Pierogi, niech będzie, że ruskie

Pierogi, niech będzie, że ruskie

W moim domu rodzinnym od zawsze robiło się bardzo klasyczne pierogi. Z mięsem, z mięsem i kapustą, z kapustą i grzybami, mięsem, kapustą i grzybami... możliwe były przeróżne wariancje na temat kapusty, mięsa i grzybów. Rzadko jadło się pierogi na słodko, natomiast pomysł pierogów z twarogiem na ostro był chyba moim bliskim ideowo obcy. Do pewnego momentu... Dawno temu odkryłam, że najczęstszym powodem naszych kulinarnych antypatii jest złe przygotowanie, podanie lub doprawienie potrawy. Najczęstszym, ale oczyw...

Czytaj dalej na blogu Pichceniomania

Autor

PichceniomaniaPichceniomania

Gotuję, to jest moja ukochana forma relaksu, jedzenie tego, co ugotuję niestety też ;) Od niedawna piszę swojego bloga, którym dzielę się ze światem. Obecnie jest to zbiór przepisów- opowieści o tym, jak i dlaczego powstają moje potrawy. Znajdziecie tu dania kuchni wszelakiej, czasem absolutnie klasyczne, a czasem jedynie inspirowane klasyką. Moja miłość to kuchnia włoska i polska, ale w swoim prywatnym jadłospisie stawiam na różnorodność. Uwielbiam próbować nowych smaków, podróżując ważnym punktem jest kosztowanie lokalnych specjałów. O tych wyjazdowych doznaniach też postaram się tutaj co nie co pisać. Miłej lektury!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, ziemniaki, kapustą, mięso, grzyby, ser biały, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, twaróg, boczek, mielone, pierogi z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami, proste ciasto, mięso mielone

Inne przepisy z Pichceniomania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.