Przepis na : śniadanie
W naszej rodzinie zawsze celebrowaliśmy niedzielne śniadania, które często były jednym z dwóch wspólnych posiłków w tygodniu. Teraz rodzina rozpierzchła się po świecie, więc tylko kilka razy do roku udaje nam się razem siąść do stołu, ale wtedy jest to już prawdziwa uczta! Zawsze podajemy twaróg pełen warzyw, mąż przygotowuje swoją słynną jajecznicę, a czasami menu urozmaicamy różnymi grzankami. Ostatnio nasze podniebienia pobiły grzanki z ciasta francuskiego. Przepis jest "na oko" i nie wymaga sztywn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...