Pączki Pączki z twarogu Pączki z nadzieniem kokosowym Churros Pączki hiszpańskie
Ala piecze i gotujeSkładniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 3 gruszki 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Masa twarogowa: 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 czubata łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 niepełna łyżka mąki 1 łyżeczka esencji waniliowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 35-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na masę twarogową umieszczamy
My Culinary Arttroszkę moich włoskich smaków. Czego użyłem? Do ciasta: -400 gram mąki pszennej TYP450 -30 gram drożdży -200 ml gorącego mleka -szczypta soli -80 gram roztopionego masła -łyżeczka cukru Nadzienie -twaróg zmielony dwa razy z łyżeczką śmietany 12% -tymianek, oregano -oliwki -sól, pieprz -suszone pomidory -rozbełtane jajko Drożdże rozkruszamy zalewamy kilkoma łyżkami ciepłego mleka, maks 39 stopni. Podsypujemy cukrem, mieszamy
BaRepasPrzepis z gazety "Ciasta na Stół" autorstwa M. Tabarczyk po małych modyfikacjach. Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm) 200g ciasteczek Petit Beurre 100g roztopionego masła Czubata łyżka kakao 800g twarogu sernikowego 250g serka mascarpone 150g cukru pudru 120g mleka w proszku 5 jajek Szklanka zmielonych orzechów laskowych 2 łyżki masła orzechowego 150ml śmietany kremówki 2 batony Snickers (100g) 10 łyżeczek
Pyry na Gazpiasku. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy masą na spód. Wyrównujemy, dociskamy dłonią i wkładamy do lodówki. Masa serowa: ser mielimy trzykrotnie w maszynce z małymi oczkami. Miksujemy twaróg z mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka, nasionka z laski wanilii, likier Amaretto. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy
Pyry na Gazkostka masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki czubate kakao 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki Składniki na masę serową: 1 kg twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej 3 jajka 1 szklanka cukru Łyżeczka zapachu waniliowego Ponadto: 1 puszka
Na słodko lub wytrawniepodpiec na rumiano oddzielnie około 5 minut. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. W międzyczasie przygotować masę serowo - dyniową. Składniki na masę serowo - dyniową: 450 g serka kremowego philadelphia (lub twarogu 3-krotnie mielonego na serniki) 1 i ½ szklanki puree z dyni 1 szklanka cukru 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczka zmielonego imbiru Wszystkie składniki zmiksować na gładką
Na słodko lub wytrawniemasła lub margaryny · 1 łyżka kakao Składniki na masę serową: · 1 kg twarogu sernikowego wiaderkowego · 1,5 szklanki cukru · 4 łyżki kakao
Na słodko lub wytrawniestole. Tym razem skorzystałam z drugiego mojego przepisu, ta wersję robię rzadziej. Z podanego przepisu wychodzą 3 duże porcje. Składniki: 1 szklanka maki pszennej 3 jajka 600 g twarogu półtłustego Dodatkowo do smażenia: Olej Kilka łyżek bułki tartej. Sposób wykonania: Ser zmielić. Białka ubić na sztywną pianę. Do sera dodać żółtka, ubite białka, mąkę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto
Na słodko lub wytrawnienagrzanego piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się przyrumieni. Po upieczeniu podobnie upiec pozostałe spody. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 4 duże jajka lub 5 małych (białka i żółtka oddzielnie) 200 g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 300 g cukru 1 i 1/2 opakowania budyniu
Na słodko lub wytrawnieminy mojej córki :) Takie obiadki to ona lubi. SKŁADNIKI: na ciasto 1 jajko szczypta soli mąka mleko woda gazowana cukier trzcinowy 1 łyżeczka kakao na farsz 1 kostka twarogu 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka drobno posiekanej skórki pomarańczowej 1 łyżka jogurtu dodatkowo dżem czereśniowy lody waniliowe melisa A jak to zrobić: Wszystkie
Kuchnia w opałachjeszcze mało popularne w naszym kraju, a ja pokochałam je właśnie podczas pobytu w Turcji. Potrawy które dla Was przygotuję to: Patlıcan sarması roladki z grillowanego bakłażana z twarogiem Kazandibi deser mleczny Taze fasulye zielona fasolka na sposób turecki Imam bayıldı bakłażan nadziewany warzywami Karnıyarık bakłażan nadziewany warzywami i mięsem
Kuchnia w opałachobiadowe. SKŁADNIKI: ciasto naleśnikowe 200 g mąki 1 jajko 1 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej szczypta soli 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego farsz 200g twarogu 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego posiekane orzechy (włoskie lub migdały) dżem figowy (lub inny ulubiony) świeże figi olej
Kuchnia w opałachmleka 20 g świeżych drożdży 3 jajka 5 szkl mąki pszennej 6 łyżek roztopionego i przestudzonego masła 1/4 szkl drobnego cukru 3/4 szkl jogurtu naturalnego farsz 100 g półtłustego twarogu 1 żółtko 50 g miękkiego masła 1/2 szkl drobnego cukru 1/2 szkl drobno pokrojonej skórki pomarańczowej - kandyzowanej 1-2 łyżki soku z pomarańczy lukier 1 szkl cukru pudru
Kuchnia w opałachrobię zawsze za pomocą miksera. Mieszać dosłownie kilka sekund. Włożyć do zimnej wody i schłodzić do temperatury pokojowej. Aby nie powstał kożuch można przykryć budyń folią spożywczą. Zmielić trzykrotnie twaróg, włożyć do miski, dodać schłodzony budyń, cukier puder oraz cukier waniliowy. Ponadto 1 budyń z torebki, łyzkę mąki ziemniaczanej oraz jaja. I utrzec masę do momentu, aż będzie gładka
Z Kuchni Do Kuchni