twaróg - 6936 przepisów (strona:355/463)

Mini serniczki z jeżynami 408

tradycyjną masą serową i jeżynami. Naprawdę warto spróbować :) Składniki na spód: 100 g herbatników 50 g masła Składniki na masę serową: 250 g sera (ja miałam kostkę zwykłego pełnotłustego twarogu) 100 g gotowej masy serowej lub tłustej śmietany 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka mąki skórka otarta z połowy cytryny (lub aromat cytrynowy) 2 jajka + szklanka

Ciastkozercy
Love me tender, love me sweet. Love me... without meat! 279

Całość gotowałam 3 minuty.  Zaparzyłam herbatę. Wypiłam z dodatkiem 1 łyżki wywaru imbirowego. Obiad:  Naszpi(na)kowane naleśniki z jajkiem sadzonym Kolacja:  Sentymentalna sałatka z buraka, twarogu i kaszy gryczanej

bastalena
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 207

mąka kokosowa , 3/4 szklanki - mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki - masło, pół kostki - żółtka, 2 - łyżka śmietany, - cukier, 3/4 szklanki - łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego) / MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI - ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg - masło 0,5 kostki - cukier, szklanka - jajka. 3 - budyń, 1 (pół śmietankowego, pół waniliowego) - wiśnie w syropie, 2 słoiki litrowe  - cukier wanili

Wypisz Wymaluj
Śniadanie dla łasuchów - smakowite naleśniki 170

Składniki, 6 szt: Ciasto: 2 jajka 170 g mąki pszennej 250 ml mleka szczypta soli Nadzienie z sera białego: 250 g twarogu 1 żółtko cukier wanilinowy do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kefiru Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, połączyć z pozostałymi składnikami, dokładnie zmiksować. Ciasto przykryć i odstawić na 30 min. W międzyczasie przygotować nadzienie. Ser rozgnieść w miseczce

cooklife
Sernik wiedeński 160

składników na ciasto zagnieść ciasto , rozwałkować i przełożyć do formy 30 /30 wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem , partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatki i surówki - galeria 2389

kurczakiem Sałatka z pora i ananasa Jajka w warzywnej sałatce Jajka z sałatką rybną Sałatka makaronowa Rukola z gruszką i granatem Szpinak z owocami Sałatka z kurczakiem i groszkiem Twaróg z rzodkiewką Sałatka z jajek Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka rybna z jajkiem Sałatka z wędzonej makreli Sałatka ananas

Ala piecze i gotuje
PIEROGI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM PLEŚNIOWYM I... 167

zawędrujecie do kuchni, z naszym przepisem. SKŁADNIKI NA FARSZ: - opakowanie pomidorów suszonych, - ser pleśniowy, kostka.  - czosnek - 2 główki, - cebula: 5. - masło. - przyprawy: oregano, bazylia, pieprz czarny, - ser biały twaróg - do smaku. Ma on przełamać słony smak pomidorów. Można dać sporo, a można tylko odrobinę. Wybór pozostawiamy Wam. (tylko próbując farsz nie zjedzcie całego, czymś pierogi wypchać trzeba). WYKONANIE: Kroimy

Wypisz Wymaluj
SER ZGLIWIAŁY - zwany "śmierdzącym" 204

smak może na prawdę oczarować. Nie pachnie, więc - jak już uzgodniliśmy, jest zdecydowanie śmierdzącym serem. "Zgliwiały" brzmi jakoś tak, mało wyraziście, a coś co smakuje tak jak ten smażony twaróg, zasługuje na charakterną nazwę. Dlatego właśnie to dziwne zdanie (z początku posta) pada u nas w domu regularnie i nie dziwi to nikogo. Tak! Mamy ochotę na śmierdzący

Wypisz Wymaluj
Sernik królewski 326

Kruche ciasto kakaowe: 500g mąki pszennej 300g masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1 jajko  Masa serowa 1,20kg półtłustego twarogu w kostce 8 jajek 300g cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 200g masła 1 olejek (waniliowy lub śmietankowy) rodzynki PRZYGOTOWANIE Z przesianej mąki i reszty podanych składników zagniatamy ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 216

margarynyCiasto zagnieść. Foremkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie spód oraz boki wypełnić cienką warstwą ciasta. Składniki na masę serową:1,4 kg  dobrego wiejskiego twarogu 1/2 litra mleka1 budyń waniliowy lub śmietankowy3 żółtka1 jajo1 szklanka cukru1 cukier waniliowy żurawina, wiśnia lub inne bakalie1. Wszystkie składniki oprócz bakali umieszczamy w blenderze i miksujemy kilka

Apetyczna babeczka
Babka piernikowa z serem 361

mąki pszennej 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g migdałów w płatkach 2 łyżeczki przyprawy korzennej Składniki na masę serową: 300 g twarogu sernikowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 70 g masła 1 jajko 50 g cukru Dodatkowo: 1 tabliczka białej lub gorzkiej czekolady 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI

My Culinary Art
SEROWE CIASTECZKA Z JABŁKAMI 177

bardzo szybko. Najdłużej trwa chłodzenie ciasta, pozostałe czynności trwają moment.  Ciastka są pyszne takie lekko ciepłe, jak większość ciastek z dodatkiem sera. Zachęcam do zrobienia! Składniki: 250 g twarogu 250 g prawdziwego masła 250 g mąki kilka łyżek cukru pudru do popudrowania 3-4 jabłka Wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy każde na 16 kawałków. Schłodzone masło

Walijskie Pichcenie
PYRY Z GZIKIEM CZYLI KLASYKA PO POZNAŃSKU 150

dorosnąć - do pyrek z gzikiem również:)  Teraz to już nie "zapychający" obiad tylko pyszne ziemniaczki, z jeszcze pyszniejszym twarożkiem z cebulką i śmietaną ...  Echhh życie! :) Składniki: zmielony twaróg (lub poduszony widelcem) ukwaszona śmietana 18% mała cebulka szczypiorek pieprz sól małe ziemniaki masło  Wykonanie: Ziemniaki szorujemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy, podajemy w całości lub kroimy na poł

Walijskie Pichcenie
OPONKI SEROWE 192

oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie odsączamy na ręczniczku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem. Zjadamy najlepiej w dniu usmażenia, ponieważ wszystkie ciastka z dodatkiem twarogu najsmaczniejsze są w dniu, kiedy je robimy

Walijskie Pichcenie
SERNIK GOTOWANY 1632

małym ogniu. Kiedy składniki się rozpuszczą dodajemy cukier i aromat cytrynowy. Gotujemy całość około 15 minut ciągle mieszając. Budyń rozrabiamy w 1/2 szklanki mleka i wlewamy do gotowanego twarogu. Ponownie gotujemy całość ok 10 minut. Na koniec dodajemy bakalie : rodzynki (wcześniej namoczone) i skórkę pomarańczową. Formę ( u mnie tortownica) wykładamy herbatnikami. Na herbatniki delikatnie wylewamy masę serową, wyrównujemy. Studzimy. Wierzch

Walijskie Pichcenie