bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn przyspiesza trawienie
Wypisz WymalujOstatnio imieniny taty Andrzeja i znowu ten sam problem. Padło na łososia! Zobaczcie co wyszło. Wędzony łosoś z dipem łosoś wędzony w plastrach ( w zależności ile potrzebujemy) kostka twarogu półtłustego 4 ząbki czosnku pęczek kopru śmietana sól, pieprz kiełki rzodkiewki (opcjonalnie do dekoracji) Przygotowanie to nic łatwiejszego! Przygotowujemy najpierw dip. Kostka sera trafia do miseczki, do tego pzeciśnięty przez
Kuchnia moimi oczamiOstatnio "chodzi za mną" twaróg, sery, i ogólnie nabiał. Postanowiłam zrobić maxymalnie serowy sernik, bez ciasta, góry, spodu itp. sam ser. Przepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny.1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam
Z butelką mleczka w tlejajka6 deko mąki6 deko cukruZmiksować, wylać na spód dużej tortownicy, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 minut.Lub: wyłożyć tortownicę biszkoptami lub herbatnikami.Masa serowa:50 dag twarogu z wiaderka1 galaretkaszklanka śmietany kremówki10 dag cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 cytrynaGalaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości ciepłej wody, ostudzić. Ser zmiksować z cukrami i śmietaną. Z cytryny zetrzeć skórkę, wycisnąć
Z butelką mleczka w tlePancakes Black Red WhiteSkładniki.1,5 szklanki przesianej mąki tortowej2 jajka1 szklanka mleka1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej2 łyżki cukru½ paczki cukru waniliowegoSzczypta soli2 łyżki kakaoNadzienie.20 dag
Kulinarny karnet Christopheraszklanka mleka (250 ml) szklanka wody gazowanej (250 ml) 1,5 szklanki mąki pszennej łyżka oleju szczypta soli 3-4 łyżki cukru nadzienie: ok. 400 g twarogu żółtko 4 łyżki cukru cukier waniliowy ponadto: olej do smażenia Naleśniki z Białym Serem - Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek, ubić z nich pianę i odstawić na bok. Wszystkie pozostałe
Słodka Stronaszklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki mąki zwykłej pszennej małe jajko 60 g masła łyżka miodu 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 375 g twarogu sernikowego 1/4 szklanki cukru ekstrakt waniliowy 2 małe jajka 1/4 szklanki kremówki łyżeczka mąki ziemniaczanej 400 g masy kajmakowej ok. 100 g orzechów włoskich Sernik "Krówka" - Sposób przygotowania
Słodka Stronatradycyjny smak uszczęśliwi niejednego domownika. Pierogi z Białym Serem na Słodko - Składniki: (na ok. 45 pierogów)ciasto:450 g mąki pszennejszklanka ciepłej wody2 łyżki olejuszczypta solifarsz:400 g twarogu tłustego lub półtłustegocukier waniliowyok. 4 łyżki cukruok. 100-150 g masła do polaniaPierogi z Białym Serem na Słodko - Sposób przygotowania:Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy (pod przykryciem
Słodka Stronateraz czas na budyń. Bułeczki wyszły smaczne, mięciutkie i nie za słodkie. Może te z budyniem nie należą do moich ulubionych, ale były smaczne. Ja osobiście uwielbiam te z twarogiem, które będą następne w kolejce, ale pewnie dopiero po świętach. Od piątku zabieram się w końcu za pieczenia świąteczne, już nie mogłam się tego doczekać :). A więc i oto przepis
Moje pyszne gotowanieminut. Następnie przestudzić, ja położyłam go wierzchem na dół po troszkę zrobiła mi się, kopułka. Ale jak tak się studziło to zmalała. Następnie przeciąć na trzy blaty. Masa: Twaróg zmiksować, aby nie było grudek. Dodać cukier i cukier waniliowy. A następnie schłodzoną kremówkę. Dokładnie wymieszać. Blaty przełożyć masą, ale 1/3 pozostawić na wierzch i boki naszego tortu. Kiedy boki
Moje pyszne gotowaniemąki + do podsypania szklanka mleka ciepłego 40 g drożdży 1/3 szklanki cukru 60 g masła stopionego i schłodzonego jajko + 3 żółtka szczypta soli cukier waniliowy Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego 5 łyżek cukru Wykonanie: Mleko połączyć z 2 łyżkami cukru i drożdżami, dokładnie razem wymieszać. Odstawić, aż podwoją swoją objętość. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, cukier waniliowy
Moje pyszne gotowaniemąki 3 jajka 2 żółtka 4 łyżki cukru 80 g drożdży + łyżka cukru 1,5 szklanki letniego mleka 150 g masła Masa serowa: ok. 250 g twarogu żółtko 3 łyżki cukru cukier waniliowy Dodatkowo: pół szklanki marmolady białko do smarowania bułeczek Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać do dużej miski. Do mniejszego pojemnika pokruszyć drożdże, dać łyżkę cukru i pół kubka
Moje pyszne gotowanieCiasto: 1 kg mąki 3 jajka 2 żółtka 4 łyżki cukru 80 g drożdży + łyżka cukru 1,5 szklanki letniego mleka 150 g masła Masa serowa: 350 g twarogu żółtko 4 łyżki cukru cukier waniliowy Dodatkowo: białko do smarowania bułeczek Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać do dużej miski. Do mniejszego pojemnika pokruszyć drożdże, dać łyżkę cukru i pół kubka letniego
Moje pyszne gotowanieoprószona śniegiem, z mnóstwem świecidełek. I tak właśnie zrodził się pomysł na ten zielony korzenny sernik z mleczno-waniliową polewą :) Zapraszam do pieczenia! Składniki na zielony sernik: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek w temperaturze pokojowej 60 g masła w temperaturze pokojowej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka
My Culinary Artdekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki: Sernik trzymać w lodówce minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka typu philadelphia możecie użyć zamiennika czyli twarogu sernikowego, serka śmietankowego bądź mascarpone i też doskonale pasuje
upichcic