mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić i smażyć jeszcze chwilkę. Przełożyć na talerz. Twarożek : 3 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków koksowych W miseczce wymieszać wszystkie składniki. Na jeszcze ciepły omlet wyłożyć twarożek kokosowy i powidła śliwkowe. Podawać. Smacznego
Chocolate Muffin Blogrobiła mama i babcia :) Pierożki (choć dla mnie zawsze będą kluskami ;) są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Najlepsze polane roztopionym masłem i posypane cukrem. Składniki : 450 g twarogu 200 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli Składniki umieścić w misce i posiekać nożem, aby się wymieszały. Zagnieść ciasto lub zarobić mikserem ze spiralnymi końcówkami. Jeśli ciasto jest
Chocolate Muffin Blogwaniliowy lub truskawki. Na pewno nie pożałujecie, satysfakcja gwarantowana :) Moje są z serkiem :) Ciasto: 250 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju 560 g mąki pszennej Nadzienie : 500 g twarogu 1 żółtko 1/2 opakowania cukru waniliowego lub mrożone truskawki Twarożek rozgnieść widelcem z żółtkiem i cukrem. Składniki na ciasto umieścić w misie miksera i wyrobić spiralnymi końcówkami. Podzielić
Chocolate Muffin Blogzamykamy je.Wrzucamy na wrzącą wodę z oliwą i wyciągamy w kilka sekund po wypłynięciu. Do farszu użyłem truskawek i melona. Zostało mi jednak trochę ciasta i utarłem jeszcze twaróg półtłusty z cukrem waniliowym i zrobiłem jeszcze kilka pierożków z takim właśnie nadzieniem. Sos czekoladowy: łyżkę masła topimy z paskiem gorzkiej czekolady i mieszamy do połączenia. Na środku talerza robimy
BaRepasmogą być inne) 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cytryny Placuszki : Do miski, po uprzednim umyciu w ciepłej wodzie, ścieramy cukinie (przez większe oczka tarki). Dodajemy rozdrobniony twaróg, wbijamy 2 jajka, wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem odrobiną soli i rozcieramy w dłoniach sporą ilość ziół. Wyrabiamy ciasto dodając bułkę tartą, aż masa przestanie się mocno kleić do rąk
vegetaniedwóch wersjach, dzisiaj pierwsza z nich. Oto nasze pierożki ze szpinakiem. Pierożki ze szpinakiem z pomidorowym sosem : (4 osoby) Farsz : 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1 serek śmietankowy (twaróg) 2 ząbki czosnku żółty ser gałka muszkatołowa bazylia, oregano pieprz, ostra papryka Szpinak przesmażamy na oliwie z oliwek, aby odparować wodę z zamarzniętego szpinaku. Serek przekładamy do miski i dodajemy do niego
vegetanieświderki, do wyboru. 1 opakowanie sera twarogowego ok. 25 dkg. jogurt naturalny konfitura z owoców leśnych (obecnie najlepsza w Lidlu) Makaron gotujemy al dente (ok. 3/4 opakowania), posypujemy twarogiem. Przygotowujemy jogurt z owocami leśnymi i polewamy makaron. Możemy dodatkowo posypać cukrem. Na pewno będzie taka potrzeba znając zamiłowanie dzieci do słodkiego. hihi Danie gotowe :) Życzymy smacznego
vegetanieworeczka, aby nie stwardniały. No i dzisiaj kiedy słońce wstawało już jedliśmy śniadanie, a wcześniej oczywiście nie omieszkaliśmy zrobić zdjęć, aby pokazać Wam nasze bułeczki, które skonsumowaliśmy z twarogiem wymieszanym z rzodkiewką, czerwoną papryką, szczypiorkiem. Dla smaku jeszcze trochę pieprzu i jogurtu naturalnego, i twarożek był idealny. Starczy już opisów przyrody w stylu tolkienowskim hehe, teraz konkrety i zacznijmy
vegetaniepierogi. Przepis tutaj : CIASTO Składniki farsz: 1 puszka czerwonej fasoli 1 duży pomidor 3 duże ugotowane ziemniaki 1 duża szalotka 1 duży ząbek czosnku papryczka jalapeno (konserwowa) 10 dkg twarogu sok z 1/2 limonki oliwa z oliwek tymianek, pieprz, sos sojowy Zaczynamy od ugotowania ziemniaków, mogą być w mundurkach. Przeciskamy je przez praskę, dodajemy do wcześniej rozgniecionej widelcem fasoli. Ważne
vegetaniebukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn przyspiesza trawienie
Z Majeczką w kuchnizagnieceniu ciasta każdą śliwkę trzeba zawinąć w ciasto. Warto jednak poświęcić im czas bo smakują rewelacyjnie. Są miękkie i delikatne Do masy dodałam dodatkowo twaróg dzięki temu wg mnie są jeszcze lepsze niż z samych ziemniaków Jeśli macie zapasy mrożonych śliwek to polecam przepis Post Knedle ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta GotujeSkładniki : 50 dgk mielonego białego twarogu 25 dkg miękkiego masła 3 żółtka 3/4 szklanki cukru pudru 10 dkg rodzynek 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 1 galaretka truskawkowa kilka dużych dojrzałych świeżych truskawek biszkopty lub cienki biszkopt Sposób wykonania : Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, odstawić , aby ostygła. Galaretkę truskawkową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. W lecie można
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cytryna 1 duża, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 sztuka CIASTO KRUCHE: jajka 1 sztuka, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1/2 szklanki, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia - szczypta ze składników na ciasto kruche w robocie wyrobić ciasto /palma miękka/ na, dno tortownicy 24 cm wysmarować masłem i wylepić ciastem
W Mojej Kuchni LubięMożna zrobić z 1/2 porcji, lub to co zostanie odgrzać sobie na drugi dzień w mikrofali. Składniki: - 1,5 szklanki surowej kaszy jaglanej - 4 szklanki (1litr) wrzącej wody - 200g twarogu tłustego (lub półtłustego) w kostce - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej (u mnie typ700) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę
Smaczne ZdroweNaleśniki są bardzo popularne u nas w domu i strasznie lubiane. Najczęściej pochłaniamy je z dżemem lub twarogiem. Muszę kiedyś Wam pokazać mój sposób przygotowania tradycyjnych naleśników. Oprócz takich uwielbiamy również faszerowane naleśniki, czyli krokiety. Staram się przygotowywać różne farsze, a że akurat kupiłam pieczarki, które miałam wykorzystać do innego dania, ale później uznałam, że tam nie pasują. Tak zostałam
dom-agi.pl