dorosnąć - do pyrek z gzikiem również:) Teraz to już nie "zapychający" obiad tylko pyszne ziemniaczki, z jeszcze pyszniejszym twarożkiem z cebulką i śmietaną ... Echhh życie! :) Składniki: zmielony twaróg (lub poduszony widelcem) ukwaszona śmietana 18% mała cebulka szczypiorek pieprz sól małe ziemniaki masło Wykonanie: Ziemniaki szorujemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy, podajemy w całości lub kroimy na poł
Walijskie Pichcenieoleju na złoty kolor z obu stron. Następnie odsączamy na ręczniczku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem. Zjadamy najlepiej w dniu usmażenia, ponieważ wszystkie ciastka z dodatkiem twarogu najsmaczniejsze są w dniu, kiedy je robimy
Walijskie Pichceniemałym ogniu. Kiedy składniki się rozpuszczą dodajemy cukier i aromat cytrynowy. Gotujemy całość około 15 minut ciągle mieszając. Budyń rozrabiamy w 1/2 szklanki mleka i wlewamy do gotowanego twarogu. Ponownie gotujemy całość ok 10 minut. Na koniec dodajemy bakalie : rodzynki (wcześniej namoczone) i skórkę pomarańczową. Formę ( u mnie tortownica) wykładamy herbatnikami. Na herbatniki delikatnie wylewamy masę serową, wyrównujemy. Studzimy. Wierzch
Walijskie Pichceniesernika jeżynową polewę. Sernik jest wysoki i bardzo puszysty a dodatek jeżynowej polewy dodatkowo wzbogacił jego smak ... To jeden z moich ulubionych! :-) Składniki: 1 kg mie lonego twarogu 1 i 1/3 szkl. cukru 1 op cukru waniliowego 120g masła 8 jajek 1 op budyniu waniliowego z cukrem aromat cytrynowy opcjonalnie: 100g rodzynek 100g skórki pomarańczowej Składniki
Walijskie Pichceniesoli puszczają swój pyszny soczek i to wystarczy :)) Składniki: 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka lub jeśli jest sezon 2 ogórki gruntowe młoda cebulka 100g twarogu (ja najbardziej lubię półtłusty) szczypiorek sól pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki kroimy - tutaj pełna dowolność jak :)). Solimy, pieprzymy, mieszamy i zjadamy ... bez wyrzutów sumienia
Walijskie Pichceniełyżki mąki kokosowej Fasolę blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki stewii, 4 jaja, cynamon, sodę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy twaróg z jajem, łyżką jogurtu naturalnego, łyżką stewii oraz aromatem waniliowym. Do formy (o długości 30 cm, keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 2/3 ciasta, następnie nakłądamy masę twarogową i wlewamy resztę
Mango PapajaPyszne pierogi ze słodkim waniliowym twarogiem, na fenomenalnym sosie z czerwonego wina z malinami. Nie będę się rozpisywała się nad doznaniami smakowymi i wizualnymi tego dania, ponieważ na samo wspomnienie już cieknie mi ślinka. Składniki: Ulubione ciasto na pierogi. Każdy z nas ma inny przepis, przepis mamy, teściowej, babci, na oko.... Ja robię
Malinowe Pocałunkiwilgotny, lekki. Chyba już mój ulubiony ;). Dodatek karmelu czyni go nr 1. Sos karmelowy. szklanka cukru 4 łyżki wody 50 g masła 180 ml śmietany kremówki 30% Składniki: 1kg twarogu sernikowego w wiaderku 6 jajek 100g cukru lub więcej nasiona z 1 laski wanilii lub zapach 50 g masła/margaryny 150 ml śmietany kremówki 30% 50g mąki ziemniaczanej
Malinowe Pocałunkiduża blacha) : 125 g masła 2 czubate szklanki mąki pszennej (300 g) 4 łyżki cukru pudru 1 całe jajko 1 żółtko szczypta soli Sernik klasyczny: 1 kg pół-tłustego twarogu (ewentualnie sera z wiaderka*) 10 jaj – najlepiej ekologicznych, wiejskich 1,5 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Polewa czekoladowa
Poezja smakusię zrobić smaczny sernik bez prawdziwego twarogu? Da się! Serki wiejskie doskonale sprawdzą się w tej roli, przy czym są mniej kaloryczne od swojego pierwowzoru. W lekkim, odrobinę egzotycznym w smaku serniku smakują fantastycznie - przepis przypadnie więc do gustu nie tylko osobom dbającym o linię. Spód: 300 g ciasteczek owsianych pół kostki masła Sernik: 600 g serka wiejskiego 3 jajka
sama złodyczNocna owsianka na maślance z serkiem twarogowym, gruszką, cynamonem i kawą ~ Składniki: 200ml maślanki 30g płatków owsianych 10g otrębów owsianych 100g serka twarogowego +cynamon, gruszka, kawa Płatki, otręby i twaróg mieszamy w słoiczku/miseczce. Na wierzchu kładziemy pokrojoną gruszkę i posypujemy cynamonem oraz kawą. Wstawiamy do lodówki na całą noc, a rano delektujemy się owsianką :) Ja swojej owsianki nie słodziłam
Kuchenny Skrawek Niebaminut Składniki Spód: 1 szklanka płatków owsianych 100 g roztopionego masła 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 3 łyżki domowego cukru waniliowego Masa serowa: 500 g zmielonego twarogu 300 g pure z pieczonej dyni 4 jajka 1 łyżka domowej esencji waniliowej 2/3 szklanki cukru Karmel: 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki kremówki 30% Wykonanie: Wszystkie
Kulinarne przygody Gatitycytryny - aż mam ochotę osłodzić nią herbatę :) Oprócz połączenia z serem manchego , możecie spróbować kombinacji z serami o wyrazistym smaku, np. z serem z niebieską pleśnią, oscypkiem lub z twarogiem czy serem korycińskim. Galaretka z pewnością polubi się także ze słoną, suszoną szynką czy z piersią kaczki. Jeżeli macie możliwość, kupcie duże owoce pigwy jabłkowej lub gruszkowej, a nie pigwowca
Chilli Czosnek i Oliwabazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram
W Mojej Kuchni Lubięgarnka i zostawić je do wystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu - do jedzenia będą dobre po miesiącu papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy..........SMACZNEGO!!! papryczka jagodowa odmiana Iranian Cherry to roślina obficie owocująca, daje owoce o przekroju 2-2,5 cm i bardzo ostrym smaku - dla mnie jest bardziej
W Mojej Kuchni Lubię