Chleb na drożdżach (stara receptura)

Chleb na drożdżach (stara receptura)

Chleb na drożdżach (stara receptura)

Przepis na : śniadanie

Wziąć 8 litrów suchej wygrzanej mąki, rozrobić z dwoma litrami mleka lub wody, 20 gramów drożdży , wsypać soli, karolku lub kopru według upodobania, wyrobić ciasto doskonale i postawić w ciepłym miejscu , żeby podrosło. Po dostatecznem wyrośnięciu ciasta, wziąć mąki na stolnicę, wyrobić lekko bochenki, a po dostatecznem wyrośnięciu bochenków wsadzić je w gorący piec do upieczenia. Bochenki można od czasu do czasu smarować gorącą wodą, a będą mieć grubo zapieczoną skórkę Można je też tylko,wsadzając do pieca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję