gramów żelatyny 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru pudru paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie w puszce borówki Tortownicę wyłożyć biszkoptami Żelatynę rozpuścić w mleku, wymieszać i odstawić Twaróg i cukier puder przełożyć do malaksera i zmiksować Żelatynę podgrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej, dodać 2 łyżki masy serowej i szybko wymieszać do połączenia składników (ja to robiłam sprężynką
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comnaszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat lub stolnicę) cukrem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combyło już po wszystkim :) Zmniejszyłam składniki proporcjonalnie o połowę, ale podaję ilość taką, jaka była w przepisie. Na pewno jeszcze je zrobię nie raz. Bomba! Składniki: 300 gramów twarogu - ja dałam waniliowy z wiaderka 600 gramów mąki 12 łyżek oleju 12 łyżek mleka 1 proszek do pieczenia 150 gramów cukru cukier puder do posypania olej do smażenia - ilość w zależności
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsera twarogowego, pod warunkiem jego dokładnego odciśnięcia. Ser typu bałkańskiego jest tez dość słony, dlatego też do przyprawienia farszu nie używałem soli, której należy użyć w przypadku zastosowania zwykłego twarogu. Ser pokruszyłem na mniejsze kawałki, dodałem do niego dwa żółtka, cztery przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, odrobinę czarnego świeżo mielonego pieprzu, posiekany pęczek natki pietruszki i posiekane dwadzieścia listków świeżej
Wyprawy kulinarnesłodką ( według własnego smaku) Blendujemy ser z przyprawami na gładką masę Dodajemy drobno posiekaną cebule i szczypior Wszystko razem mieszamy Smacznego! PS. Można dodać również ząbek czosnku, twaróg stanie się bardziej ostry
Klaudynkowa kuchniajeść i na obiad i na kolację :) Może i Wam spodoba się moja propozycja ulubionych ruskich. Pierogi ruskie z cebulą dymką SKŁADNIKI: 500 g ugotowanych ziemniaki 200 g półtłustego twarogu 1/2 pęczka cebuli dymki sól pieprz 2 szklanki mąki pszennej typ 450 2/3 szklanki ciepłej wody sól PRZYGOTOWANIE: Cebulę dymkę (jej zieloną część) drobno kroimy. Ziemniaki mielimy razem z serem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisłodkość ... Serduszkowe oponki dla Dziadzia SKŁADNIKI: 40 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego kilka kropel aromatu waniliowego 250 g twarogu 7 łyżek oleju 7 łyżek mleka 2 łyżki spirytusu Smalec do smażenia cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, rozdrobniony ser, cukier waniliowy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijabłkiem SKŁADNIKI: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 45 g drożdży świeżych 3 łyżki cukru 250 ml mleka 125 ml oleju szczypta soli 2 jajka Nadzienie: 400 g twarogu 200 g suszonej żurawiny 2 jabłka 1 jajko 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią Dodatkowo: 1 jajko PRZYGOTOWANIE: Do ciepłego mleka dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicukru Sposób wykonania : Z podanych składników na ciasto zrobić kruche ciasto i wstawić na kilkanaście minut do lodówki. Gdy kruche ciasto będzie się nam chłodzić,przygotowujemy sobie masę serową. Twaróg mielimy dwa razy w maszynce ( lub kupujemy już mielony w sklepie ). Następnie ucieramy z cukrem i miękkim masłem na puszystą masę. Dodajemy jajko i znów mieszamy kilka minut. Na końcu
Przepisy i porady kulinarnewodzie nasiona lub mąkę sojową, Historia tego napoju sięga podobno początków naszej ery. Mleko sojowe pochodzi z Chin. Ponieważ tak jak prawdziwe mleko ulega koagulacji, można otrzymać z niego twaróg, znany pod nazwą tofu. Mleko sojowe i tofu stanowią wykorzystywane często przez wegetarian substytuty produktów z mleka zwierzęcego. Mleko z soi zawiera podobne ilości białek i tłuszczu ,co mleko
Przepisy i porady kulinarneMożna użyć również świeżego szpinaku, wtedy należy mniej więcej dwie garści umytego szpinaku zmiksować z mlekiem na gładka masę, a następnie dodać pozostałe składniki. ser: 300 g półtłustego twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki rozgniatamy widelcem, można je również zmiksować na gładką masę. Serem smarujemy naleśniki, składamy w trójkąt zwijamy w rulon. Przed podaniem
bistro mamatakich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn przyspiesza
Z Majeczką w kuchni