Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

Nasza wariacja na temat kurczaka. Z dodatkiem papryki, czosnku, fasoli i kukurydzy. Dla chętnych z żółtym serem. Bardzo smaczne danie i szybkie - samo przygotowanie trwa około pół godziny (oprócz wcześniejszej marynaty). Sycące, można je podać z ryżem, ale równie dobrze z kaszą kuskus czy jęczmienną. Polecam gorąco! 1 podwójna pierś z kurczaka puszka pokrojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 torebki ryżu 2 ząbki czosnku kilka płatów papryki konserwowej (przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Autor

Wilczkowy ŚwiatWilczkowy Świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ser, fasola, kurczak, ser żółty, pierś, piersi, ryż, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, czerwona fasola, fasola czerwona, zupa pomidorowa, marynaty, kasza, mięso, kuskus, kurczak z papryką , kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z czosnkiem, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak z serem, kurczak z ryżem, gotowany kurczak, dania z kurczakiem, kurczak w marynacie, dania z piersi kurczaka, pierś w marynacie, mięso duszone

Inne przepisy z Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.