Rzodkiewki na maśle, na ciepło

Rzodkiewki na maśle, na ciepło

Rzodkiewki na maśle, na ciepło

Przepis na : śniadanie

Najczęściej jemy je na surowo – pochrupując same, na kanapce, w sałatce, drobno pokrojone w twarogu. Tymczasem po obróbce cieplnej zaskakują nowym smakiem – delikatnieją, stają się mniej ostre, mniej dosłowne i jednoznaczne. Rzodkiewki na ciepło są inne, ale pozostają rzodkiewkami – spróbujcie ich koniecznie, na przykład w takim wydaniu, z grzanką i jajkiem – na śniadanie lub lunch. Jajka robiłam dokładnie tak samo jak jajka do zupy ramen – przypominają konsystencją te ugotowane w koszulkach, ale są dużo szyb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadanie, śniadania, kanapka, kanapki, twaróg, chleb, sosy, sałatki, zupa, sałatka, szybkie śniadanie, chleb na zakwasie, jajko w koszulce, salatka z jajkiem, lekkie sałatki, szybka sałatka, szybkie sałatki, tania sałatka, chleb mieszany, prosta zupa

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.