Twarogowe rogaliki z marmoladą
Twarogowe rogaliki z marmoladą
Twarogowe rogaliki z marmoladą Delikatne, bardzo kruche rogaliki z ciasta serowego, którego struktura przypomina warstwowe ciasto francuskie. Do ich przygotowania nie używamy w ogóle cukru. Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem, jednak dzięki słodkiemu nadzieniu nie jest to konieczne. Składniki: 250g mielonego twarogu ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 jajko ulubiona marmolada, powidła lub dżem opcjonalnie: cukier puder do posypania rogalików *** Do mąki dodajemy posie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mielone, sałatka, sałatki, ciasteczka, rogaliki drożdżowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto na niedziele, twaróg, warstwowa, przekąska, drożdżowe, przekąski, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasteczka z marmoladą, sałatka imprezowa, szybkie ciasto, kruche ciasteczka, ciasto drożdżowe, szybkie przekąski, szybkie sałatki, szybka sałatka, salatka z jajkiem, sałatka warstwowa
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz