sól Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, gotujemy w łupinach. Twaróg rozrabiamy ze śmietaną, dodajemy pokrojoną cebulkę i zieleninę. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Obrane i okraszone masłem pyry solimy. Podajemy z gotowym twarożkiem, czyli gzikiem. Przedstawiony powyżej przepis
cookplPortugalii, ale zazwyczaj daję sardynki z puszki w oleju) łyżka majonezu, łyżka jogurtu typu greckiego, świeżo zmielony pieprz. Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami Składniki: ok. 100-150 gram twarogu (tłustego lub chudego, wg uznania), ok. 70 gram suszonych pomidorów (odsączonych z oliwy), 1-2 łyżki jogurtu typu greckiego, mały ząbek czosnku, suszony tymianek (przyprawić można też np. suszoną bazylią), świeżo
Delicious Titbitsjogurtem naturalnym i cukrem. W ogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju kluski, kopytka pyzy i inne takie..., więc wkrótce pewnie też pojawią na moim blogu. Składniki: 0,5 kg twarogu, 3 jaja, 1 szkl. mąki pszennej, sól. Dodatkowo: mąka do podsypania, jogurt i cukier. Ser przecisnąć przez praskę. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z odrobiną soli. Ser utrzeć
Delicious Titbitskroimy na księżyce :) Dodajmy przyprawy oraz oliwę, następnie wykładamy na blaszkę i pieczemy ok. 40 minut w 180°C z termobiegiem lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wlewamy jogurt (lub jak to woli śmietanę), przyprawiamy, dodajemy jeszcze szczyptę cukru i na końcu koperek (mąż twierdzi, że powinien koniecznie być szczypiorek
Delicious TitbitsPost Sernik z białą czekoladą i owocami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sernik czekoladowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeZ zewnątrz wyglądają jak każdy inny krokiet, ale wewnątrz – ten farsz jest pysznym zaskoczeniem. Zrobiliśmy krokiety ruskie, a wszyscy zajadali się, aż im się uszy
Kulinarna PolskaSernik to proste do upieczenia ciasto. Zaręczam, że nie ma potrzeby ubijania piany z białek, mozolnego ucierania masła z 10 żółtkami, by sernik zachwycił biesiadników. Mieszasz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik z serkiem mascarpone i śmietaną kremówką należy niewątpliwie do najdelikatniejszych. Jego kremowa konsystencja przywodzi na myśl ptasie mleczko. Potrzebujemy:
Tylko pysznieDzisiaj klasyka. Danie które dobrze pamiętam z dzieciństwa, jednak nie umiem napisać kiedy ostatnio robiłam je w mojej kuchni. Kiedy
Polska ZupaTak, wiem, że już po sezonie truskawkowym, ale udało mi się jeszcze dorwać ostatnie polskie truskawki i postanowiłam zrobić odrywane ślimaczki drożdżowe z serem oraz truskawkami
Kuchnia MagdaLeny