z kurczaka - 7000 przepisów (strona:208/467)

Wrap o lekko orientalnym smaku 134

Składniki:tortilla pszennapierś z kurczakapapryka czerwonaogóreksałatasłodko-pikantny sos chillisól, pieprzoliwa Przygotowanie:Pierś kurczaka kroimy w wąskie paski, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oliwie, aż nabierze lekko złocistego koloru.Tortillę podgrzewamy na suchej patelni 10-15 sekund po każdej ze stron lub w kuchence mikrofalowej (650W) 10-15 sekund.Na środku tortilli rozkładamy sałatę, paprykę i ogórka- pokrojone(...)słupki, kawałki kurczaka. Polewamy sosem chilli i zwijamy

Smakowity Blog Kulinarny
Idea posiłku, czyli czym jest frokost 1382

wypieków wytrawnych, jak i słodkich. Nadzienie było w pełni improwizowane - poszłam do sklepu i wrzuciłam do koszyka to, co akurat mi się spodobało. Były więc pory i pierś z kurczaka. Cheddar, bo ostatnio strasznie mi smakuje. Odrobina gałki muszkatołowej nadała potrawie ciekawego akcentu. C. stwierdził, że odrobina czosnku i chilli by nie zaszkodziła, i ja się z nim w pełni(...)lodówce przez 1 godzinę.Pory pokroić w krążki, podsmażyć na dwóch łyżkach masła. Zdjąć z patelni. Rozpuścić resztę masła, podsmażyć pokrojonego w kosteczkę i doprawionego solą i pieprzem kurczaka. Ostudzić.Ciasto cienko rozwałkować, wyłożyć do formy. Gęsto nakłuć widelcem.Ciasto podpiec w 180 st. C. przez 10-12 minut.Na ciasto wyłożyć równomiernie pory, na wierzchu kawałki kurczaka. Jajka roztrzepać, dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Shoarma drobiowa z trzema sosami 828

Shoarma drobiowa...Złociste, białe i soczyste mięso z kurczaka.Aromatyczna mieszanka przypraw.A całość dopełniona trzema sosami.Niebo w gębie!Składniki:Mięso:2 filety z kurczaka;Przyprawa do shoarmy (około 25 g);Olej do smażenia.Sos czosnkowy:4 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18 %;2 łyżki majonezu;2 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego lub 2 małe ząbki czosnku

Gospodyni Miejska
Szaszłyki z piekarnika 650

swojemu i zjeść z ulubionymi sosami. podwójny filet z kurczakakilka pieczarek3 małe cebule 1/2 żółtej papryki1/2 zielonej papryki1/2 czerwonej paprykisól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże kawałki, podobnie kroimy paprykę. Pieczarki kroimy na części (w zależności od wielkości) a cebulę w krążki. 2. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy kurczaka, paprykę, pieczarki

Szefowa kuchni
Sałatka z pieczarkami 184

Ciekawe połączenie surowych pieczarek z kurczakiem i warzywami. Do tego makaron - u mnie taki z zupek chińskich, ale można użyć dowolnego - idealnie sprawdzi się taki do rosołu. Sos na bazie majonezu. Szybka, prosta i idealna np na kolację andrzejkową. Podana w szklankach pięknie prezentuje się na stole.Składniki :*5-6 surowych pieczarek* łyżka soku z cytryny* zupka chińska lub makaron(...)ugotowany al dente* 2 pomidory rzymskie* 4 ogórki korniszony* gotowana pierś z kurczaka* 2 łyżki majonezu* sól, pieprz świeżo mielonyPrzygotowanie :Zupkę chińską zalać wrzątkiem, tak by tylko przykryć makaron, dodać przyprawy bądź przyprawić pod swój smak. Odstawić do wystygnięcia. Kurczaka porwać na kawałki, pomidory i ogórki pokroić w paseczki. Pieczarki obrać, pokroić w pół plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać

Magiczne Życie Marty
Tortilla z bobem 160

wody sól(łyżeczka)olej (łyżka)łyżka jogurtu naturalnego ( opcjonalnie, ja lubię jak są ciut pulchniejsze bardziej podchodzące pod naleśniki)Składniki na farsz: 1 pierś z kurczaka średniej wielkości ulubione zioła do marynaty 1 papryka czerwonaok. 8 szt. pomidorków koktajlowych 450 g bobu ( świeży lub mrożony)1 duża łyżka serka mascarpone 1 kostka żółtego serka(...)okrągły placek.Mniej więcej 25 cm - czyli klasyczna patelnia. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gotowe tortille zawinąć w ściereczkę żeby nie stwardniały przed napełnieniem farszem. Filety z kurczaka kilka godzin wcześniej zamarynować w ulubionych ziołach. U mnie tym razem świeży tymianek i czosnek. Paprykę pokroić w kostkę, pomidorki na pół i razem z kurczakiem smażyć

pieprzny smaczek
Zapiekanka z kaszą gryczaną 458

pomidorKaszę gotujemy ok. 10 min. Podsmażamy na maśle cebulę i pieczarki, następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę dusimy, następnie dodajemy posiekaną natkę z pietruszki doprawiamy pieprzem i solą.Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy na kilkadziesiąt minut. Następnie smażymy, może być lekko surowa w środku- dopiecze się w piekarniku. Kroimy w plasterki grubości ok 1cm.Do kokilki wsypujemy kaszę gryczaną, polewamy przygotowanym(...)sosem pomidorowym. Na górze układamy pierś z kurczaka, pokrojoną w plasterki mozzarellę i pomidory. Zapiekamy przez ok. 20 min w 180 stopniach.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
ROLADKI Z SZYNKĄ ,SEREM I SZPARAGAMI 161

się z tego powodu cieszę ponieważ je bardzo lubię. A więc dziś kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną piersią z kurczaka.Składniki:1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)20 szparagów10 plastrów szynki10 plastrów żóltego sera szklanka twardego zółtego sera potarkowanegosólpieprzzioła prowansalskieWykonanie:Piersi  z kurczaka oprószamy solą

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z gyrosem 158

chwila, aby ją przygotować, a później się nią rozkoszować :) A więc do dzieła ! :)Składniki: 1 pierś z kurczaka1 łyżka przyprawy gyros1 duża cebulakilka ogórków konserwowychmajonezketchupkukurydzakapusta pekińskaPrzygotowanie:Pierś z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałeczki, usmażyć na oleju (ok 5-7 min) . Pod koniec smażenia dodać przyprawę gyros i dokładnie wymieszać. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki konserwowe pokroić(...)kroję na paseczki a później dzielę je na 3, ale można też pokroić je w normalną większą kostkę lub półtalarki/talarki). Kukurydzę odsączyć. Kapustę pekińską poszatkować.Ułożenie :kawałki kurczaka --> ketchup --> kukurydza --> ogórki --> cebula -->  majonez (rozsmarować warstwę)--> na wierzch poszatkowana kapusta pekińska.* najlepiej jest robić sałatkę w naczyniu z prostymi ściankami aby łatwo było

charlotte gotuje
Szybkie danie obiadowe 153

dodajemy pieczarki. Nakrywamy i czekamy aż puszczą wodę. Następnie odkrywamy, woda odparuje. dodajemy sól , pieprz do smaku.Brokuł obgotowujemy. Składniki podajemy odpowiednie ułożone na talerzu . Pieczarki możemy wymieszać z kurczakiem. Gotowe.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Bufallo wings 281

Skrzydełka z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Buffalo wings są bardzo popularną przekąską w Stanach Zjednoczonych, świetnie nadają się na imprezę, pasują do piwa. Mój przepis nie jest tradycyjnym amerykańskim przepisem, został on przeze mnie nieco zmodyfikowany. Sos do skrzydełek nie jest tak pikantny jak w oryginalnym przepisie, jest znacznie łagodniejszy. Także jest świetną alternatywą dla osób, które(...)kurczaka300 gram mąki1 opakowanie sproszkowanego czosnku1 opakowanie ostrej papryki1 opakowanie słodkiej papryki1 cytryna1 cebula1/2 główki czosnku1/2 kostki masła200ml ketchupu3 łyżki brązowego cukru2 łyżki oleju roślinnegosól, pieprzDzielimy skrzydełka z kurczaka na 3 części. Końcówki nie będą nam potrzebne, ale możemy je zachować np. na rosół. Do miski dodajemy 1 łyżeczkę sproszkowanego czosnku, 1 łyżeczkę ostrej papryki, sok z połówki cytryny, pieprz

Animelka Blog
Zdrowo i kolorowo. Przepis na pyszny obiad 207

Składniki, 4 osoby: 15 pieczarek 1,5 papryki czerwonej 1 brokuł 1 duża cebula biała 3 ząbki czosnku 1 marchewka 500 g dyni 2 piersi z kurczaka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czubrycy czerwonej Opcje podania: z ryżem naturalnym z grillowanymi ziemniaczkami z naszym ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)  Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem(...)pokrojoną w słupki marchewkę oraz dynię (bez pestek), pokrojoną w kostkę. Całość podsmażać około 7 minut. Dodać do cebuli. Pokrojone w ćwiartki pieczarki smażyć i podsmażone dodać do garnka. Kurczaka podsmażyć i podsmażonego połączyć z warzywami. Brokuły gotować max 4 min (nie stracą swoich wartości), ostudzić i wrzucić do pozostałych warzyw.  Paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do całości. Naszą

cooklife