Przepis na : deser
Składniki: 1 kg mielonego twarogu 0,5 kubka cukru muscovado 0,5 kubka cukru 0,5 kubka wody szczypta soli 5 jajek 20 dkg pistacji 1 kubek pokruszonych bez 1 budyń śmietankowy 1 op sera mascarpone(200g) 1 – 2 łyżki cukru pudru 20 dkg pistacji 1 op masy marcepanowej(200g) Przygotowanie: Piekarnik ustawiamy na temp 180*. Wodę gotujemy z cukrem na syrop, białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na pianę ze szczyptą soli, wstawiamy do lodówki pistacje bez skorupek, prażymy na suchej patelni, zalewamy syrope...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...