Przepis na : śniadanie
Napoczęłam moją ostatnią tegoroczną dynię... Na początek usmażyłam pyszne placuszki serowe z dodatkiem startej i podsmażonej dyni. Do masy dorzuciłam trochę rodzynek i żurawiny oraz nutkę cynamonu i imbiru. Zamiast cukru zaś użyłam miodu. Placuszki wyszły bardzo smaczne, chłopcy zjadali z wielkim apetytem:) Składniki:200g drobno startej dyni,łyżka masła,200g półtłustego twarogu,1/2 łyżeczki imbiru,1/2 łyżeczki cynamonu,2 jajka,3 łyżki miodu,łyżka rodzynek,łyżka żurawiny,6 łyżek mąki pszennej. Pr... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Cudownie wyglądają! Skusiłaś mnie, że muszę je koniecznie zrobić :)
Dziękuję za dodanie przepisu do mojej akcji kulinarnej! Pozdrawiam
Ależ bym wtrąbiła takie placuszki. Piękny kolor i pięknie ogólnie się prezentują :)Dziękuje za wpis w akcji placuszkowej