Tę potrawkę robię od lat i chyba nigdy mi się nie znudzi. Zwykle przyprawiam ją bardziej "po polsku", tym razem jednak zdecydowałem się na azjatycki smak - dodałem curry, anyż, trawę cytrynową, cynamon, chilli i wino ryżowe. Składniki (dla 4 osób): 4 piersi kurczaka 250 g brązowych pieczarek 400 g dyni piżmowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 2 szklanki bulionu 1 pęd trawy cytrynowej 1 gniazdko anyżu 1 cm kory cynamonu lub 1 łyżeczka mielonego 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...