Niestety tym wpisem przychodzi nam się pożegnać z truskawkowym sezonem. Na naszym ryneczku jeszcze można kupić te owoce, ale już są malutkie i mniej smaczne. Ciasto można przygotować z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami, ale wtedy przetrzyjcie mus przez sito, aby oddzielić pesteczki. Pozdrawiam Was, Ewa :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Oczywiście, że można. nie dam sobie uciąć głowy, ale gdzieś czytałam, iż jeden płatek/listek żelatyny odpowiada 1 łyżeczce proszkowanej. Pozdrawiam :)
Dziękuje bardzo:) Chcę zrobić tort dla synka i właśnie chyba znalazłam przepis:)
W miarę możliwości lepiej jest używać żelatyny w listkach - ma bardziej neutralny smak. Będę trzymać kciuki, żeby torcik się udał :).
Widać po kim córka ma zdolności! Bardzo cieszę się, że Pani dołączyła do córki. Miło będzie popatrzeć na przepisy dwóch pokoleń. Ciasto wygląda na apetyczne, więc chyba się na nie skuszę w sobotę. Ostatnio zrobiłam tartę czekoladową z chilli i wszystkim bardzo smakowała. Pozdrowienia ze Szczecina. Jola
Oj jak pięknie go podałaś... u mnie jeszcze truskawki na ryneczku więc przepis się przyda :)