Pierogi z bobem czosnkiem i twarożkiem
Pierogi z bobem czosnkiem i twarożkiem
Najlepsze ze świeżego bobu, można użyć także mrożonego lub ze słoiczka. Składniki: farsz: 500 gram ugotowanego, obranego z łupinek bobu 100 gram twarożku 3 ząbki czosnku 1 mała cebulka sól, pieprz, oliwa do smażenia ciasto: 2 szklanki mąki olej sól ciepła woda jajko do okraszenia podsmażona cebulka na maśle lub oliwie Sposób wykonania: Farsz: Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną z drobną kosteczkę cebulkę, zeszklij. Do wysokiego naczynia wsyp obrany bób, dodaj podsmażoną cebulkę, obrany; przeciśnię... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni
Autor
Dorota Purcha
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, twaróg, ciasta z masa, ciasto z masa, jajka z farszem
Inne przepisy z Darcia w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję