Chleb na drożdżach (stara receptura)
Chleb na drożdżach (stara receptura)
Przepis na : śniadanie
Wziąć 8 litrów suchej wygrzanej mąki, rozrobić z dwoma litrami mleka lub wody, 20 gramów drożdży , wsypać soli, karolku lub kopru według upodobania, wyrobić ciasto doskonale i postawić w ciepłym miejscu , żeby podrosło. Po dostatecznem wyrośnięciu ciasta, wziąć mąki na stolnicę, wyrobić lekko bochenki, a po dostatecznem wyrośnięciu bochenków wsadzić je w gorący piec do upieczenia. Bochenki można od czasu do czasu smarować gorącą wodą, a będą mieć grubo zapieczoną skórkę Można je też tylko,wsadzając do pieca... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
primavera77
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pasty, pasta, chleb, koper, śniadanie, konfitura, makrela, twaróg, śniadania, obiad, jajko, pieczywo, tani obiad, tanie ciasto, lekkie ciasto, pyszne ciasto, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję